מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זוגיות טובה מול הזדמנות לא ממומשתרועי26/06/2008
היי, אני נמצא בזוגיות כבר שנה. הכל הולך טוב בתכל'ס: הבחורה ממש מגניבה, היא נראית טוב, כיף לי לבלות איתה, השיחות שלנו טובות, יש תקשורת טובה, הסקס סבבה, טוב לי איתה בחברה, אפילו יש חיבור טוב למשפחות (!), ובתכל'ס אני אוהב אותה ונראה לי שגם היא אוהבת אותי. יש לי משהו שלא עוזב אותי ומנסיוני ממערכות יחסים קודמות, אני מפחד שהוא יתעצם ובעצם יהרוג לי את הקשר הטוב והמגניב שיש לי: אני בחור שנראה טוב, סך הכל די מוצלח גם בדברים אחרים. מעולם לא יצא לי להיות בקשר עם בחורה שממש (אבל ממש) נראית טוב בעיני. אני מדבר על מישהי שמרגש אותי לראות אותה. עכשיו... יש בחורות כאלה, יצא לי לצאת עם בחורות כאלה, אבל תמיד יצא שהן סיימו את זה אחרי זמן מה. מה שקורה לי במערכות יחסים זה שאחרי זמן מה שבו אני לא רואה אף בחורה ממטר כי אני מאוהב, הבחורות הממש יפות האלה מתחילות להופיע בחיי. ואז אני מתחיל להתבלבל. זה לא שאני בוגד, אפילו נמנע מלפלרטט, אבל הן שם. ועם הזמן, הן שם יותר ויותר. אני יודע להגיד לעצמי שזה לא אמיתי, שכנראה לאורך זמן יהיה לי יותר טוב עם בחורה שיש לי עניין בה ושיש אהבה וחיבור טוב מאשר עם מישהי שהמראה שלה מפיל אותי מהרגליים. אבל המחשבה הזו שאני יכול למצוא מישהי שתפיל אותי מהרגליים וגם שיהיה איתה קשר טוב לא עוזבת אותי (למרות שעד היום זה לא קרה...). בתקופות הרווקות שלי אני הופך עם הזמן לנואש יותר ויותר מהחיפוש, מהבדידות ומהדחייה הפוטנציאלית בכל מפגש עם בחורה ואני מפחד שאני 'מתפשר' (אם אפשר לקרוא לאהבה וזוגיות בריאה פשרה...) על מישהי שלאו דווקא נראית כמו אשת חלומותיי. כשאני כותב את הדברים האלה יש קול קטן בראשי שאומר לי "יאללה תתבגר כבר!". אבל בתכל'ס זה מרגיש כאילו זה אף פעם לא יהיה שלם (זוגיות בריאה עם מישהי שלאו דווקא נראית כמו שאני רוצה) ומהצד השני כאילו זה אף פעם לא באמת יצליח (למצוא את אותה 'נסיכת חלומות'). מה נראה לך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רועי יקר
עדה מורג28/06/2008אני מאד רוצה להוקיר אותך על הפתיחות, על הכנות , על האומץ ועל המודעות שבהן בחרת להציג את דבריך.
הסוגיה שאתה מציג בודאי מעיקה עליך, תחושת חוסר השלמות עם מה שיש, אפשרות ה"פספוס", חוסר הודאות של החלומות שאינם מתגשמים.....
אני רוצה לשאול אותך כמה שאלות, כדי שתנתח את דפוס הפעולה שלך:
האם יש לך את אותה תחושה בתחומים אחרים בחייך? למשל, בעבודה או בלימודים?
האם כשבחרת עבודה, אתה כל הזמן חושב על האפשרויות האחרות שויתרת עליהם?
כיצד אתה בוחר בחירות בחייך? האם תמיד אחרי שבחרת, אתה משקיע אנרגיה ב"אילו בחרתי אחרת...."?
ולגבי זוגיות:
מה חשוב לך במערכת זוגית?
האם תוכל לדרג את הצרכים שלך בזוגיות על פי סדר עדיפות?
באיזה מקום נמצא "המראה החיצוני"?
באיזה מקום נמצא הענין המשותף, השיחות, הרגש?
אני מאמינה שיצירת תמונה בהירה של מה חשוב לך בזוגויות תתן לך תשובה לשאלה ששאלת.
חוסר שלמות עם הבחירה שלך - וזה לא משנה באיזה תחום - תיצור תמיד מתח מיותר והרסני.
זהו חוק פיזיקלי. במעגל חשמלי ה+ וה- יוצרים מתח חשמלי.
ואצלך? היש והאילו היה - יוצרים חוסר שביעות רצון תמידית.
אם תרצה להמשיך בשיחה אתה מוזמן להתקשר.
בהצלחה!
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)