בעיה אני לא יודעת כיצד לפתור.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה אני לא יודעת כיצד לפתור.
    איילה.
    06/12/2008

אני בת 17, חבר שלי בן 19,אנחנו חודשים ביחד ואני לא יודעת עם זה כבר מספיק, הוא החבר הראשון שלי,האמיתי והרציני שהיה, ובכל אופן כמה פעמים כבר תפסתי אותו משקר על קטנות נניח שאני שואלת אותו" מה אתה עושה " " אני הולך לישון" ואז , אני מגלה שהוא יושב אצל חבר, ודברים קטנים כאלה, אחרי כמה פעמים דיברתי איתו שאלתי אותו למה אתה משקר?, הוא אמר שזה לא בדיוק שקרים, ולפעמים קורה לו כי הוא לא רוצה שאני יכעס, אמרתי לו כמה פעמים אני לא יכעס מהאמת. ולשקר אין רגלים, אתמול גיליתי שוב אחרי שידברנו והוא אמר שהוא לא יוצא, התקשרתי אליו מחסוי, והוא ישב עם חברים במועדון של חבר, עדין אני רותחת ועצבנית על זה, שהוא לא אמר לי, אני מרגישה קצת בלשית אבל עדין זה מציק, מוריד לי ממנו, והוא עוד אומר לי "אני לא רוצה לאבד אותך, זה שטיות העיקר שאני לא בוגד בך אני נאמן לך" אני מאמינה לו שהוא לא אם אחרות, אבל גם הדברים האלה פוגעים באימון לא? לא יודעת, מה לעשות לא היה לי אף פעם מצב כזה, אני מרגישה אליו רגשות עזים, אבל עדין, לא בא לי כבר לראות אותו שוב, בבקשה, תעייצי לי מה לעשות האם להרפות? לחתוך את הקשר,? אני פוחדת שמא השקרים ימשיכו ככה,אני חסרת כוח. תודה, ושבת שלום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• איילה יקרה

יעל צ'רניאק
    06/12/2008

אמון הוא אחד הערכים הבסיסיים ביחסים.
    אני רואה שמאד חשוב לך שיהיה אמון בקשר, ואני מוקירה את זה.
    את כותבת שדיברת איתו ושאלת אותו למה הוא משקר, והוא אמר שהוא לא רוצה שתכעסי.

האם שיתפת אותו באיך שאת מרגישה, מבלי להאשים אותו בכך שהוא משקר לך.
    שתפי אותו בתחושות האמיתיות שלך, ברגשות העזים שלך כלפיו, ברצון שלך ליצור קשר המבוסס על אמון, במה שזה עושה לך שאת לא יכולה לסמוך עליו...

בחרי לך מי את רוצה להיות בשיחה הזו, באיזו הוויה את רוצה להיות, לדוג': בהוויה של אהבה, קבלה, הקשבה, אמון , פתיחות וכו'.

בואי לשיחה מתוך פתיחות אמיתית ואמונה שמשהו חדש יכול לקרות בשיחה, שיכול להיות שינוי ביחסים.
    הביאי את האהבה שבך, את האכפתיות, במשך השיחה שחררי את עצמך מהכעס, מהעצבים, תני צ'אנס למשהו חדש לעלות, הקשיבי לו, אם הוא אומר שהוא לא רוצה שתכעסי, שאלי אותו מה שמעניין אותך כמו: למה הוא חושב שאת תכעסי עליו, למה הוא מרגיש ככה?

בואי לשיחה פתוחה ומקשיבה...

תראי לאן זה מוביל אתכם.. אח"כ תחליטי.

שאלי גם את עצמך, מי את כשאת בולשת אחריו? לדוג': כועסת, חסרת אמון, מתוסכלת.
    מי את רוצה להיות בזוגיות? לדוג': אוהבת, בעלת אמון....
    מה יתמוך בך להיות מי שאת רוצה להיות? מה את יכולה לעשות כדי להיות כבר עכשיו מי שאת רוצה להיות בזוגיות?

שיהיה בהצלחה!

בברכה,
    יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעל,אני באמת לא יודעת כבר:(

איילה.
    07/12/2008

קראתי את שכתבת לי, ואמרתי שאני יקח את הרעיון שהוא יבוא ונדבר כמו בני אדם , על הכל כל מה שמפריע לי ומה שמפריע לו, אז הוא הגיע התישב ואמר בהכרזה " אני חושב שאם זה לא מתאים מעכשיו שאנחנו חודשים , ואת חושבת שאני משקר לך כל הזמן ואת מחפשת אותו על קטנות, אז עזבי באמת כל אחד הלך לדרכו שלו" הייתי המוממה בהלם, לא ציפיתי כמובן לדבר הזה, אז הוא שתק, אמרתי לו אם זה מה שאתה רוצה אז סבבה, ובתוכי נשברתי,רציתי לבכות. ואז הוא ק אמר טוב ביי, עצרתי אותו למה? כי הוא חשוב לי, לא יודעת למה בעצם.. לא יודעת, במבט לאחור, אני קצת כועסת כאילו למה עצרתי אותו? ואז הבנתי הוא חשוב לי ואני לא רוצה לאבד אותו, אז דיברנו על הכל, אמר לי קחי כמה ימים לחשוב אמרתי לו כן, וגם אתה, עכשיו כלום לא סגור,או פתוח, בכל זאת, אני מבולבלת, אני לא יודעת עם כדי לי להמשיך את הקשר הזה כי במבט לעתיד אני לא יודעת עם אני כבר סומכת עליו, קבענו שנחכה כמה ימים, לחשוב על הדברים, מה אני מצפה מה הוא, וכאלה... בתוכי אכנשהו גרמתי לעצמי לחשוב שזה נגמר, אבל עכשיו אני מרגישה שוב את הרגשות האלה, שאני רואה אותו בא לי רק לחבק אותי. בבקשה מה לעשות איך לחשוב נכון, לא לעשות טעות?, אני לא רוצה להצטער,ולוותר עליו ולעשות טעות, אני בהחלט מבולבלת, בבקשה,תעזרי לי איך להגיע לתשובה הנכונה. תודה לך , תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איילה יקרה

יעל צ'רניאק
    08/12/2008

אולי הכל לטובה ושניכם צריכים לבחור מחדש בקשר הזה, או לא לבחור בקשר הזה.
    אני מרגישה את הקושי שלך, מצד אחד הראש אומר שבמבט לעתיד את לא יודעת אם את סומכת עליו ומצד שני הלב לא רוצה לאבד אותו.
    האם את מוכנה לקבל אותו כמו שהוא? לקבל גם את העובדה שלא תמיד תוכלי להיות בטוחה שהוא כן ואמיתי איתך.
    האם את מוכנה לקבל אותו בדיוק כפי שהוא, מבלי לחפש אותו, לבלוש אחריו ולראות אם הוא אמר את האמת או לא?
    איפה עוברים הקוים האדומים שלך?
    האם ואת רוצה ומוכנה להיות עם מישהו שלא יאמר לך את כל האמת?
    יש לך פה בחירה לעשות.
    זאת הבחירה שלך.
    עליך להבין עם עצמך האם תוכלי לשחרר אותו ולתת לו להיות כמו שהוא או שאת חייבת להיות עם משהו שתוכלי לסמוך עליו בלב שלם?

זוהי השאלה שאת צריכה בכנות לענות עם עצמך.

כל תשובה שתתני לעצמך היא התשובה הנכונה עבורך.

קחי לך את הזמן שקבעתם כדי לענות על השאלה הזו.
    עני ממקום של כנות ולא מתוך פחד לאבד ופחד להיות לבד.
    את בחורה נבונה ומחושבת עם לב שאוהב.
    בדקי עם עצמך איפה הגבולות שלך.
    ותעשי בחירה - מה שלא יהיה , זו תהיה הבחירה שלך, שנכונה עבורך.

בהצלחה

יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו