מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קנאה אובססיבית לבת הזוגסובל17/02/2018
שלום.
יצא לי לכתוב פה בעבר.
אני ובת זוגתי עשינו הפסקה מהקשר לפני כחודשיים וקצת.
אני מרגיש מוקטן כאשר היא מדברת עם הידידים שלה בוואטספ, או סתם פונה לגברים ברחוב. אני מרגיש שהיא לא מכבדת אותי, למרות שהיא כל הזמן אומרת לי שהיא נאמנה לי, ושאני שלה. כשאנחנו ביחד אז היא מקדישה לי את הזמן, אבל יש לה ידידים מהצד, והיא אוהבת לפעמים גם לצאת איתם להופעות רוק. אציין שהיא באה מתחום המוזיקה, והיא לומדת להיות מוזיקאית.
באופן אישי, אני גם מרגיש שקשה לי לצאת עם בנות כי אני מאוד קנאי אובססיבי. למשל, אם אצא עם אחות, ארגיש מוקטן כאשר אדע שהיא במגע עם מטופלים גברים. אם אצא עם פסיכולוגית, ארגיש גם מוקטן כשאדע שהיא נפתחת רגשית עם פציינטים גברים.
הבעיה הכי גדולה בכל הקנאה הזאת, שאני מרגיש סבל רב, שכאשר אני יוצא עם בת זוג, אני לא מצליח להתרכז, הגוף שלי כבד, אני מאבד שליטה על החיים, ואני ממש סובל.
אציין כי התקבע אצלי בראש הרעיון שלבחורה אסור שיהיו ידידים, והיא חייבת להקדיש את עצמה לבן הזוג בלבד. מותר מבחינתי שיהיו לה חברות, אבל לא ידידים.
אני מרגיש שהתרבות שלנו בנויה על כך שהגבר צריך לקבל בלעדיות לבת הזוג, ולכן אני מרגיש שכל בחורה שאינה עונה על כך, היא חריגה.
כלומר, אם כל הבנות היו כאלה עם ידידים ושמפלרטטות עם בנים, היה לי יותר קל, כי לא הייתי מרגיש שונה מבנים אחרים.
אבל, התרבות של הידידים נראית לי מאוד חריגה, כי גבר אמור לקבל את מלוא תשומת הלב.
שאלתי היא: כיצד אני יכול להתגבר על הקנאה האובססיבית, ועל התחושה של הנחיתות מהידידים ומגברים אחרים שהבחורה בתקשורת איתם? יש איזשהו ספר לעזרה עצמית או צורת טיפול יעילה, עם תוצאות חיוביות?
אודה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנאה
אוראל שופן18/03/2018היי,
מודעות לקושי היא משמעותית וקריטית לעבודה עצמית ומשם ליציאה מהסבל.
קשה לי לומר איזו שיטת טיפול בדיוק נכונה עבורך במקום בו אתה נמצא, יתכן ותהליך קצר מועד ועוצמתי שישלב טכניקות מגוונות לשחרור האמונות, היפוך המחשבות ושינוי הדפוסים המגבילים בהחלט יהיה בו את הכח לסייע בעדך, ויתכן שיהיה הכי נכון לפנות לטיפול דינאמי שיקלף את השכבות לאט, בזהירות וביסודיות עד לשורש- מקור הקושי ויביא אותך לתובנות חשובות.
בשורה התחתונה- אין ספק שנדרש כאן תהליך למען האושר שלך ושל הפרטנרית העתידית שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)