איך להבחין אם יש קנאה רומנטית בתחילת הקשר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך להבחין אם יש קנאה רומנטית בתחילת הקשר
    A
    03/05/2016

שלום,
    רציתי לשאול על עניין שמעסיק אותי עכשיו: הכרתי מישהו שמוצא חן בעיני ושנינו רוצים אחד את השניה אבל אני רוצה לדעת אם השאלות שלו מתאימות לשלב המוקדם של הקשר...הוא שאל אם היה לי קשר רציני בעבר ואם היה משהו בינינו (לא היה לי כל כך נעים לענות) וכשמישהו היה סתם נחמד אלי הוא אמר שהוא בטח ניסה להתחיל איתי.. אולי זה דווקא כן לגיטימי ?

אשמח לעצה
    תודה רבה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• איך להבחין אם יש קנאה רומנטית בתחילת הקשר - תגובה

דניאל עזריאלי
    05/05/2016

שלום לך,
    קנאה היא דבר שחשוב להיות ערים לו מפני שהיא יכולה להשפיע קשות על מערכת היחסים ועל הצדדים בתוכה לאורך זמן.
    מתוך הדוגמאות שרשמת קשה לקבוע אם ההערות/שאלות שלו אכן נובעות מתוך קנאה או שזאת הדרך שלו לחזר ולהביע עניין בך. תנסי להיות קשובה לזה בהמשך ההיכרות בינכם ולהבין באמת מתוך מה זה נובע.
    במידה ואכן הבחור נוטה לקנאה, תנסי לברר איתו האם זה קשור במידת הביטחון שיש לו בך ובהיכרות שלכם או שזה משהו שהוא מגיע איתו לתוך הקשר שלכם. במידה וכן, אפשר לשאול אותו מה יעזור לו לבטוח בכם במידה מספקת.
    לפעמים זה לא תלוי כלל במידת הביטחון בקשר ואלו דפוסים שבן אדם מביא איתו וכאן נדרשת עבודה עצמית שעליו לעשות באמצעות אימון אישי או טיפול.
    לך אני מציע לברר אם עצמך האם יש סיכוי שבאופן מודע או לא מודע את משדרת משהו 'פלרטטני' או כזה שמאיים על הפרטנר שלך, ובמידה וכן לברר עם עצמך מדוע את זקוקה לזה ואם יש דרכים אחרות, בריאות יותר, להשיג את זה (לפעמים זה פשוט צורך בחיזוק, תשומת לב, הרגלי תקשורת וכו')
    חשוב לזכור שקנאה כמו שאר הרגשות שלנו, היא טבעית וניתן לעבוד עליה במגוון דרכים מקצועיות.

בהצלחה!

דניאל עזריאלי | אימון אישי פסיכולוגי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי מה לפרט בנוגע למה שאמרת

A
    05/05/2016

היי...קודם כל תודה על שענית לי ועל תשובתך המעניינת!
    אז ככה..
    אני בחורה בת 26 ואני נראת ממש טוב (מעל הממוצע) ומדובר בגבר שגרוש כבר 10 שנים + ילד בן 14 והוא עוד מעט בן 46 ..נפגשנו לגמרי במקרה והייתה כימיה חזקה מאוד מהרגע הראשון..אז לא ידעתי שהוא פנוי והרגשתי רע עם זה שאולי לא נוכל להיות בקשר אבל כשהוא סיפר לי שהוא פנוי לקשר באחת הפעמים הנוספות שנפגשנו הלכתי על זה למרות שאני רווקה ללא ילדים וכביכול "מגיע לי יותר" כי באמת התחברתי אליו והרגשתי שיש בינינו התאמה יוצאת דופן...אני מרגישה שהוא מעט ביישן ומתקשה ליזום..הוא ביקש את מספר הטלפון שלי לפני שלושה ימים ונתתי לו והוא עדיין לא התקשר...אני מנסה לחשוב אולי משהו בי מפחיד אותו? מאיים עליו? הוא נראה בנאדם טוב ויש לציין שאין בכוונתי לעשות לו כל רע וכוונותי כלפיו טהורות ואני קצת דואגת שהוא בכל זאת חושש מקשר עם "אחת כמוני"...

ושוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי מה לפרט בנוגע למה שאמרת - תגובה

דניאל עזריאלי
    05/05/2016

היי, תודה שהוספת פרטים לתמונה הכללית.
    ראשית אתייחס לפער הגיאלים בינכם. פער של 20 שנים הוא בעל משמעות במובנים רבים והבולט בינהם הוא הבדלי ה'מנטליות' שמתבטאים בין היתר גם בתחום ההיכרויות. כשהוא היה בגילך הנורמות החברתיות היו שונות מכפי שהן היום וזה קצת כמו לחבר בין תרבויות. זה לגמרי אפשרי, אבל זה מאתגר ומצריך תקשורת ברמה גבוה.
    בנוגע לתהיות שלך על הדרך שבה הוא מתנהג (ביישן, לא מתקשר וכו') אני מציע, שוב, את מה שהצעתי בתשובה הקודמת וזה לתת לזמן ללמד את שניכם יותר אחד על השני ועל מערכת היחסים שלכם. היכרות מעמיקה ומכילה היא דבר שנבנה עם הזמן (בעמל רב יש לציין) ולטעמי עוד מוקדם לגבש רושם מעשי.

בהצלחה רבה!

דניאל עזריאלי | אימון אישי פסיכולוגי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

A
    05/05/2016

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוא עוד לא התקשר ואני מאוד עצובה

A
    09/05/2016

ולא באמת מבינה למה??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות הזויה חייבת להבין מה זה

A
    24/05/2016

אז ככה...יצא לי לדבר איתו כדי להבין מה קרה והבנתי ממנו שפתאום "הוא לא בנוי לקשר רציני" מהסיבה שהוא עבר גירושים קשים ויש לו ילד לגדל (כך הוא טוען לפחות) הוא אמר לי שאני בחורה רצינית ושהוא לא יוכל להתחתן איתי ולעשות איתי ילדים,הוא אמר לי להמשיך בחיי ותוך כדי שהוא אומר את זה ראיתי בעיניים שלו שהוא אוהב אותי..שפת הגוף שלו לא תאמה את התוכן הקר שהפגין כלפי..וכשאמרתי לו בהצלחה במקום להגיד לי בהצלחה גם לך הוא פשוט ענה לי תודה! אם זה מה שהוא טוען שמגיע לי למה הוא לא מברך אותי להצלחה לפחות?! ובכלל מאוד מוזר שמלכחילה ביקש את המספר ,הרי הוא מכיר את עצמו ! אני מרגישה מאוד מוזר עם מה שקרה והכי הזוי זה שבזמן שדרכנו אמורות להפרד לשלום הרגשתי את האהבה והכימיה בינינו..בקיצור נשבר לי הלב! :'(

אשמח לעזרה!
    תודה רבה מראש! :(((

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות הזויה חייבת להבין מה זה - תגובה

דניאל עזריאלי
    24/05/2016

שלום לך.
    נשמע שהבחור החלטי ומבין שנכון לו משהו אחר כרגע. לפעמים גם כשאומרים דבר אחד, מבינים משהו אחר כעבור כמה זמן. זה לא בהכרח שקר, זה יכול להיות שקילה והחלטה חדשה. זה לגיטימי ומותר.
    אני מצטער לשמוע על תחושת שברון הלב. אני מציע לך דווקא בהזדמנות הזאת להפנות את תשומת הלב שלך לעצמך ולא אל הבחור.
    נדמה לי שהתגובה שלך להיכרות הזאת פגעה בך בכמה מובנים וערערה את תחושת הביטחון שלך בנוגע לעצמך. אם ישנן דפוסים שלא מקדמים אותך, כדאי להכיר אותם טוב יותר כדי שלא תפגשי אותם שוב במערכת היחסים הבאה.
    אם תרצי להרחיב בשיחה אשמח שתצרי איתי קשר טלפוני.

בהצלחה,
    דניאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשבר לי הלב ואני לא יודעת מה יהיה

A
    25/05/2016

כל כך אהבתי אותו..אני לא מבינה איך מאדם רציני כזה הוא הפך לההפך הגמור תוך זמן קצר כל כך ! והקטע שהוא לא איזה מניאק או משהו אז אני באמת לא מבינה למה..מה גם שלפי המבט שלו הוא לא יכול להסתיר שהוא אוהב אותי! אין עצובה ממני עכשיו!!!!! :'(

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו