האם זו זוגיות בריאה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם זו זוגיות בריאה
    ליאל
    10/12/2008

יש לי חבר כבר שנה ,בשבילי זו זוגיות ראשונה ,סקס ראשון ,בהתחלה לא אהבתי אותו ,הייתי איתו כי היה לי נוח הוא פשוט הרעיף עלי אהבה ,פנוקים וכו",לאחר כ-7 חודשים יחד עברנו לגור בייחד ומאז שאני גרה איתו אני פשוט מרגישה שאני מאוהבת בו ,אני לא יכולה לא לראות אותו יותר מדי זמן ,או שהוא לא בבית הלב שלי דופק ואני מחכה כבר שיחזור מהעבודה או מכל מקום אחר ,פשוט התאהבתי בו ,המשפחה שלו מאוד אוהבת אותי ודואגת לי ,הם מכבדים אותי לגמרי ,לעומת זאת אמא שלי לא הכי מרוצה היא חושבת שמגיע לי יותר טוב ,משהו יותר מבוגר שיפנק אותי יותר ויהיה יותר מבוסס ,היא אומרת שבגלל שאני מאוד חכמה (לומדת משפטים ,מדגמנת ,לומדת תאטרון ,עובדת במשרה מלאה כסוכנת ביטוח )מאוד יפה וכדו" אז מגיע לי משהו יותר טוב ממנו ,העניין הוא כזה ,כמה שאני אוהבת אותו אני מרגישה שהוא קצת קמצן ,הוא אף פעם לא קנה לי תכשיט או בגד (מלבד היום הולדת -קנה לי בגד) אמא שלי אומרת שהכי גרוע גבר קמצן ,מלבד זאת אני לא הכי יודעת אם הוא אהבת חיי או שאני איתו מתוך אינטרס ,כי נוח לי במצב בו אני נמצאת ,לא משלמת שום דבר כי כך משפחתו רוצה ,ובקיצור ממש נוח לי לחיות אצלו ,אני מפחדת מהמצב הזה ,מפחדת כי יותר מדי טוב לי ואני לא יודעת אם זה מציאותי ,בעיקרון כשדמיינתי לי את אהבת חיי ואת התכונות שיהיו לו לא דמיינתי בחור כזה ,אני חושבת שיש לו עדיין ראש של ילד (בן 23)ואני בת 21 ,אני מפחדת שהחיים שלי לא יובילו לשום מקום ,בבקשה תייעצו לי ,זו הזוגיות הראשונה שלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם זו זוגיות בריאה

הוספת תגובה

• ליאל יקרה

יעל צ'רניאק
    10/12/2008

נהדר לשמוע שאת מאוהבת בחבר שלך, שהלב שלך דופק ואת מחכה לו שיחזור מהעבודה - באמת נשמע נפלא.
    אולם קיים בך קול נוסף, האם יתכן שזה הקול של אימך שמהדהד בתוכך?
    הקול הנוסף יוצר אצלך שאלות, תהיות ופחדים.
    אמהות זה "עם נפלא" ויחד עם זאת הן תמיד רוצות את הכי טוב עבור הבנות שלהן, אך מה שחשוב שנזכור זה שמי שבאמת יודע מה נכון עבור הבנות הן הבנות עצמן.
    התשובות תמיד נמצאות בתוכינו!
    לאמא שלך יש את המחשבות שלה ואת צריכה לברר מהן המחשבות והרגשות שלך , מה אמיתי ונכון עבורך.
    מה חשוב לך בזוגיות?
    איזה קשר קיים בינך לבין החבר שלך?
    האם טוב לך בקשר?
    האם את מרגישה שאת יכולה לבטא את עצמך בקשר?

האם באמת הוא קמצן? כתבת שהוא הרעיף עליך אהבה, פינוקים, משפחתו מממנת אתכם, והוא קנה לך חולצה.
    האם במציאות הוא קמצן, או שזו איזו פרדיגמה (אמונה) שיש לך עליו, או לאמך?
    את כותבת שבהתחלה היית איתו בגלל הנוחות ומאז שאת גרה איתו את מרגישה שאת מאוהבת בו,
    אחר כך את כותבת שנוח לך שחיות אצלו ושאת לא יודעת אם את איתו מתוך אינטרס?
    האם את מרגישה שאת חיה אצלו או איתו?

מה את בוחרת לראות אצלו - את הדברים הטובים או את הדברים הרעים?
    האם זה שיש לו עדיין ראש של ילד זה שלילי או חיובי?
    את מפחדת שהחיים לא יובילו לשום מקום. למה את מתכוונת, האם את לוקחת אחריות על חייך? אם כן , במה הוא קשור לעניין?

התבונני בכנות עם עצמך על השאלות הללו, הקשיבי לליאל - את יודעת הכי טוב מה טוב עבורך.
    נסי להפריד בין הקולות של אמך, הקולות של הסביבה לבין הקול שלך,
    הקשיבי לעצמך, למה שבאמת חשוב לך.
    שחררי את הקולות מסביב והתמקדי במה שטוב עבורך

שיהיה בהצלחה

יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ליאל
    10/12/2008

המצב הוא כזה ,אני באמת מאוהבת בו אבל הראש שלי גם פועל לפי ההגיון הבריא ,כבר שמעתי על מצבים בהם בנות היו בתוך אהבה עיוורת ופשוט גרמה להן להגיע למקומות לא כל כך טובים המשפחה שלו טוענת שהוא קמצן ,יש לו את האופי הזה מעל לכל ספק אך הוא אמר שאני הבחורה הראשונה שהוא קנה לה ועשה לה ,כי הוא ממש ממש אוהב אותי ולכך התכוונתי שאמרתי שהוא מרעיף עליי חום ואהבה המחמאות שהוא נותן האסמסים שהוא שולח עם משפטים שעושים הכי טוב על הלב כמו "את מים בשבילי אני לא יכול לחיות בלעדיך ,את כמו השמש מאירה את חיי" בכל אופן הראש שלו דיי ילדותי ,אני אדם מאוד בוגר שחושב על העתיד ,חוסכת לומדת וכו, חשוב לי שהפרטנר שלי יהיה שותף לכך כי שתיים טובים מן האחד ,וזה יהיה הכי טוב שנעשה הכל ביחד,לא תמיד אני רואה אותו לצידי בקטעים האלה יש קטעים שהוא מתעצבן ושובר את הכלים ,לי זה לא מתאים ,אין דבר כזה פשוט צריך להתמודד ולא להרים ידיים (מה שמאוד אופייני לו) בקיצור יש לי הרבה לבטים ,אין ספק שאמא שלי משפיעה על ההחלטות שלי ,יש לה הרבה נסיון חיים ,היא טוענת שהוא ילד ,ואם אני רוצה גבר רציני לחיים אני צריכה משהו קצת יותר מבוגר ממני שיפנק אותי וכו" מה את חושבת ,שאני צריכה פשוט להתמודד עם הילדותיות שלו ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליאל יקרה

יעל צ'רניאק
    10/12/2008

עכשיו זה קצת יותר ברור,
    אני שומעת בך את הקול הבוגר, האחראי, שחושב על העתיד,עם עיניים פקוחות,
    את מחפשת שותף שיהיה לצידך, יתמודד עם דברים - וזה מצויין.

מהם הדברים שאת אוהבת בו?
    מה יש בו - שגורם לך להתאהב בו?

האם יש לך הרצון והסבלנות לקבל אותו כמו שהוא כיום ולתת לו להתבגר תוך כדי הקשר?

נסי לבדוק מהם הדברים שאת חייבת שיהיו בבן זוגך,
    ומהם הדברים שאולי התפתחו במהלך הקשר.

האם הבגרות שלו הכרחית עבורך כרגע או שזה בסדר אם הוא יתבגר לאורך הזמן?

אנשים יכולים להשתנות אם הם רוצים בכך.
    כמו שהוא עשה צעד בנושא הקמצנות שלו, כשאת הבחורה הראשונה שהוא קנה לה ועשה לה.

כשהלב פתוח - יש רצון להתרחב ולהתפתח, האם תוכלי לקבל את המקום שהוא היום, להעריך את מה שכבר הוא נותן לך ולתת לו את הזמן לגדול גם בנתינה החומרית שלו?
    או שזה תנאי הכרחי בל יעבור עבורך.
    עד כמה חשוב לך בזוגיות שלך, שבן זוגך יפנק אותך?
    איפה נושא הנתינה והקמצנות פוגש אותך בחייך?

אני שומעת ממך שהוא גורם לך להרגיש טוב.
    לאילו מקומות לא טובים את מפחדת שזה יכול לקחת אותך?

מי את, כשאת איתו?
    באיזו הוויה את כשאת איתו? לדוג': שמחה, אוהבת, יצירתית, ספקנית, דואגת, בוגרת, נדיבה

באיזו הוויה היית רוצה להיות עם שותפך לחיים?
    האם זה תואם?
    מה יתמוך בך להיות בהוויה בה היית רוצה להיות? מה יאפשר זאת?

התשובות הן אצלך, התבונני בשאלות הללו
    וזכרי, השאיפה לשלמות מבורכת, אך במציאות אף אחד לא מושלם.
    האם תוכלי לקבל אותו כפי שהוא? ולגדול ולהתפתח במהלך הזמן ביחד?

שיהיה בהצלחה

יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו