מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אשמח לעזרתךמיניות בזוג15/09/2008
שלום לך, אני ובן זוגי בנערכת יחסים של קצת יותר משנה וחצי וחיים ביחד ב - 10 חודשים האחרונים. אני בת 29 והוא בן 34. לאחרונה הכלו לעלות שאלות של מה עתיד להיות הלאה במערכת היחסים שלנו, והנושא עורר סערת רגשות לא פשוטה. בתחילת השנה שעלתה שאלה שכזו הוא ענה שהוא מאוד אוהב אותי אבל הוא צריך עוד זמן לחשוב על זה וכיבדתי את רצונו. לאחרונה מעבר לרצון שלי לביטחון ויציבות בקשר התחילו לחצים לא פשוטים גם מצד משפחתי וגם מצד משפחתו. תחילה הוא דבק בגישה שאין לו תשובות והוא לא יודע. ולאחר מכן תירץ בסיבה מטופשת, הסברתי לו שאנני מסוגלת לקבל את הגישה הזו ושאני מעוניינת שיחליט מה הוא רוצה כי בגישה הנוכחית של חוסר רצון לקבל החלטה לכאן או לכאן אני לא מוכנה להישאר. המתנתי מספר ימים לתגובתו כשלבסוף הוא ניגש ואמר שהוא לא מוכן לוותר עלינו ושהוא נורא אוהב ושהוא ילחם על הקשר שלנו. הוא ביקש זמן להתייעץ עם אנשים קרובים לו והעלה אפשרות של פניה לייעוץ מקצועי על מנת לבדוק מה עוצר אותו מלקחת את הקשר צעד אחד קדימה. חשוב לי לציין שבן זוגי חווה לפני כ4 שנים מערכת יחסים ששללה את זהותו והייתה מלווה בשקרים ומניפולציות רבות. שאלתי היא: האם לדעתך במצב שכזה נכון לפנות לייעוץ זוגי או אישי שלו? ומה הגישה הכי נכונה מבחינתי לנהוג בה כלפיו על מנת לקבל תגובה נכונה אך לא ללחוץ יותר מידי. תודה רבה, אני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לך יקרה
עדה מורג15/09/2008למרות שאת מעלה שאלה שקשורה במחויבות ארוכת טווח בקשר שלכם, אני חווה שיש ביניכם הרבה אהבה והרבה כבוד הדדי.
יחד עם זאת אני רוצה לשאול אותך עד כמה אתם פתוחים בשיחות שלכם על הנושא?
מי את כאשר את לא מסכימה להישאר במצב של חוסר ודאות ובכל זאת נשארת?
מה חברך מבין מזה?
אם הוא מאד אוהב אותך ולא מוכן לוותר על הקשר, כמה זמן דרוש לו כדי להיוועץ ולהחליט?
אני מבינה שהוא חווה מערכת יחסים לא בריאה בעבר. האם אתם מדברים על כך בפתיחות?
האם הוא עשה תהליך של סליחה עם עצמו, עם חברתו לשעבר.? האם הוא סגר מעגל?
או שמא מתנהג מולך בהתגוננות ובפחד פן דברים יחזרו על עצמם?
אין לי ספק שתהליך של סגירת הקשר הקודם יעזור לו להתקדם לצעד הבא בקשר שלכם.
להערכתי את יכולה להזמין אותו ללכת לתהליך כזה למען עצמו ובלי קשר להחלטה שלכם לאן יחסיכם. אם הוא לא יסגור את העבר עם עצמו, זה מפריע לו בזוגיות איתך או בכל מערכת יחסים שתהיה לו - אם תחליטי להיפרד.
הראי לו שהוא צריך לקבל עזרה למען עצמו.....
כן, עוד משהו....לא משנה כמה זמן זה יקח- אל תחליטו על עתידכם רק בגלל לחץ המשפחות.
אתם אלה שצריכים לבחור ואתם אלה שתחיו עם ההחלטה. אז עשו אותה ממקום שלם ואוהב.
מקווה שעזרתי,
בהצלחה!
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לעזרתך
she-2816/09/2008עדה שלום לך, תודה רבה על התשובה המהירה, אכן אין לי ספק באהבה שיש ביננו, המקרה האחרון העלה את הנושא לדיון קל יותר ואכן קיימת פתיחות בשיחות בנושא. כאשר אמרתי שאנני מוכנה להשאר ככה הכוונה הייתה כאשר המענה שהוא נותן זה "אין לי תשובות" ו"אני צריך זמן" כשבפועל שום דבר לא מבוצע חוץ מלהתעלם מהנושא. לאור כך הוא אמר שבזמן הקרוב יתיעץ עם קרוביו ובמקרה הצורך גם ייעוץ מקצועי על מנת להגיע להבנה מה עוצר בעדו אם זה משהו בו או בי. היה חשוב לי מאוד לא להגיע לתחושה שהוצב אוליטימטום וזאת מכיוון שאנני רוצה לחיות בתחושה שמשהו נעשה בכוח ולא מרצון הדדי של שנינו אך יחד עם זאת הובהר כי אנני מוכנה לחכות עוד חודשים עד שתתקבל החלטה וכי חשוב לי שהוא יתן עדיפות לנושא. לגבי הקשר הקודם אכן שוחחנו בנושא אך לטענתו אין קשר בין השניים (או כזה שאינו מסוגל להיות מודע אליו) כאשר התחושה שלי היא שכן קיימים משקעים משם שמשפיעים עלינו כיום. חשוב לי לחדד משהו שרשמת בתשובתך הקודמת - לפי דעתך אין מקום לטיפול זוגי אלא רק טיפול אישי שלו? שוב תודה על ההקשבה והנכונות לעזור. אני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום she-28
עדה מורג16/09/2008תודה שהבהרת חלק מהדברים ששאלתי.
לגבי שאלתך, אינני פוסלת טיפול (או אימון) זוגי (את יודעת מה ההבדל בין יפול לאימון?)
להיפך!
אך מאחר שסיפרת שההתלבטות לגבי העתיד היא שלו, חשבתי לנכון שתחילה הוא צריך ליצור בהירות עם עצמו, ולכשיחליט בחיוב תוכלו ללכת לאימון זוגי כדי לפתור נושאים אחרים שצצים בעקבות החלטה כזאת.
אשמח להיות שותפה לתהליך אם תרצו בכך.
היי ברוכה!
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)