מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ידידים של בת הזוג שלי מפריעים ליסובל28/08/2017
לא מזמן נפרדתי מבת הזוג שלי. הסיבה היא שהיא כל הזמן הייתה יוזמת פניות לבנים ולידידים שלה, ועשתה את זה בהתלהבות. היא גם הייתה יוזמת אליהם פניות בוואטספ אחרי בלילה אחרי שאמרנו לילה טוב אחד לשניה. היא כל הזמן מתלהבת מבנים, למרות שהיא אומרת שהיא רוצה אותי ואוהבת רק אותי. זה לא קשור לחוסר אמון בה, אלא זה פשוט מפריע לי שיש עוד גברים בסביבתה שהיא נהנית לשוחח איתם. אין לי בעיה במסגרת העבודה שהיא תשוחח איתם על ענייני עבודה וכאלה, אבל אם יש לה אותי, בשביל מה היא צריכה אותם אחרי שעות העבודה? אני מרגיש שאני כמו איזה עוד גלגל מבחינתה.
והשאלה היא - איך הנושא של ידידים לא מפריע לכולם?
זו באמת שאלה שאני מנסה להבין כבר הרבה זמן.
איך יכול להיות שיש בנים שמקבלים את העובדה שלבת זוג שלהם יש ידידים, והן חופשיות מדי עם בנים.
אני דווקא לא חשדתי שבת הזוג שלי בוגדת בי, ובקטע הזה דווקא נתתי בה אמון.
אבל, זו לא שאלה של אמון, אלא עניין של השפלה ופגיעה בייחודיות שלי בתור הגבר שלה.
יכול מאוד להיות גם שיש להם בטחון גבוה, או שיכול להיות שהם בעצמם מסתובבים עם ידידות שלהם ולכן הם מבינים את המצב.
יש כמובן גם אפשרות שהם פשוט בולעים צפרדע, ומנסים איכשהו לעבוד על עצמם, אבל הם חווים סבל רציני מאוד, וזה עולה להם בבריאות, שזו לא אופציה שאני מעדיף.
ברמה האישית שלי, לי אין ידידות, כי אני מבין את המשמעות של קשר זוגי וקנאה בין בני זוג, לכן החלטתי שבמהלך קשר זוגי אני מתנתק מבנות שיצא לי לתקשר איתן לפני הקשר הזוגי. אלא אם מדובר במקום עבודה, שזו מסגרת שאין ברירה כמובן. לכן, מאחר ואין לי ידידות, אז נוצר מצב שקשה לי באופן טבעי לקבל את
העובדה שלבת זוג שלי יש ידידים.
1. אז איך יכול להיות שיש כאלה שמקבלים ידידים,
ואיך זה שיש כאלה שלא מקבלים זאת, כדוגמתי?
2. מהם הגבולות בקשר זוגי במקרה שתיארתי למעלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כולנו שונים, על פרטנרים למצוא את עמק השווה סביב סוגיות מורכבות
אוראל שופן31/08/2017לאנשים רבים מפריע, כמו לך, הנושא של קשרי ידידות של הפרטנר עם בני המין השני, משלל סיבות שכולן באופן כזה או אחר תחת ההגדרה של ׳קנאה׳. בקצה השני רבים אחרים שמעודדים קשרי ידידות עם המין השני, ובין לבין- כל הרצף האנושי ובעיקר אנשים שלא ממש אכפת להם, לעיתים תחת תנאים/ הגבלות מסויימים.
כמו בכל דבר, יש הכל מהכל כי כולנו שונים זה מזה. לעיתים באמת קשה להבין אנשים שחושבים או תופסים דברים באופן שונה מאיתנו, אך זו המציאות.
באם התפיסה שלך תמשיך להפריע לך לייצר קשרים רומנטים ברי קיימא, יתכן ושווה לעבוד עליה, להבין מה עומד בבסיסה ואולי אף לנסות לרכך אותה כך שלא תגביל אותך.
ככלל, אני מאמינה כי בכל זוגיות צריכים להיות כללים וחוקים ברורים סביב נושאים שאינם מסתדרים וברורים לשני הצדדים מאליהם. צריך לפתוח את הנושאים המורכבים להתנהלות, שתהיה מתאימה לשני הצדדים ולאופי הקשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)