מה זה זמן איכות בעצם?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה זה זמן איכות בעצם?
    קרן
    20/10/2016

שלום
    אני שמחה לראות שהפורום פעיל. אנצל את זה כדי לנסות להבין משהו שמטריד אותי כבר תקופה.

אני נשואה טרייה לבן זוגי מזה 3.5 שנים. גם במהלך הקשר שמתי לב לעניין הזה.
    שהוא יכול לבלות הרבה מהזמן שלו בצפייה בתוכניות/ מחשב. )יגול לבחור מתי לעשות זאת(
    רוב השנים בהן אנחנו יחד היינו סטודנטים. אז מבחינתי פירגנתי לו 'לנקות את הראש' בעיסוקיו.
    גם אני בחורה עצמאית ואוהבת את הלבד שלי.
    אבל מרגיש לי שאין לנו הרבה ביחד.

אנחנו נפגשים עם המשפחות. יוצאים לאכול ביחד וכשאני מציעה או יוזמת הולכים להצגה/ הופעה וכו
    או בזמנים שהוא יותר פנוי מציעה טיול/ מקום נחמד לבקר הוא יותר מציע שנראה תוכניות ביחד.

מרגיש לי שרוב הזמן הוא יכול להיות עם עצמו אם לא אציע לו לעשות משהו.

ובעיקר מציק לי שגם בנושאי שיחה ופיתוח שיחה. אנחנו לא מספיק מדברים...רק על מה שקורה ביום יום. דברים שעושים ששומעים וכו'. כן מדברים כל יום זמו מה...אבל מרגיש שזה מעט לעומת כל היום...
    אבל עצוב לי לכתוב שזה לא שלי יש המון על מה לדבר...

איך אפשר לשפר?
    כמובן שדיברנו על זה. מבחינתו אין בעיה.
    וגם אנשים אומרים לי ובצדק שכשרואים אחד את השני כל הזמן כמה אפשר לדבר כבר...

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה זה זמן איכות בעצם?

הוספת תגובה

• בעיה שלך היא בעיה שלכם

אוראל שופן
    19/02/2017

היי,
    את מתארת מצב של העדר יוזמה וחיוניות מצד בן זוגך.
    את מחפשת לשפר את התקשורת ביניכם ולהפוך את הזמן המשותף שלכם לבאמת איכותי וכיפי. הוא מבחינתו מרגיש שאין בעיה, אך עליך להסביר לו שחוסר שביעות רצון מצדך היא בעיה שלכם.
    ראשית, נסי להבין ממנו את הסיבה מבחינתו להיעדר היוזמה ולמיקוד במסכים. בררי כיצד את יכולה ׳לעזור לו לעזור לכם׳.
    בהמשך, עליך להסביר לו בצורה כמה שיותר ברורה שאת רוצה לקבל ממנו תשומת לב, יחס, יצירתיות, יוזמה, עניין ער, הקשבה, שיתוף (בחרי את הדברים שבאמת חסרים לך). ואז תחליטו על דרכים פרקטיות להוציא את אלו לפועל (אולי ב׳דייט׳/ זמן זוגי אחת לשבוע, שבכל פעם אחד אחר מתכנן אותו, עם נסיון לשים דגש על יצירתיות ורומנטיקה (אולי ללא מסכים לאורך השעות הללו כהגדרה).
    היו יצירתיים ותבנו יחד הסכם שנעים לכם בו- למענכם. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו