מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אובדת עצותטוטי26/01/2016
שלום אני נשואה כשנתיים פלוס עם תינוק בן שנה ובהריון שני. אני בבית עם התינוק בחופשת לידה של שנה שאוטוטו מסתיימת , בעלי דירבן אותי להשאר בבית עם התינוק וגם עכשיו מעדיף שלא אחזור לעבודה ואשאר עם התינוק השני בבית. בעלי עובד עד שעות מאוחרות עוזר רק שיכול ומה שמתאים לו, אובססיבי לסדר וניקיון ומעדיף שאני יטפל בילד. כרגע אני מנוטרלת עם כאבי גב והוא מנצל כל הזדמנות כדי לחזור מאוחר מהעבודה ולצאת מהבית כדי שאשאר עם התינוק ולא אפריע לו בבקשות לעזרה. שאני מעירה לו התשובה שחוזרת ונשנית היא אני המפרנס וצריך לעבוד כדי להתקיים, בלי לדפוק חשבון לרגשות שלי. אני מרגישה לבד במערכה יש לי הרגשה שהוא התחתן כדי להביא ילדים ולסמן וי. שאנחנו נמצאים אצל חמותי הוא מסדר מנקה ומארגן את הבית שלה מבלי שהיא מבקשת כמו עובד נקיון , אצלנו זה אחרי בקשות וגם בחוסר חשק..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובדת עצות - תגובה
דניאל עזריאלי26/01/2016שלום טוטי,
את מתארת מצב לא נעים ולא שוויוני, גם אם אני מתעלם מהעובדה שאת בהריון כרגע.
אני מבין מדברייך שמדובר בשני נושאים:
1. הקושי שלך לפעול בעצמאות בתוך הזוגיות ולקדם דברים שחשובים לך מבלי לקבל את אישורו או את תמיכתו של בעלך.
2. חלוקה לא נכונה של תפקידים ומטלות הבית ומה שהופך אותה ללא נכונה זאת העובדה שאת היית רוצה שדברים יהיו אחרת ובפועל הדברים פועלים כפי שהוא רוצה.
בקשר לנושא הראשון, אני מציע להתמקד בדברים שיתנו ביטוי לעצמאות שלך. אפשר להתחיל מדבר אחד שהוא משמעותי בעינייך (כמו מציאת עבודה) ולקדם אותו. קחי בחשבון שזה לא יהיה פשוט וככל הנראה תתקלי בהתנגדויות שונות ומשונות מצד בעלך. חשוב לא להתייאש ולהישאר עקבית בכך.
בקשר לנושא השני, הדרך ליצור שינוי בחלוקת התפקידים מתחילה בתקושרת בריאה ומקדמת יותר שמתאפיינת בקבלת החלטות מתוך הסכמה משותפת והרגשה שכל אחד מבטא את עצמו ואת מה שחשוב לו. מהבחינה הזאת אני מציע למצוא דרכים לפתח את התקשורת שלכם, ליזום שיחות בזמן שנוח לשניכם ולהציף את התחושות שלך ואת הדברים שחשובים עבורך.
חשוב לקחת בחשבון שתקשורת לקויה הינה סוגיה מורכבת במערכת יחסים זוגית וכדי לחולל מהפך נדרשים סבלנות והתמדה וגם אז לא תמיד מצליחים להגיע לתוצאות מושלמות, כשיש בעיות עמוקות יותר בתקשורת.
במידה וזה המצב, אני ממליץ לפנות לעזרה חיצונית של מאמן זוגי או מטפל על מנת לקבל כלים מקדמים יותר.
בהצלחה והחלמה מהירה
דניאל עזריאלי - מאמן למערכות יחסים ותקשורת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)