זמן איכות עם המשפחה = תחביבים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זמן איכות עם המשפחה = תחביבים
    יונית
    22/05/2016

צהריים טובים,

בת 42 ו2 בנות בגיל ההתגברות, יש לי בעייה בעיקר בסופי שבוע, בסדר העדיפויות של בעלי זה קודם התחביבים שלו, (יוצא בימי שישי וגם בשבתבבוקר עד הצהריים המוקדמות,
    כל מטלות הבית נופלות עליי, בישולים, נקניונות, לשבת עם הבנות בשיעורים ועוד.

כאשר הוא חוזר הביתה הוא כבר עייף ואין לו כח לעשות איתנו כלום, אוכל והולך לישון. יש גם הרבה מצבים שאנחנו לא יכולים לצאת כי הבנות צריכות ללמוד, וכמובן רק אני יושבת איתם.
    והוא ממשיך לנהל את חייו כרגיל.

המצב ממרמר אותי ומרגישה שאני לבד במערכה הזאת. ואם אני אומרת לו משהו הוא מתעצבן עליי מאוד.

אני מחוברת וקשורה אל בנותיי מאוד, שאני הגעתי למצב שאני לא עושה עם עצמי כמעט כלום (בית עבודה) לעיתים רחוקות יוצאת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• זמן איכות עם המשפחה = תחביבים - תגובה

דניאל עזריאלי
    23/05/2016

שלום אילנה יקרה.
    אני מקבל את הרושם שהייאוש והתסכול שלך מופנה בעיקר כלפי בעלך, אבל אני חושב שהדברים קשורים בכל אחד מבני המשפחה. את זאת שכתבת כאן את ההודעה ולכן אתייחס בתשובה שלי אליך.
    המצב שבעלך הגיע אליו שבו הוא מרוכז בעולם שלו וכתוצאה מכך מקטין את הקשר איתכם הוא לא מצב שהתחיל עכשיו. ברוב המקרים 'היעלמות' של אחד מבני הזוג בתוך העולם שלו היא תהליך שנבנה במשך שנים. באיזה דרכים את איפשרת לו להימשך לתוך זה ולא להציב את הגבולות שלך? האם הכעס שהוא מפגין כשאת מנסה לדבר איתו הוא סיבה להניח לזה ולוותר על הגבולות שלך?
    כנ"ל לגבי הבנות שלכם, האם המידה שהן משתתפות במטלות הבית מספקת אותך? ואם לא, מה את עושה כדי לתאם איתן ציפיות ולהנהיג בבית ערכים של הדדיות, לקיחת אחריות ועזרה אחד לשני? יכול להיות שהן התרגלו לכך שאמא לוקחת את כל התפקידים בבית (כולל של המורה הפרטית)?
    ולסיום את. את כותבת שהגעת למצב שאת לא עושה עם עצמך כלום. הצבת את בעלך, הבנות, הבית וכל השאר בראש סדרי העדיפיות עד שלא נשאר לך כח לעצמך, לעקרונות שלך ולצרכים שלך כיום ואת נגררת להזנחה עצמית.
    האחריות להציב את עצמך בסדר עדיפות גבוה מוטלת עליך בלבד ואם את לא תעשי זאת - אף אחד לא יעשה זאת בשבילך.
    הצבת גבולות, חיזוק התוקף האישי והימנעות מדפוסי ריצוי הן תהליך לא פשוט, הוא עלול לגרור עימותים, אי נעימות, תחושות אשמה ובגידה ביקרים לך ומצריך עקביות רבה. אבל תזכרי שבסופו של תהליך חשוב זה מחכה לך תמורה אדירה, איכות חיים גבוהה יותר, זוגיות מספקת ובריאה יותר וערך נפלא שהבנות שלך יקבלו ממך.
    בהצלחה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו