מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעייה בזוגיותroni17/08/2008
שלום אני נשואה 20 שנה , ישנם קשיים החוזרים עלעצמם בזוגיות שלנו. קשה לי לשבת לארוחה עם בעלי מאחר והוא אוכל נורא מהר ,וכל צורת האכילה שלו מאוד לא אסתטית בעיניי.הוא מודע לבעייה והיא מציקה גם לו ,אך כשאני מעירה הוא מאוד כועס עליי.גם אם איני מעירה ופשוט מאבדת תיאבון בארוחה ,הוא מפרשן את מבטיי כמבטים עויינים וממש זועם עליי. מה עושים? הוא טוען שהבעייה היא שלי. ושאני מנסה לשנות אותו. המצב מתסכל אותי משום שמצד אחד הוא מציג לי את הרגליו כבעייה שהיה רוצה לפתור ומאידך כועס עליי שאני כבייכול סתם ביקורתית לגביו. במצב זה הוא מוציא עליי את כל הזעם שלו מחוסר היכולת שלו להתמודד עם הבעייה(הוא גם סובל מעודף משקל שמגביל אותו בפעילות), תודה רונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רונית יקרה
עדה מורג17/08/2008אני מבינה שהרגלי האכילה של בעלך מאד מתסכלים אותך וגורמים לחיכוך ביניכם.
הוא מצדו טוען שאת מנסה לשנות אותו ושאת סתם ביקורתית לגביו.
אז מה עושים?
אני מזמינה אותך להתבונן בדפוס התקשורת שלכם במשך השנים.....
מי את שם? האם את באמת מנסה לשנות אותו? האם את באמת סתם ביקורתית?
האם את מקשיבה? האם את שומעת את המצוקה שלו? האם את מקבלת אותו עדיין למרות בעית האכילה שלו? האם ניסית קלטת אחרת? התנהגות אחרת?
אולי מוזר לך שאני שואלת אותך כל כך הרבה שאלות...את בודאי אומרת לעצמך ואיפה הוא בקטע הזה?
אני מאמינה שכאשר צד אחד משנה את יחסו לסיטואציה/ קונפליקט/ויכוח.....זה בדרך זו או אחרת משפיע גם על הצד השני.
אני מזמינה אותך להיות אמיצה בהתבוננות על דפוס התקשורת שלכם ויצירתית בדרך לשינוי שלו.
מה היית עושה אחרת? איך את יכולה לתמוך בו בבעיתו? איזה פתרונות אפשר להציע לו - לא ממקום ביקורתי - אלא ממקום של אכפתיות ואהבה?
אני סומכת על ניסיונך ועל הרצון שלך לשמור על הקשר....הם יתמכו בך ביצירת פתרון אלטרנטיבי
טוב לשניכם.
בהצלחה,
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)