זוגיות- השמנה של הבעל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זוגיות- השמנה של הבעל
    לילי
    16/02/2017

שלום,
    אנחנו זוג בשנות ה 30 לחיינו, נשואים באושר ואוהבים אחד את השניה מאוד מאוד. אני מרגישה שהבעיה היא בעיקר אצלי ולא אצלו.. בעלי עלה מאז ההכרות איתנו מאוד במשקל (עלה 20 קילו מאז שנפגשנו), יש לו במשפחה נטייה להשמנת יתר (קיצונית... משקלים של מעל 100 קילו לפחות). לאחרונה זה משפיע עלי מאוד, הוא מרגיש את זה ונעלב. כל פעם כשעלה במשקל קנינו לו בגדים חדשים כדי שירגיש טוב, אני לא מספיקה לומר לו כמה הוא חתיך וכמה אני אוהבת אותו. אבל במקביל גם לא מצליחה להתאפק ומבקשת ממנו לשמור על המשקל ולא להמשיך לעלות. מדובר בנושא רגיש אצלו מגיל צעיר וכנער היה ילד שמנמן שהתמודד עם הנושא לא מעט.

על מנת שהדברים יהיו חיוביים אני מנסה לקנות הביתה רק אוכל בריא, מכינה לו סנדוויצים בריאים בבוקר, ככה שלא יתפתה לשטויות. אוכלת בעצמי רק אוכל בריא, יוזמת יציאה לטיול ברגל והליכה, מעודדת שנעשה יחד מנוי לחדר כושר וכדומה.

אני אציין שאני מנסה מאוד מאוד לא להקצין דברים ורק לדאוג על בריאות תקינה ולא דיאטה או הורדה במשקל (שזה משהו שצריך לבוא ממנו).

לצערי אין כמעט שיתוף פעולה מצידו. הוא חוזר הביתה עם שקית שקנה בדרך חזרה מהעבודה מלאה במאפים ודברים משמינים. הוא אוכל צהריים רק בחוץ (ומבקש שלא אביא לו אוכל למשרד (בטענה שזו ההפסקה שלו להתאוורר בחוץ). הוא לא עושה ספורט וחוזר מהעבודה בשעות מאוחרות שגם לי כבר אין כוח לעשות משהו ביחד איתו. כשאני אומרת לו ברמיזה שאני חוששת שיעלה במשקל הוא נעלב, כועס ומבקש "תאהבי אותי כמו שאני". כשאני מביטה בו אני רואה עוד כמה שנים את אבא שלו, שסובל מהשמנת יתר חמורה מאוד שיש לה כבר הלשכות על הבריאות, שקונה בגדים רק בחנויות למידות גדולות...

מה עושים? איך לא פוגעים באדם שאני כל כך אוהבת, אני לא רוצה לשנות אותו, אני לא מאמינה בדברים האלו. מצד שני, זו האמת- זה מפריע וזה מרחיק ופוגע בזוגיות. אני חוששת מאוד שדיבור שלנו על הנושא הזה רק מרחיק את הסיכוי שמשהו ישתנה....

מה עושים???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זוגיות- השמנה של הבעל

הוספת תגובה

• רתמי אותו לעזרתך באופן ברור- הגישוש מסביב הוא שמעליב

אוראל שופן
    19/02/2017

נשמע שהאינטואיציות שלך נכונות וקשובות מאד לבעלך. את פועלת ברגישות וביצירתיות ובאהבה גדולה ובהקשר הזה אין לי דבר להוסיף, אלא רק לחזק אותך.
    נושא שחשוב להביא למודעות וליחסים הוא את- הרגשות שלך והצרכים שלך! כשמשהו מפריע לך בהתנהגות או בנראות של בן הזוג שלך- זה חשוב ומשמעותי, גם אם זה נושא רגיש אצלו.
    הגישה שלך יוצאת מנקודת הנחה של ׳לא נעים׳ לדבר על זה וכנראה שהנושא הזה עומד במקום לא ברור ואינו נמצא מספיק על השולחן.
    נשמע שהתקשורת שלכם סביב נושא המשקל אינה נכונה, מבוססת על אי נעימויות והערות אגביות. לא כך אתם צריכים לתקשר ביניכם, בעיקר כי את מתארת מערכת יחסים אוהבת ובריאה. בנוסף, הגישוש מסביב שמעיד על אי נעימות שלך, גם מתקשר אצלו לכך שאת לא אוהבת אותו או נמשכת אליו בגלל השינוי במראה, זה מה שהוא מנסה להגיד לך- הוא לא מבין שהבעיה היא שלך והוא צריך לעזור לך.
    על הנושא להפתח באופן ישיר וברור. עליך לדבר איתו על הנושא בשיחה שאינה קשורה לאירוע ספציפי (לא ישר כשהוא חוזר הביתה עם שקית מאפים לדוגמה). לומר לו שאת חווה קושי ורוצה לשתף אותו במשהו שמפריע לך ומדאיג אותך. ספרי על זה כמו שזה- כבעיה שלך בהתמודדות שעליו לעזור לך איתה בתור הפרטנר שלך. מה שיקל עליו את החוויה כי הוא יפסיק לקשר את זה לכך שאינך מקבלת אותו כמו שהוא.
    מאמינה שבדרך זו תוכלי לגשת אליו ולרתום אותו לראות אותך ולעזור לך באופן ברור וישיר, כן ולא מעליב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו