בעל שמתערכב ללא הרף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעל שמתערכב ללא הרף
    יפעת
    11/12/2016

בעלי כבן 60 נהיה בלתי נסבל. כל פעם יש לו דחף להתערב כשאני מדברת עם הילדים . הוא מתקן, מדייק, משפץ, מתערב, למשל, אני מדברת פנים אל פנים עם אחד הבנים והוא נוכח לידינו, הוא חייב להתערב לדוגמא"כבר אמרת לו את זה, בשביל מה שוב את אומרת לו..". הבן לא אומר מאומה, לא מעיר לי, אף אחד לא מדכא אותי כשאני מוציא מילה מהפה, כשאני משוחחת עם אחרים בטלפון אני חייבת לדבר בחדר אחר עם דלת סגורה שמא הוא התערב. זה מין דחף נפשי כזה. יש לי קשר מעולה עם הבנים אני חמה ביותר, הוא כל הזמן מתערב כשאני מדברת גם בנוכחות אנשים. איך אני יוצאת מיזה. זה בלתי ניסבל. זה פוגע, זה מוריד לי את הביטחון ומשפיל. כמה דיברתי איתו וזה לא עוזר. אני לעולם לא עושה לו את זה , תמיד מכבדת אותו. וכמה שאני מדברת איתו זה חוזר שוב...מה אני עושה??????

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעל שמתערכב ללא הרף

הוספת תגובה

• בעל שמתערב ללא הרף

דניאל עזריאלי
    13/12/2016

שלום יפעת.
    זה מעניין להבין את הצורך של בעלך להתערב. האם זאת תוצאה של שעמום? בדידות? האם זה משהו שקורה לאחרונה או שכך היה תמיד? ניסית להבין למה הוא זקוק כשהוא עושה זאת?
    רשמת ששוחחת איתו מס' פעמים וזה הדבר הנכון לעשות. האם השיחות הללו נעשו ברגע של כעס או בזמן שהוא פנוי להקשיב? חשוב מאוד לדבר על דברים ולחשוף את הרגשות שלך בנוגע לזה אבל לא פחות חשוב ששיחות כאלו יתקיימו בזמן נוח כאשר הצד השני מוכן לכך.
    במידה ואלו לא עוזרים, הייתי מציע לברר באיזה מצב נפשי הוא נמצא בתקופה זאת והאם ההתנהגות הלא מכבדת שלו היא תוצאה של משהו פנימי יותר שאולי כדאי לתת לו מקום והתייחסות מקצועית כמו אימון אישי או טיפול.
    בסופו של דבר, אם את רואה שאת מתקשה לשנות אותו, אני מציע שתסגלי לעצמך דרכים יצירתיות להתמודד עם זה כחלק מהמציאות מבלי לצפות שהוא ישתנה כרגע. אם בתחומים אחרים ההתנהגות של בעלך לשביעות רצונך אולי לא כדאי לייחס לכך חשיבות יתר שעלולה לגרום להתפוררות היחסים.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו