מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דילמהליאל29/12/2008
שלום שמי ליאל ,בחורה בת 21 ,יש לי חבר מזה כשנה והוא החבר הראשון שלי וכמובן הסקס הראשון שלי ,אני אוהבת אותו ואפילו אנחנו חושבים על חתונה בעוד שנתיים שלוש תמיד היה לי פחד מגברים שמדברים יותר מאשר מרגישים ,הכוונה שהוא אומר הרבה אני אוהב אותך וכו" ובכך הכל הרגש שלו מאוד סביר חשובה לי ההתיעצות הזו כיוון שלא הייתי בעוד מערכת יחסים ואין לי נסיון! אז ככה בזמן האחרון מנכר בי הרצון להתנסות עם גברים אחרים ולא שהסקס לא טוב או שאני לא מרוצה מהיחסים שלנו אלא ממש מפריע לי שחבר שלי היה עם כל כך הרבה נשים ואני הייתי רק איתו אני חייבת לציין שהוא ממש קנאי כלפיי ,אני מאוד גלויה איתו ומספרת לו הכל (אפילו את הרצון הזה) הוא אומר לי שלעולם הוא לא ייתן לי לעזוב אותו ,לפני חצי שנה שרציתי להפרד ממנו ,אמרתי לו את זה בטלפון והוא התחיל לבכות ממש כמו ילד קטן ,הוא עושה למעני המון מעל ומעבר ,העיקר שאני אהיה מרוצה ,אנחנו כבר שנה פלוס ביחד ולעולם לא עבר יום שהוא לא אמר לי שהוא מאוהב בי קשות ואני הכל בשבילו בחיים האלה ,כל הזמן אני שואלת אותו למה הוא כל כך אוהב אותי והוא אומר לי שהוא אוהב את האישיות שלי ואת היופי שלי והגוף שלי אני עדיין לוקחת את דבריו בערבון מוגבל וקשה לי להסכים איתם ב- 100% בעניין הקנאה אני קצת מתוסכלת ,היו לי הרבה הצעות לגבי דוגמנות והוא לא מוכן לשמוע על כך ,מבחינתו זה יגמור את הקשר שלנו (למרות שלא נראה לי שהוא מסוגל להפרד ממני) מציק לו שאני מחבקת גבר אחר או מנשקת בלחי ,הוא אומר לי שהוא לא מוכן שגבר אחר יגע בי אך מבחינת לבוש הוא לא מגביל אותי אני מפוחדת כי שמעתי הרבה שהגברים המכים הם אלה הקנאיים כשאני סתם מעלה את נושא היחסים שאולי יובילו לפרידה הוא כאילו המום "מה את רוצה להפרד ממני.? מה פתאום אני לא אתן לך אני שוב אציין שאני מאוד אוהבת אותו וכיף לי איתו אנחנו גרים ביחד כבר שבעה חודשים וזה רק חיזק את הזוגיות שלנו אך עצם זה שלא הייתי עם גבר אחר מאוד מציק לי (מצחיק כי לפני שנה רציתי שהראשון שלי יהיה גם האחרון) היחסים מפחידים אותי שאולי הוא לא באמת אוהב אותי ,למרות שכשאני אומרת את זה לאמא שלי היא אומרת לי שאני מגזימה אם הוא לא היה אוהב אותי הוא לא היה נותן לי לגור איתו ועוד על חשבונו (אני חיילת משוחררת) יש לי גם תחושה שמבחינת גבר מגיע לי יותר טוב ואנשים לא מפסיקים לומר לי את זה אני מאוד יפה (מציינת את זה רק לצורך ההתיעצות )רזה וגבוה ,מאוד חכמה ,לומדת כבר משפטים ,רוקדת ומשחקת בהצגות ,בקיצור לא חסר לי כשרון ויש לי תחושה שאני מפסידה אולי משהו יותר טוב אני לא יודעת כמה חברות יכולות להרוס מתוך קנאה ,אך היו מס' חברות שאמרו לי "עם איך שאת נראית את לא יודעת מה את מפסידה ,איזה גברים יש ,שמפנקים וקונים ועושים ומה לא? לי אין מקום להשוואה מעולם לא היה לי חבר אחר לא היה לי זמן בשביל זה לכן אני לא יכולה לדעת מה טוב ומה לא ! אני מבולבלת לגמרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאל יקרה
יעל צ'רניאק29/12/2008אני שומעת את בלבולך, ויחד עם זאת את הפתיחות שבך והרצון לקבל החלטה נכונה.
מצד אחד טוב לך. החבר שלך אוהב אותך מאד ואת אוהבת אותו, ואתם חושבים על עתיד משותף.
מצד שני השאלה מה את מפסידה, הרצון להתנסות עם גברים אחרים, הספקות עולות, קולות הסביבה שרומזים לך שאת מפסידה משהו.
את ניצבת בפני צומת דרכים, צומת בה עליך לקבל החלטה, כיוון שכמו שאת מרגישה, המצב הזה לא מאפשר לך להיות כולך בזוגיות הטובה שיש לך, ומצד שני לא קיבלת החלטה להיפרד.
מה חשוב לך בחיים?
מה יותר חשוב לך התנסויות, חוויות , ריגושים או אהבה, יציבות, ביטחון?
מי את שאת רוצה התנסויות וריגושים?
מי את כשאת רוצה אהבה ויציבות?
האם יש תחום אחר בחייך בו תוכלי להתנסות, לחוות, להתרגש?
אני שומעת את הפחד להפסיד. מצד אחד להפסיד התנסויות, מצד שני להתנסויות יש מחיר של פרידה מהחבר, ואולי מאהבה אמיתית.
אלו שני קולות שונים בתוכך, עליך לראות למי את מקשיבה.
נסי לדמיין את עצמך בעוד 30 שנה, בשני המצבים, ראי את עצמך בקשר הזוגי עם החבר הנוכחי, ראי את התמונה, את המשפחה שבניתם את סוג היחסים בינכם בעוד 30 שנה, הרגישי את התחושות שעולות בך.
עכשיו נסי לדמיין את עצמך בעוד 30 שנה אחרי שורה של התנסויות בגיל 21 עם גברים שונים, נסי לדמיין את עצמך שם, איך נראים חייך,איך את מרגישה, איזה יחסים יש לך בחייך, עם מי,
נסי לראות את ההבדל בתחושות, הקשיבי ללב שלך, היכן את מרגישה מאושרת יותר?
ועוד משהו אחרון, לכל דבר בחיים יש מחיר מסויים, אנחנו בוחרים כל שניה בדרך מסוימת ובכך אנו מוותרים על אין סוף אפשרויות נוספות, זוהי המציאות, O הנרי כתב על זה שיר נפלא, "the road not taken". לכן עצה קטנה, כשאנחנו בוחרים בדרך מסוימת, עדיף לא להביט לאחור בחרטה ובתחושת הפסד, אלא להביט קדימה בתקווה ליצור את כל מה שאת רוצה.
מקווה שעזרתי
בברכה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
ליאל29/12/2008אז זהו ,אני רוצה משפחה יציבה ,אני אל גדלתי בצורה נורמלית ,הורי התגרשו שהייתי בת שנתיים וגדלתי בפנימיה מגיל 7 תמיד רציתי משפחה הורים וילדים ,בית חם ואוהב ,זוגיות פורחת אומנם הרצון הזה להתנסות ולחוות מכוננת בי ואני לא יודעת אם אי פעם אוכל להתנתק מהתחושה הזו אך לדעת שתהיה לי משפחה ,דבר שלעולם לא היה לי זה יעשה אותי הכי מאושרת בעולם אני חושבת שעניתי לעצמי על השאלה כשסיפרתי את זה לאמא שלי שהיא אחת שהייתה עם המון גברים (טוענת לכל הפחות 100) היא אומרת לי דווקא תמיד הייתי רוצה להיות כמוך שהאהבה הראשונה שלי תהיה האחרונה שלי ,ושתהיה לי זוגיות אחת ויחידה שאני אוהב אותו והוא יאהב אותי תודה רבה לך עזרת לי מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשמחה
יעל צ'רניאק29/12/2008אני שמחה לשמוע שהתבהר לך מה את רוצה באמת:
משפחה יציבה, בית חם ואוהב, זוגיות פורחת.
אלו הערכים הגבוהים שלך.
ככל שאנו חיים על פי הערכים הגבוהים שלנו אנו מאושרים ומסופקים יותר.
לעיתים הריגושים וההתנסויות בטווח הקצר, יכולים להסיט אותנו מהרצון האמיתי שלנו.
אבל תמיד הבחירה בידנו.
ומרגע שבחרת, השקיעי את כל האנרגיה שלך בקשר שבחרת להיות בו, הפכי אותו לאהבה הגדולה והזוגיות היציבה אותה את רוצה, צרי בית חם ואוהב .
אציע לך להתבונן על שאלה נוספת:
היכן בחייך, באילו תחומים (מלבד התחום הזוגי בחייך) תוכלי להתנסות ולחוות דברים ? בעבודה, בלימודים, בהתפתחות האישית שלך...
המשך יום נעים
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)