מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זוגיות ומה שמסביבהמעיין22/09/2008
אני ובן זוגי כבר שנתיים ביחד. אף פעם שום דבר לא היה קל בנינו. מעבר להרבה דברים יש בי קנאה עזה שניראה לי שהפכה לאובססיה והיא רק מרחיקה אותו ממני שפשוט אני חושבת כי הוא בוגד בי בגגל זה מה אני אמורה לעשות כי לפעמים בא לברוח מהכול ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לך מעין יקרה
עדה מורג22/09/2008קודם כול אני רוצה להוקיר אותך על הפתיחות שבה את משתפת. יש גם הרבה לקיחת אחריות על מה שקורה בקשר כאשר את אומרת " הקנאה שלי הפכה לאובססיה והיא רק מרחיקה אותו ממני"
מתוך התאור שלך אני יכולה לחוש את הכאב שאת חווה אך גם את רמת המודעות שלך.
בואי נשאל את עצמנו מה זו קנאה?
על פי הגדרת המילון קנאה זה רגש שמתעורר בשל הצלחתו של האחר . בתוך הזוגיות זה רגש שמתעורר בעקבות חשד לבגידה.
אז אני מניחה שכאר את מדברת על קנאה עזה את מדברת על חשד לבגידה.לא כך?
שימי לב! הדגש הוא כאן על חשד, כלומר זהו אירוע שטרם התקיים במציאות - או לפחות אין לכך הוכחה - אך בתוך ראשך הנסער רצים סיפורים אינספור על איך ומה ועם מי חברך בוגד.
רגש הקנאה בעצם הוא תוצר של הסיפורים שנוצרים בראש בעקבות החשד ולא בעקבות מעשה ממשי.
השאלה המשמעותית היא איך את יוצאת מהתנהגות זו, איך שוברים את המעגל?
להערכתי עשית כבר את הצעד הראשון: התבוננת במצב, לקחת אחריות, ביקשת עזרה.
הצעד הנוסף והחשוב קשור ללא ספק בתקשורת:
איך היית משתפת את חברך במה שעובר עליך מבלי להאשים אותו או לשפוט אותו?
מי את רוצה להיות מולו בשיחה כזו? אוהבת,מקרבת, אכפתית, בונה או לחילופין ביקורתית, שיפוטית, מרחיקה?
אם יש אהבה , שווה כל מאמץ ליצור בהירות ביניכם ולהיפרד מרגשי הקנאה.
קנאה - כמו כעס - זה רגש הרסני ומחליא. יש ביכולתך להיפרד מהדפוס הרגשי הזה ולהכניס במקומו
כל רגש חיובי אחר.
ועוד דבר לי אליך...... את מדברת על רצון לברוח מהכול. אם לא תפתרי בקשר הזה את נושא הקנאה,
זה יעבור כנראה איתך לקשר הבא. הסתכלי על חברך כמראה, מישהו שמאפשר לך לרפא את הקנאה שלך.
מקווה שתרמתי לך כיוונים למחשבה....היי בקשר.
שנה טובה!
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)