מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פוחדת לאבד אותו,פוחדת לאבד את עצמינעמי04/08/2008
שלום לך. אחרי שנה של קשר מקסים, עמוק ומלהיב, עברנו לגור ביחד חברי ואני. אנחנו גרים במדינה אירופאית, הוא אירופאי, לי בת מהנישואים הקודמים(בארץ), בת 11. מאז שעברנו יחד במקום לגדול ביחד ולהתקרב זה לזו, אנחנו עסוקים במאבקי כוחות וקביעת טריטוריות. האגו, אני מניחה.... שלא כמו זוגות שמגיעים מאותו הרקע/תרבות/חינוך, אנחנו מגיעים מעולמות שונים. דת, מדינה, הכל. הרבה ויכוחים נסובים סביב חינוך הילדה, סביב התנהגות כלכלית וחברתית וכתוצאה מאי הבנות וקצרים בתקשורת למרות ששנינו יכולים להתבטא היטב ומאוד מאוד לעומק. הריבים מתישים את כולנו, לצערי קשה לנו למנוע ריב בנוכחות הילדה, כי לא ממש מודעים לכך שמתחיל ויכוח. אהבה יש עדיין, חשבתי שדבר כזה לא מוצאים כל יום. אני עדיין מאמינה בנו. המשיכה הגופנית מטורפת, הגענו לרמות אינטימיות נדירות והצמאון לחום ואהבה רק גדל. הפחד שלי משוב להיות לבד הוא עצום, מה גם שהייתי שם, וא-י-ן גבר מושלם! (ואני רחוקה מלהיות מושלמת!!!). בטח שמעת דברים כאלו בעבר. והאמת, אני גם לא רוצה לאבד אותו: הוא ישר ונאמן, רציני לגבינו ומשקיען, מביע נפלא רגשות ולא חוסך במילים, הוא חושב ומנתח באופן פסיכולוגי נדיר לגברים, הוא מעניק לנו המון ביטחון וחום ואוף...עדין וחתיך כל כך ... מצד שני, הוא עקשן ושמרן, מחושב ונוקשה בחינוך, קנאי (נסיון אישי מר) ולפעמים חסר סבלנות ונודניק! הייתי נשואה למישהו שנתן לי חופש אינסופי אבל היה חסר לי ה"ביחד", ועכשיו אני גרה עם מישהו בזוגיות אמיתי אבל הוא משגע אותי ופתאון חסר לי מרחב. אני פוחדת לאבד אותו אבל פוחדת גם לאבד את עצמי. טיפול זוגי כרגע לא בא מבחינתו בחשבון כי הוא סיים עם הפסיכו' לבנתיים, אבל הוא פתוח לקורסים/סדנאות וכו'. מה עושים, כל כך מורכב. הגוף מגיב בתשישות וכאבים שונים. תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעמה יקרה
עדה מורג05/08/2008קודם כל אני רוצה להוקיר אותך על הניתוח המעמיק שלך. נראה שאת אישה מאד מודעת לעצמך, לסביבה ולסיטואציה שאת חייה.
מתוך הניסיון האישי והמקצועי שלי, אני מאמינה שבכל זוגיות - גם אם היא החלום שחלמנו עליו -
יש צורך לבנות עולם שלישי - משותף - מתוך שני העולמות המאד שונים שלך ושלו.
השאלה היא איך עושים זאת בהצלחה?
המפתח כמובן הוא תקשורת מכילה ומכבדת, הקשבה לצורך של האחר ויצירת הסכמים מקובלים על שני הצדדים ואשר מכובדים לאורך זמן,
כמו שאת אומרת, הרקע השונה שלכם והאגו המשתלט מוביל לויכוחים, מאבקי כוח ותחושה שהקשר הנפלא הזה עלול להתפרק.
מאחר שאין לנו שליטה על האחר, אני רוצה לשאול אותך מה את היית יכולה לעשות שונה כדי לשפר את המצב? מי את מולו: אגרסיבית, מקטרת, מאשימה, מאיימת? או שמא נכנעת, לא מספיק אסרטיבית, קורבנית?
מי את רוצה להיות מולו? אני מאמינה שאם את עושה שינוי לטובה, את גם משפיעה על הסביבה
והצד השני משתנה אף הוא....
אם חברך לא מוכן ללכת לטיפול משותף, הייתי ממליצה לך בחום לבחור באימון אישי לזוגיות.
את יכולה לעבור אותו לבד או ביחד איתו אם יסכים (זה לא טיפול פסיכולוגי - זה אימון!)
המטרה של אימון כזה יכולה להיות התבוננות על דפוסי התקשורת, פירוק הפרדיגמות שמובילות למאבקי הכוח והכנסת דפוסי תקשורת חדשים. כמו כן, במסגרת האימון, ניתן להגיע להסכמים עם עצמך ואיתו כך של אחד יכבד את הגבולות של האחר.
נעמה יקרה, איש לא אמר שפרק ב' הוא פיקניק, אך אם יש אהבה כפי שאת מתארת, אפשר לעבור את המשבר ולבסס את הקשר למקום של נועם, של שלווה וכבוד הדדי.
בהצלחה!
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)