חסרת אונים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חסרת אונים
    ענת
    04/02/2016

אנו כבני שישים. קשה לי מאד מאד באופן אישי לראות את בעלי מדבר בצורה אמפטית ביותר עם אנשים אחרים, ואיתי הוא הפכפך. הוא קשוב לאחרים, מרבה לדבר ולהקשיב, ואלי הוא קצר רוח. אני בקושי מדברת איתו 5 דקות ביממה, וזה אפילו מעט מאד. הוא כל הזמן באופן קבוע מגונן על אחרים אסור לי בתכלית האיסור לשפוךבפניו משהו שנפגעתי או כואב לי ממישהו מסויים, הוא מסנגר על כל העולם. מרגישה מאד לבד. גם שהוא יודע שאני צודקת קשה לו לשמוע שאני אומרת איזה מילה רעה. אני חלילה וחס לא מקללת, זה רחוק ממני, אני מאד טיפוס עדין ורגיש ופגיע. נימוסים ופירגון אצלי זה בראש מענייני. שאלתי אותו מדוע הוא לא מגלה הקשבה אלי ואמפטיה כמו לאחרים, אז מה תגובתו: לא עשית לי כל רע, אבל אני רגיל אליך, ואין כבר מה לדבר איתך, מרגיש משועמם. וכד'. הוא מובטל וכנראה מתוסכל ומסתובב עם פנים של 9 באב. עם אחרים לגמרי אחרת. אני משתדלת לאחרונה לא להיות לידו כשהוא ליד אחרים בכדי שאני לא ישתות דם מכאב וקנאה. אני מבקשת יחס זהה אלי כמו לאחרים, אחרי הכל אני אשתו, אפילו לא יחס מעל. אני נאמנה מאד לבית, למשפחה ולילדים וחמה ביותר. הוא לא מקרין חום מאז ומתמיד. אז מעלה אחת אצלו: אוהב לעזור בבית. ןאבא טוב. הדבר היחיד שכואב לי: שאין לו סבלנות יותר מכסימום 5 דקות להקשיב לי גם בדברים טובים. אם חלילה חזרתי על משפט פעמיים הוא יעיר ויבקר: "כבר אמרת לי את זה." חייבת להיות שקולה בכל מילה שאני מוציאה מהפה בכדי לגרום לו להיות מרותק ולהיות מעניינת. אם היה לי גבר שיודע לשמח את ליבי , לגרום לי לחייך ולהרגיש מוערכת וגם מסודרת כלכלית - הייתי נפרדת ממנו. לא כייף להיות במחיצתו. אחרים מחמיאים לי. הוא לא. בטענה: ככה אני ותשלימי עם זה. לייעוץ אינו מוכן ללכת. אני רק רוצה הקשבה עם כל הלב, להרגיש שיש לי פרנטנר. איך ממשיכים הלאה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חסרת אונים

הוספת תגובה

• חסרת אונים - תגובה

דניאל עזריאלי
    05/02/2016

שלום ענת יקרה,
    אני מצטער לשמוע על החוויה שאת עוברת. היא נשמעת לא פשוטה בכלל.
    אני רוצה להתייחס לדבריך ולחלק את התשובה שלי לשני חלקים: חלק אחד מתייחס לבעלך וחלק שני מתייחס לזוגיות שלכם.
    בקשר לבעלך:
    מדברייך נשמע שבעלך בעצמו עובר איזה שהוא סוג של משבר גיל. יתכן שזה קשור לחוסר התעסוקה ויתכן שזה קשור לדברים אחרים. בתחושה שלי המשבר שהוא מצוי בו גורם לו להתנהג כפי שהוא מתנהג בבית.
    לדעתי ההתנהגות שאת רואה בו מול אנשים אחרים היא רק מסיכה שהוא שם על עצמו כדי לשמור על קשר וקרבה עם אנשים ולא מפני שהוא אוהב אותם יותר ממה שהוא אוהב אותך.
    במידה וזה נכון, המשאלה שלך שאיתך הוא יהיה כמו שהוא עם הסביבה היא שגויה מפני שאת בעצם מבקשת שגם איתך הוא יהיה עם מסיכות כמו שהוא מול אחרים וזה כמובן לא פותר שום בעיה.
    בקשר לזוגיות:
    שחיקה בזוגיות ובתקשורת הם דברים טבעיים ונורמליים בזוגיות ארוכת שנים כמו שלכם. הדרך להחזיר את הזוגיות למסלול בריא ומספק היא דרך עבודה ממוקדת בתחומים שנשחקו בתוך הזוגיות שלכם (תקשורת, עניין, משיכה וכו')
    ציינת שהוא לא מעוניין בייעוץ, ובקשר לזה אני ממליץ לך מאוד להיות זאת שמקבלת עזרה חיצונית מאיש מקצוע כמו מאמן-אישי או מטפל.
    מניסיוני באימון אנשים בנושא הזה אני יכול לומר שבמקרים רבים מספיק צד אחד כדי לבנות ולהבריא את הזוגיות ולא מוכרחים להגיע יחד עם בן או בת הזוג כדי שזה יצליח.
    אני מאחל לך שתצליחי להרגיש טוב יותר ולשקם את התקשורת הזוגית שלכם.

דניאל עזריאלי | מאמן למערכות יחסים ותקשורת
    מאמן בכיר - מוסמך ע"י לשכת המאמנים בישראל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו