מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מישהו להזדקן איתו..היל28/07/2008
אתמול לצערי אני וחבר שלי נפרדנו לאחר כשנה של מע' יחסים ועוד שנה וחצי של הכרות כללית.(היינו בהתחלה חודשיים ואז נפרדנו וחזרנו כעבור 3 חודשים בשלים יותר לקשר הנוכחי שסיימתי.)טענת החבר שלי לשעבר היתה שלמרות שאני האהבה הכי גדולה שלו ומע' היחסים הכי ארוכה ומיוחדת שלו הוא עדיין לא מצליח לראות בי כאחת שלו.לא מצליח לדמיין אותי ואותו מזדקנים יחד עוד 5 ו-10 שנים. הוא טוען שאם אחרי שנה שעברנו בה המון והוא הספיק להכיר כמעט כל חלק שבי בגלל התקשורת המעולה כ"כ שהיתה בינינו הרצון הזה לא עלה בו זה כבר לא יבוא אף פעם.ולכן חבל למשוך את שנינו באף ולהמשיך מכוח השגרה והכיף.אלא עדיף למנוע כאב נוסף וגדול יותר משנינו.האם הוא צודק?האם זו ההחלטה הכי נכונה? משום מה אני תהיתי להאמין שאם הזמן זה כן יבוא. הוא בן אדם שלא כ"כ היה מחובר לרגש שלו ולכן הסקתי שגם קביעה משמעותית שכזו היא משהו שיקח לו הרבה זמן לבנות.האם באמת לאורך זמן וככל שהיחסים בינינו היו נבנים וממשיכים הרצון הזה לא היה בא לו בסוף??ואם יש לו היסטוריה בבית של אמא גרושה שהאב עזב אותה בגיל צעיר ומיד לאחר לידה ואף בגד בה-כמה זה יכול להשפיע על הפחד שלו ממחוייבות?יכול להיות שזו הסיבה שקשה לו לדמיין אותנו יחד והוא בעצם יחזור לאותה נק' גם עם אחרות? תודה מראש על התמיכה..:(
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לך היל יקרה
עדה מורג28/07/2008אני מבינה שאת כותבת, שואלת, עונה ממקום מאד כואב של פרידה טרייה. לא כך?
יחד עם זאת אני הייתי רוצה לשים אותך במרכז ולא חברך לשעבר.
אני מניחה שיש לו דפוסי חשיבה, מחסומים רגשיים ופחדים למיניהם שהצטברו מתוך חוויותיו הוא.
השאלה היא מה זה קשור אליך? האם את רוצה לחיות בזוגיות עם מישהו שלא מאמין בעתידו של הקשר?האם את רוצה להיות לצדו כדי שהוא יעבור תהליכי צמיחה ויוכל להתחבר לרגשותיו?
אם כן, את יכולה להאחז בכל שביב של תקווה ולהיות שם עבורו, לתמוך,להכיל, לאהוב ויחד עם זאת להיות מודעת תמיד לאפשרות שהוא ינתק את הקשר ואת תפגעי.
אם חשוב לך לבנות קשר יציב עבור עצמך, אני מזמינה אותך לבדוק עם עצמך (או עם מאמן/ת לזוגיות)
מה חשוב לך בזוגיות? מהם הצרכים שלך מהפרטנר שלך? איזה מין אדם את רוצה בחייך?
מה את תורמת לזוגיות? מה את רוצה שהוא יתרום לזוגיות?
יש צורך ליצור בהירות גם לגבי דפוסי החשיבה שלך בנוגע לזוגיות, יש צורך להתבונן גם על מה שמנע ממך זוגיות טובה ומספקת עד כה.
מקווה שעזרתי....מוזמנת להתקשר.
עדה
מאמנת אישית לזוגיות
054-5772286* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות אישיות וסדנה לצמיחה אישית
היל10/08/2008עדה שלום, ראשית המון תודה על התמיכה והתשובה החמה שנתת לי. אז אכן למרות שעדיין כאב הפרידה בוער בי חשבתי על כמה דברים והגעתי למספר מסקנות אישיות: 1. הבנתי שמעבר לאהבה העצומה שהיתה לי לבן אדם קשה לי להתמודד עם הפרידה כי כנראה יש בי איזה פחד עמוק מלהיות לבד.כך היה תמיד אצלי בכל פעם שסיימתי מע' יחסים כבר שבועיים אחרי מצאתי את עצמי מחפשת באתרי האינטרנט או במסיבות אחרי בני זוג פוטנציאלים וחדשים על אף שנפשית הלב שלי לחלוטין לא היה ממש מוכן לזה... 2. העובדה שהיה לי בן זוג החלטי יחסית ושרואה דברים בבהירות גרמה לי להבין שיש לי קושי מסויים בקבלת החלטות בעיקר שמדובר בהחלטות גדולות וכבדות ובראיה בהירה שאינה רגשית כלפי נושאים מסויימים. 3.ללא קשר למע' הזוגית שהיתה לי אני כרגע בצומת בחיי כיוון שעזבתי מקצוע לימודים אחד שלא התאים לי וכיום אני עובדת ומנסה לחשוב על מסגרת לימודים אחרת או מקצוע אחר מבלי יכולת להתמקד על איזה כיוון אני רוצה לקחת. 4. אני נוטה לרגשנות יתר:כל דבר אני לוקחת מאוד ללב ונפגעת. קשה לי שצועקים עלי או מתווכחים איתי ואני משתדלת להמנע מעימותים ככל יכולתי לפעמים אפילו שאולי כן היה רצוי שאני אעשה זאת. לאור הדברים הללו ראיתי באחד מאתרי האינטרנט של אחת מקופ"ח הגדולות אפשרות להשתתף בסדנה של צמיחה אישית.המדובר על טיפול קבוצתי חד שבועי של שעה וחצי עם מנחים מומחים מתחום הפסיכולוגיה.האם סדנה כזו יכולה להועיל לי?האם אלו בעיות שניתן להתגבר עליהן גם באופן עצמאי?מה סדנה כזו עוד יכולה להוסיף לי חוץ מטיפול בבעיות הללו?וכל פרט חשוב אחר אם אפשר לומר לי בנדון. תודה:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיל יקרה
עדה מורג10/08/2008מה שהכי חשוב מכל ההודעה שלך הוא ההבנה שלך שאת רוצה לצמוח על מנת לפתור את מה שאת מגדירה כבעיות.אני מוקירה אותך על הפתיחות ועל השיתוף.
לצערי אני לא יכולה לספק לך פרטים או דעה על הסדנה בקופח כי אני לא מכירה אותה.
אני כן יכולה לומר לך בודאות שתהליך של אימון אישי יכול להביא אותך למקום אחר עם עצמך ועם הסביבה.
מכל סדנא תוכלי להפיק משהו, יש גם כוח לתמיכה ולשיתוף הקבוצתי אך זה מאד תלוי השתתפות.אם את אדם פתוח ומשתף תוכלי להפיק יותר תועלת מאשר אם את אדם פסיבי ומסתגר.
באימון החשיפה שלך היא לא מול קבוצה אלא בינך לבין המאמן/ת שלך. המרחב הוא יותר מכיל ובטוח. אם תרצי לדעת עוד על אימון אישי, את יכולה להתקשר או להיכנס לאתר שלנו.
בהצלחה בכל מה שתבחרי,
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)