מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זוגיות ארוכה של זוג צעיר במשברדניאל31/03/2016
אני ובן זוגי בני 23, זוגיות ראשונה של שנינו. יחד כבר 7 שנים מגיל 16.
נפרדנו מס' פעמים לכמה חודשים אך חזרנו.
לפני כמה חודשים עברנו לגור יחד בעיר שבה הוא התגורר עם הוריו.
במעבר נפקחו עיניי והרגשתי שאהיה בודדה לצדו, הוא תמיד חיפש לאן ללכת ומה לעשות - קניות. הורים. סידורים. עבודה. הרגשתי שלא רצה להישאר בבית לצדי. גם כשהיה בבית היה תקוע בטלפון או במחשב. הרגשתי מתוסכלת. כשהייתי "שם" הוא לא התייחס אך ברגע שהלכתי ואינני "שם" הוא פתאום מבין כמה הוא רוצה/צריך/אוהב/חשוב לו שאהיה על ידו.
הכל התפוצץ כשהוא פרץ לי לטלפון כי חשד שיש לי רומן מהצד, בגלל העובדה שהפכתי אדישה כלפיו כתוצאה מהיחס שלו. ניסיתי לדבר והכל התפוצץ.
כרגע אנחנו לא חיים יחד כבר חודשיים, חזרתי להורי.
הוא ממשיך לכתוב להתקשר ולדבר גם עם אמי, לדבריה הוא חסר אונים ומוכן לעשות הכל על מנת שהזוגיות הזאת תצליח.
אציין שאני מאוכזבת ממנו כחבר, כשותף וכבן זוג בכלל. איני יודעת אם יכול להיות עתיד לזוגיות הזאת ומצד שני חבל לי לוותר על אדם שהוא האהבה הראשונה שלי.
מה לדעתך כדאי לי לעשות במצב כזה ?
יש לו בעיות אמון והוא בונה לעצמו תסרטים בראש בכל הזדמנות קיימת ומחפש אצלי תשובות. אני מרגישה תחת זכוכית מגדלת ושכל צעד שלי לא בסדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זוגיות ארוכה של זוג צעיר במשבר - תגובה
דניאל עזריאלי03/04/2016שלום דניאל,
ממה שאת מספרת זה נראה שמידת העניין שיש לכם אחד בשני ושאיכות התקשורת הזוגית שלכם טעונים שיפור.
זוגות רבים נסחפים בתוך ענייני היום יום והניצוץ שמחבר בניהם נשחק עם הזמן.
לא כתבת האם יצא לכם לדבר על זה, על התחושות שלך וגם האם יצא לך לשמוע ממנו מה עובר עליו ואיך הוא חווה את השינויים שעברתם בחודשים האחרונים.
כמו כן, הייתי שמח להבין ממך באיזו מידה שניכם משקיעים בזוגיות שלכם, פעילויות או תכניות משותפות וכמובן זמן איכות ורומנטיקה.
מהמעט פרטים שאני קורא, אני מבין ללבך ומבין את תחושת האכזבה מבן הזוג שלך אבל לא ראיתי סיבה ברורה לסיים את מערכת היחסים. במקום זה אני חושב שכדאי להשקיע בה יותר. לבנות תקשורת פתוחה וכנה יותר שתעזור לשניהם להבין למה אתם זקוקים ומה גורם לריחוק בניכם, לעזור אחד לשני לבסס אמון ובעיקר לקבל את העובדה שאנשים עוברים שינויים באופן תמידי ומערכת היחסים אמורה לספק מרחב בטוח שמכיל את השינויים הללו.
במידה ואת מתקשת לראות את עצמך עוברת יחד איתו את הקשיים האלו אני מציע לפנות למאמן זוגי שיתן לכם כלים ויעזור לכם להצליח בדרך הזאת.
בהצלחה רבה
דניאל עזריאלי
מאמן למערכות יחסים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)