מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- help...טולי15/05/2008
אני נשואה 8 שנים ואם לשני ילדים מקסימים, נקלעתי למשבר שאני לא רואה את האור בקצה המנהרה. זה כבר שבוע שבעלי לא מדבר איתי בעקבות ויכוח ענקי שהיה לנו . שם נאמרו דברים חריפים מאוד מצידי ומצידו. הבעייה היא שהוא לא מדבר איתי על אף הניסיונות שלי לדובב אותו. אני חייבת לציין שזאת פעם ראשונה שזה כזה עצום אנחנו בדר"כ בסדר. ניסיתי להסביר לו שזה בידיים שלו ושהוא רק מחמיר את המצב בכך שהוא מתעלם ממני. אני חושבת על כל התסריטים האפשריים ואני בלחץ נוראי. תודה לאל שהילדים לא כל כך מרגישים. אני חסרת אונים ולא יודעת מה לעשות. מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טולי יקרה
עדה מורג15/05/2008אני מבינה מדבריך שנקלעת לקונפליקט עמוק עם בעלך עד כדי הפסקת תקשורת מוחלטת.
אפשר להבין את תחושת חוסר האונים והלחץ שלך, אך זה לא יפתור את הקונפליקט.
אז קודם כול אני מזמינה אותך לקחת אוויר, לנשום עמוק ולהירגע.
הצעד הבא הוא התבוננות, קודם כל התבוננות על עצמך.
מכל ממה שקרה ביניכם בזמן האחרון, על מה את לוקחת אחריות?
מהם הדברים שאמרת ולא רצית להגיד?
מהם הדברים שלא אמרת ואולי כן רצית להגיד?
מי את היית בויכוח? (תוקפנית, אסרטיבית, מאשימה, מקשיבה, כנועה, אלימה?)
ומאז שהשתרר ביניכם שקט.....איך את בדיוק מנסה לדובב?
מי את בניסיון הזה? (מאיימת, מתחננת, בוכיה, אגרסיבית?)
כאשר את חושבת על כל התסריטים האפשריים......מה את רואה?
איזה מהם יכול לבוא בחשבון?
איזה מהתסריטים מאיים עליך ומשתק אותך?
אני מאמינה שקונפליקט אכן נפתר מתוך תקשורת הדדית, אך אני גם יודעת בודאות שאת יכולה להשפיע על התקשורת במי שאת תבחרי להיות. בבסיס התקשורת יש קודם כול הקשבה...
האם את מקשיבה לבעלך? לא רק למה שהוא אומר או לא אומר, אלא לתגובה שלו, לשפת הגוף שלו,
לסגירות שהוא מפגין. למדי להקשיב לו.
בנוסף אם את לוקחת אחריות על החלק שלך בקונפליקט, האם תוכלי גם לבקש סליחה על מה שעשית שם לא נכון? סליחה ממיסה חומות......
מקווה שנתתי לך כיוונים למחשבה...
בהצלחה!
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)