אשתי מורידה לי את הביטחון העצמי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אשתי מורידה לי את הביטחון העצמי
    אורי
    30/03/2017

אני מובטל ומתקשה למצוא עבודה שתתאים לי, אני נמצא הרבה בבית ועושה את רוב מטלות הבית והילדים. אבל לאשתי קשה להעריך את זה והיא לא מבינה למה אני לא מוצא עבודה. היא יורדת עלי מול הילדים ומורידה לי את הביטחון העצמי... ניסיתי להגיד לה את זה , גם תוך כדי ריב וגם בצורה רגועה אבל זה לא עוזר. אני בתקופה מאוד קשה ובמקום לעזור לי היא רק מורידה אותי...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה- אשתי מורידה לי את הביטחון העצמי

אוראל שופן
    30/03/2017

אכן נשמע מדבריך כי אתה נמצא במצב לא פשוט. בסיטואציות חדשות וזרות לזוגיות, בעיקר אם הן קשות, צפויות התנהגויות לא נעימות מסוג חדש אשר איננו מכירים בפרטנר שלנו, שכן ההתמודדות אינה מוכרת. עליך להבין כי כמו שעולמך השתנה, כך גם חייה של בת הזוג שלך, וכי על שניכם למצוא דרך משותפת יחד לתעל את האנרגיות השליליות, לתקשר ולעזור אחד לשניה.
    אני מציעה לך לדבר איתה לא רק על ההשלכות של ההתנהגות שלה עליך, אלא על ההשלכות של המצב הנתון (ואולי גם ההתנהגות שלך) עליה. מה היא מרגישה?, מה קשה לה?, מה החששות שלה?. ואז ספר לה גם עם מה אתה מתמודד. לאחר מכן חישבו יחד כיצד כל אחד מכם יכול לעזור לעצמו ולפרטנר כדי שהבית כולו יתמודד עם תקופת המעבר הזו באופן מיטבי ובצמצום נזקים. פרטו את הכל לכדי מספר הוראות פרקטיות וברורות שכל אחד יוצא איתן מהשיחה ועזרו אחד לשני למלא את המטלות אם מישהו מכם מתבלבל או טועה. הלחמו במצב המאיים יחד במקום אחד בשניה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו