מתח בחגים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתח בחגים
    גלית
    18/09/2008

בכל חג מתחיל הבלגן, מתח ריב על כל דבר..השנה אני מגדילה ראש - אשמח להצעות ייעול לפני שמגיע ראש השנה..תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מתח בחגים

הוספת תגובה

• שלום לך גלית יקרה

יעל צ'רניאק
    19/09/2008

יופי של גישה!
    ראש השנה זו הזדמנות נפלאה לפתוח דף חדש בכל הקשור לזוגיות:
    הניחי לכל הריבים והויכוחים מאחור. בחרי לפתוח דף חדש ,
    האמיני שמשהו אחר יכול להיות! שחררי מה שאת כבר יודעת.
    כיצד תראה זוגיות אחרת, ללא ויכוחים, ללא מתחים?
    מי את רוצה להיות בזוגיות?
    בחרי הוויות שמתאימות לך לדוגמא: אוהבת תומכת, יצירתית, מקשיבה, כנה וכו'
    שני את התקשורת בינכם,
    ראי איך את פועלת ומתקשרת מתוך הוויות אלו.

לדוגמא: זוג שיש לו ויכוחים חוזרים ונשנים על עבודות הבית, הבחורה מבקשת ואומרת לבעלה מאות פעמים שהיא מבקשת ממנו לא לזרוק את הבגדים בסלון ולהשתתף יותר בעבודות הבית כי זה מאד מפריע לה. הבעל כתגובה אומר לה את הדברים שמפריעים לו וכמה הוא חושב שהוא עושה ופועל בבית והיא כנראה לא מעריכה את מה שהוא עושה.
    במצב כזה אין באמת הקשבה ותקשורת אלא החלפה של דברים כאשר כל אחד מקשיב קודם כל לעצמו,

שיחה אחרת יכולה להראות כך לדוגמא:
    האשה רוצה לפתוח דף חדש ואומרת לו לדוגמא:
    אני אוהבת אותך, אני באמת רוצה שיהיה לך טוב, אני רוצה שאנחנו נהיה מאושרים שיהיה נעים להיות יחד, אני יודעת שנוכל למצוא דרך שיכולה להיות טובה ונעימה יותר לשנינו,
    חשוב לי לשמוע מה אתה חושב ומרגיש ואיך נוכל לעשות זאת לדעתך? מה אני יכולה לעשות כדי שיהיה לנו טוב? מה אתה יכול לעשות לשם כך?
    הקשיבי לו, התייחסי קודם כל רק לדברים שהוא מעלה. עצרי את עצמך מלהגיד מה הוא לא והתייחסי בשלב הראשון רק למה שהוא מעלה!!!
    מתוך ה ק ש ב ה השינוי אפשרי.

אם הוא אומר לדוגמא שהוא עובד קשה כל היום ואחר כך הוא רוחץ כלים, יוצא עם הכלב וכו'. "ואת בכלל לא רואה את כל זה".
    מתוך הקשבה תגובה אפשרית היא : אתה צודק אני מאד עסוקה בדברים שהייתי רוצה שתעשה במקום בדברים שאתה כבר עושה. אני יודעת שאתה עובד קשה ואתה רוחץ כלים ויוצא עם הכלב...
    אני מאד שמחה שאתה עושה את הדברים האלו. אני לוקחת את זה לתשומת ליבי ואעריך את זה יותר.
    יש עוד משהו שאתה חושב ומרגיש שנוכל לעשות כדי שיהיה לנו טוב ביחד?
    אני יכול להשתדל לא לזרוק את הבגדים בסלון.

פה יש פתח אמיתי לשינוי.
    תקשורת של הקשבה ולא נסיון להיות צודק - יכולה לעשות פלאים.
    חשוב לשים תשומת לב כל הזמן לבוא מתוך ההויות שבחרת: לדוגמא: אוהבת, מקשיבה , תומכת, יצירתית וכו. לראות כיצד הן באות לידי ביטוי המציאות, בשיחות, בהתנהגות, בהיתחסות .

שינוי הוא אפשרי.
    במידה ויש צורך ניתן גם להעזר באיש מקצוע - מאמן או מטפל, לעבודה מעמיקה יותר .

אני מקווה שהדוגמא שהבאתי , דווקא לא מנושא החגים, תעזור לך לנהל תקשורת אחרת
    בהצלחה
    יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו