מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קצת ארוך אבל צריכה את עזרתםדנה10/09/2008
שלום, אני נשואה שנתיים וחודשיים ויוצאת עם בעלי כבר 8.5 שנים. אנחנו בטיפולי הפריות מנסים להביא ילדים ללא הצלחה. הדבר גורם להרבה ויכוחים והרבה מרירות גם שלי וגם שלו (הבעיה היא בזרע). כל פעם שמתחיל עוד טיפול של הפריה הבית הופך להיות מלחמה כאילו האווירה כל כך עויינת וכל פעם הוא מאים עלי שהוא יפסיק את הטיפול. יש לנו המון ויכוחים על המשפחה שלי הוא טוען שא משנה מה אני תמיד תמיד לטובתם ואני מרגישה שאני לא צריכה לתפוס צד אני אוהבת את המשפחה שלי וזהו. עכשיו קצת הסבר בעלי עובד עם ההורים שלי בעסק, ובעלי הוא קצת קר הוא לא כל כך חם וכל מקום עבודה שעבד עד כה תמיד הוא רואה רק מה לא בסדר מי לא בסדר וכמה לא בסדר... במקום לראות את החצי כוס המלאה הוא תמיד יגיד למה הוא ככה ולא הוא ככה (במיוחד כלפיה משפחה שלי) אתמול היה לנו ויכוח על זה שגיסי עובד גם עם ההורים שלי והם מקבלים אותה המשכורת למרות שבעלי עובד יותר שעות ואז בעלי התעצבן מאוד שלא אמרתי כלום ואז הוא התעצבן עלי כל כך שאני אף פעם לא לטובתו ותמיד לטובת המשפחה שלי (המקרה הנ"ל הוא דוגמה קטנה למלחמה הזאת ) כל פעם בעלי מוצא משהו אחר להאשים אותי בזה שאני לא תומכת בו אני מרגישה שאני כל היום צריכה להיות במלחמה ולגונן ואני לא כזאת אני אוהבת את המשפחה שלי ומקבלת את כולם כמו שהם ולא נלחמת באף אחד. הייתי שמחה אם תוכלו לעזור לי קצת לפתור את העניין כיצד אוכל לגרום לבעלי לקבל את השונה ולהפסיק לחפש אותי במלחמות האלה וכיצד לקבל את המשחה שלי ולא לגרום לי להרגיש כאילו אני צריכה לבחור תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה יקרה
יעל צ'רניאק10/09/2008אני שומעת את כאבך על המצב שנוצר, על המתח והמרירות שנוצרת אצלכם.
תקופה זו עבורך היא תקופה מאד חשובה במיוחד כשאת בטיפולי הפריות, עליך לנקוט עמדה של רוגע ושלווה בתקופה זו ובכלל.
אני מבינה שנוצר מצב של מתח בבית.
לכן, במיוחד בתקופה זו, עליכם לתמוך אחד בשני, לחזק אחד את השני ולהיות בהקשבה לצרכים זה של זה.
האם שתפת אותו בתחושותיך מעבר לריבים על העבודה?
האם הראית לו את אהבתך אליו וכמה הוא חשוב לך?
מעבר לעניין עם העבודה מסתתר משהו, האם את יכולה לשמוע את מה שבעלך מבקש ממך?
הרבה פעמים אנו רוצים משהו ולא יודעים לבקש אותו , ולכן בוחרים לאמר את זה דרך תלונות או האשמות - דרך שהיא לא הכי נעימה בלשון המעטה לצד השני.
אולם מה שאנו באמת רוצים הוא להרגיש שאוהבים אותנו ורוצים בטובתנו.
מתוך שאלתך אני מרגישה שאכפת לך מאד מבעלך ואת רוצה שהיחסים בינכם ישתפרו.
אני יודעת ששאלת כיצד תוכלי לגרום לו להבין ולקבל, אבל אני מאמינה שהדרך הכי טובה להגיע באמת לבעלך היא לבוא אליו מתוך אהבה, הקשבה, שותפות, אתם ביחד בתקופה הזו, ספרי לו מה את מרגישה מה היית רוצה שיקרה בינכם, הקשיבי לו איך הוא היה רוצה שיראה הקשר בינכם - נסו להתבונן על כל הסיטואציה מתוך נקודת מבט של יחידה אחת זוגית ולא שני פרטים במלחמה. אלא, שניים שרוצים ליצור חיים חדשים יחד, שניים שרוצים להיות אחד עם השני ולעשות כל מה שהם יכולים כדי שהמערכת תצליח ותתחזק.
שינוי ביחס שלך אליו יביא ללא ספק לשינוי במערכת היחסים שלכם.
שיהיה לך בהצלחה את מוזמנת לשוב ולשתף
בברכה,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)