מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה עושים ?נורית29/01/2009
טוב אז ככה....אני בת 27 עוד מעט יש לי חבר מזה 7 שנים גרוש +2 בחודשים הראשונים של מערכת היחסים שלנו הוא עשה מעשה לא יפה וניסה להתחיל עם חברה רחוקה שלי ניפרדתי ממנו ואז הוא בא והתחנן שנחזור ואמר שעשה את זה בגלל שיש לו בעיה בראש ומאז גירושיו הוא לא רציני עם בחורות וחשב ששוב עומדת להיות לו מערכת קצרה כזו ויעבור הלאה אבל הבין שהוא אכן מרגיש אלי המון ורוצה לתקן . אני בטיפשותי הסכמתי...טוב עבר זמן כמובן שתמיד חשדתי בו והייתי עם היד על הדופק ממש מצאתי לי עיסוק בחיים לאן הלך ? למה איחר ? ולמי התקשר ? היינו גרים יחד מהתחלה שלוש שנים אצל אימי וארבע שנים עכשיו בדירה שכורה בקיצור מערכת היחסים הזו ידעה עליות וירידות אבל בעיקר ירידות הרבה פעמים היה מתיחס אלי מגעיל בפירוש אני שמנה דרך אגב אז הוא היה מנגן לי על זה שאף אחד לא ירצה אותי בחוץ ונמאס לו מהמעקבים שלי ושאני קנאית בטירוף אז ניסיתי להסביר לו שזו לא קנאות אלא אי רצון לצאת פריירית וביקשתי שיילך לטיפול ושזה יהיה האישור שלי לגביו שהוא לא יחזור על טעיות הוא טען שהלך למפגשים עם פסיכולוג והאמנתי זה היה אחרי פרידה שבא החלטתי שאם הוא לא עושה שינויי למען הזוגיות אני לא חוזרת וכך היה טוב עברנו את כל המחשולים האפשריים כיום יחסית הכל רגוע החלטתי שאני לא חיה במעקבים יותר כי נימאס לי ובסוף אקבל התקף לב בגיל צעיר והוא מצידו בא אחרי העבודה הביתה מנקה עוזר רואה טלויזיה אבל.......לא יודעת משעמם לי כל הזמן אין לו חברים לי יש חברות שבאות מידי פעם לביקור ועושים ערב כייפי אין לנו תחומי עיניין משותפים לא הולכים לאף מקום חוץ מזה שבשנתיים האחרונות אמא שלו הכירה לנו מכונות הימורים אז הלכנו קצת ביחד כי אם לא הייתי באה איתו הוא היה הולך לבד והחלטתי שלא הולכים יותר אז הוא מקשיב אבל אם לא זה אז לא יוצאים מהבית תמיד אין כסף והוא טוען שזה בגלל שהוצאנו המון בהימורים אז המצב שלנו על הפנים אבל ממה שאני זוכרת תמיד המצב היה כזה לא בא לי לשכב איתו לא יודעת למה שברציונל אני יודעת שאנחנו מבזבזים את הזמן אני לא מסוגלת להפרד ממנו כי יש הרגל שזה דבר כמעט הכי חזק שנית אני יודעת שאין מציאות בחוץ אני רואה חברות שלי שיוצאות לפאבים וחוזרות מיואשות מתות להכיר דבר שלישי הוא לא מתכוון להתחתן עד שאני לא ארזה אז אני בתהליכים לעשות ניתוח לקיצור הקיבה משהו שאני פוחדת בתוך תוכי שנעשה לא בשלמות כי יש לי ספקות שאולי אם לא הייתי איתו כן הייתי מצליחה לעשות דיאטה כי אולי אני אוכלת מתוך מניעים רגשיים בקיצור אני מבולבלת לא החלטית כבר שנים רוצה לעשות צעד ומרגישה שאני מבזבזת את חיי לריק וכך חולפות להן השנים ביעף דרך אגב שרק עולה בי המחשבה להפרד ממנו ישר נהיות לי צביתות בלב ואני מתמלא ברגשות חמלה לגביו כמו איזה חמוד הוא אבל למה הוא נורא משתדל אני אוהבת אותו וכו.... מישהו יכול לאמר לי מה קורה לי האם אני גמורה לגמרי מחוסלת או שיש עוד תקווה ניצוץ אור בקצה המנהרה???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נורית יקרה
יעל צ'רניאק29/01/2009אני חווה את הבלבול שלך, את התנודות להיות בקשר או לצאת ממנו.
את מציינת שאתם יחד כבר 7 שנים.
מה היא זוגיות עבורך?
מה חשוב לך שיהיה בזוגיות?
איזה סוג של יחסים היית רוצה שיהיו לך עם בן זוגך?
מי את כשאת בזוגיות? (שמחה, עצובה, מתוסכלת, מוערכת...?)
מי היית רוצה להיות בזוגיות?
את מעלה פה הרבה דברים - אין תחומי עניין משותפים, השעמום , ההימורים כבילוי, השארות בקשר מתוך הרגל ומתוך הראיה שלך את חברותייך והיאוש שלהן מהיציאות לפאבים בניסיון להכיר, עניין משקלך כתנאי לחתונה, הפחד שלך מניתוח קיבה, הקושי לעשות דיאטה שאולי נובע מתוך מניעים רגשיים בזוגיות.
הייתי מתבוננת על כל אחד מהנושאים הללו ושואלת את עצמי -
1. איך הייתי רוצה לחיות את חיי? מהם הקווים האדומים שלי? מי אני רוצה להיות בקשר זוגי? איך הייתי רוצה להרגיש?
2. האם אני יכולה לראות אפשרות שכל זה יקרה בקשר הנוכחי שלי? האם אני יכולה להאמין שאוכל להרגיש כמו שהייתי רוצה להרגיש בזוגיות?
3. אם תשובתך היא כן, הייתי מתבוננת איתך מי את צריכה להיות כדי להרגיש כך? מה את אוהבת בבן זוגך? איזה תכונות אופי שלו את מוקירה? האם את מתקשרת איתו ואומרת לו את זה?
אם תשובתך היא לא. מה למדת מהקשר הזה? האם את יכולה לראות אפשרות לקשר שונה עם בן זוג אחר, בו תרגישי טוב עם עצמך ואיתו?
דבר נוסף להתבונן עליו:
איך את מרגישה עם עצמך? האם את מקבלת את עצמך כמו שאת? ואוהבת את עצמך?
על מנת להגיע להחלטה שתהיי שלמה איתה, קחי לך את הזמן להסתכל על הדברים הללו
במידה ותהיי מעוניינת תוכלי להיעזר גם באימון לזוגיות בו תוכלי להתבונן בכנות יחד עם מאמן אובייקטיבי, שרוצה רק את טובתך, ויעזור לך להגיע להחלטה הנכונה עבורך
מקווה שעזרתי
בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך יעל
נורית01/02/2009בדיוק אני עונה על שאלותייך בתקווה להגיע למקום ממנו אוכל להתחיל לעשות צעדים הגעתי לשלב של אילו תכונות אופי אני מוכירה בבן זוגי ?האם תוכלי לתת לי דוגמאות לתכונות אופי שאפשר להוכיר כי אני לא מכירה אף אחת חוץ מאוהב לנקות ולעזור בביית ומצחיק אותי מידי פעם מה עוד יש ....אמין?לא יודעת אחרי מה שעברנו יחד הוא כבר בגד באמון שלי לא פעם. אוהב ? לא מפגין אהבה במיוחד שהוא לא מקבל סקס ודרך אגב בסקס הוא לא קודם יחבק וינשק או מידי פעם ילטף ללא כל קשר לאקט יאאלה ישר לתקוע הוא רוצה מלבד זאת שבכלל לא בא לי לשכב איתו אני לא יודעת למה הוא מסביר לי שבסוף הוא ילך לחפש בחוץ כי יש לו צרכים משלו אבל לא בא לי שיגע בי ואין לי אפילו הסבר כואב לי עליו כשזה קורה הוא באמת מנסה להיות נחמד ולעשות את זה אבל אני ניסגרת .טוב מה עוד מחמיא ? הוא לא אבל אני דואגת להגיד לו שאחרי הניתוח לקיצור קיבה אולי אעזוב אותו ואז אני שואלת אותו מה הוא יעשה הוא טוען שנגיע לגשר ונחצה אותו גם שהייתי רוצה להפרד כל מה שהיה מעניין אותו זה שאולי אני ארזה ולמה שמשהו אחר יזכה בי אחרי שהוא התענה שבע שנים? טוב מה עוד יכולות להיות תכונות אופי לארג'? אין לו כסף בשביל להיות כזה.יכול לייעץ לי בשעת צרה ?לא יכול לאמר לי משהו שאני לא יודעת ולפתוח לי קו מחשבה שונה אז אילו עוד תכונות אופי לפי דעתך יכולות להיות בבן אדם שאולי לא חשבתי עליהן ואז אוכל לבדוק את העניין תודה לך את עוזרת לי מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנורית יקרה
יעל צ'רניאק03/02/2009אני שמחה שאת עושה עבודה של התבוננות, זוהי הדרך ליצור בהירות ולצאת מתוך הבלבול.
מה את לומדת מתוך ההתבוננות שלך?
אם היית צריכה ליעץ לחברה שלך שנמצאת בסיטואציה כזו ושואלת לעזרתך, מה היית מציעה לה?
אני רואה את מאמצייך למצוא תכונות אופי אותן את מעריכה ומוקירה בבן זוגך.
איך את מרגישה מתוך ההתבוננות הזו?
הייתי רוצה להתבונן איתך דווקא עליך.
איזה תכונות את מוקירה בעצמך? מה את אוהבת בך? איזה חוזקות יש לך? מה את מעריכה בעצמך?
אנשים הם מראות שלנו.
כשאת אומרת שהוא מצחיק אותך לפעמים, האם את מצחיקה את עצמך לפעמים? האם את מצחיקה אותו לפעמים?
כשאת כותבת שהוא לא מפגין אהבה - האם זו האמת, האם הוא באמת אף פעם לא מפגין אהבה? האם את מפגינה אהבה כלפי עצמך? האם את מפגינה אהבה כלפיו? האם הוא מפגין אהבה כלפיך?
נסי לשחק עם כל האפשרויות הללו, בדקי בכנות עם עצמך מה נכון עבורך.
המשיכי להתבונן, שאלי את עצמך את השאלות. זוהי עבודה מאד חשובה ..
שיהיה בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכל ריק!!!
נורית03/02/2009לגבי אילו תכונות אני מוקירה בעצמי את האמת וזה עצוב לא יצא לי לחשוב על זה אבל אני חברותית אוהבת לעזור מצחיקה כן גם את עצמי לפעמים אבל לא אוהבת את המראה החיצוני שלי בכלל וכמובן שאכילה כפייתית זה שווה לחוסר אהבה עצמית .חבר שלי לא מעניק לי אהבה וגם אני לא מעניקה לו אבל בהתחלה כן הייתי מעניקה בחורה שעוברת את כל הדברים שאני עברתי במערכת יחסים כבר אין לה חשק להעניק לבן זוגה במיוחד שהיא יודעת שהוא לא אוהב את המראה שלה אפילו נגעל ממנו בדר"כ אני יותר נותנת בצורה חומרית מבשלת מפנקת קונה מתנות הוא אפילו את זה לא עושה ולי נמאס תראי אני מאמינה שגם לו חסר ליטוף ונשיקה כמה פעמים הסברתי לו שיתחיל לעשות את זה ולאט לאט נחזיר את הכל לקדמותו אבל כאילו דיברתי לקיר עכשיו תקופה שלא קימנו יחסי מין ביום שישי יצאנו למועדון כשחזרנו הוא רצה אך אני לא הייתי בעניין ואז הוא אמר שבסוף הוא ילך ויחפש בחוץ יום שבת בבוקר קמתי ומיד אמרתי לו שהיום אני אפנק אותו ויהיה כייף אך שהגיע הרגע הוא החליט שהוא לא רוצה והוא רוצה להעניש אותי על כל התקופה שלא נתתי לו אמרתי לו שהוא חייב להוריד את הכובע ושאם נמשיך ככה אף פעם לא נצליח לשקם את המערכת הזו כי כשהוא רוצה לא בא לי ועד שבא לי הוא לא רוצה כנקמה נימאס לי אני מרגישה שאני נמצאת עם ילד בן חמש מיום ראשון הוא בא מהעבודהנכנס לחדר שינה רואה טלויזיה ולא מדברים סתם הכל סתם שאלתי אותו מה יצא לו ממה שהוא עושה הוא טוען ש נקמה זה מה שיצא לו על כל התקופה שהוא התענה נקמה הוא רוצה אם הייתה לי חברה בסיטואציה הזו הייתי אומרת לה קומי לכי לך לדרכך פיתחי דף חדש מספיק עברת איתו כמה שהוא השתנה וניסה באמת למשקעים שלכם אין עתיד אם גבר שאת חיה איתו קורא לך שמנה ונגעל מהבטן שלך וזורק עלייך תפוז לפנים שהוא עצבני אז מה נישאר ??? אחרי כל זה יבוא לך להיות איתו ביחסים אינטימיים??? גם כשאני מדברת על פרידה הוא מתעצבן ואומר למה מה קרה שמשהו אחר יהנה ממך כשאת תיהיה רזה כי הוא יודע שאני עומדת לעבור ניתוח לקיצור קיבה . אין לי כוח אזלו לי הכוחות לכל השטיות האלו אני מרגישה שהתבגרתי והוא מחזיר אותי אחורהועוד לסרט טורקי בלי תוכן.ליפני שהכרתי אותו אהבתי לצאת לבלות אהבתי את החיים הייתי מתופחת פחות 40 קילו מהיום חברים חברות וכו.... אולי בתוך תוכי תמיד פחדתי שלא אמצא את האחד ואז שהוא הגיע נאחזתי בו בשניים אני לא יודעת אבל משאני איתו כל הבטחון העצמי ירד לי אני מתבוננת במראה ורואה את מה שהוא רואה ניגעלת מהגוף שלי ואיבדתי כל צלם נשיות בתוכי כמו גבר אני מרגישה עזרי לי בבקשה !!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנורית יקרה
יעל צ'רניאק05/02/2009אני שומעת את החיות שבך שרוצה לפרוץ מבעד לשכבת הכבדות.
את מתארת תהליך שעברת ב7 השנים האחרונות
מצד אחד השגת בטחון והשקטת את הפחד שלא תמצאי את האחד,
מצד שני את מתארת מצב בו אתם כבר לא מעניקים אהבה זה לזה, יש דחיה גועל וחוסר קבלה, רצון לנקום, לא מדברים, הכל סתם, התייחסות לא מכבדת,
את כותבת שליפני שהכרת אותו אהבת לצאת לבלות אהבת את החיים היית מתופחת פחות 40 קילו מהיום חברים חברות וכו....
את מרגישה שהתבגרת.
מה השתנה מאז שהכרת אותו ועד היום?
מה בכל זאת מחזיק אותך שם?
האם את שם רק מתוך הרגל, ופחד שלא תמצאי מישהו אחר?
האם יש משהו שבכל זאת חי בינכם , ניצוץ של רצון הדדי שניתן ללבות אותו?
מהם הגבולות האדומים שלך?
איפה את שמה את הגבול שלך לאיך שהוא יתנהג כלפיך?
מי את, כשהוא זורק עליך תפוז ונגעל מהגוף שלך? (נעלבת, פגועה, כועסת? )
מי את רוצה להיות בזוגיות?
האם אתם רוצים להיות ביחד זה עם זה או רק פוחדים להיות לבד ובאי וודאות?
לחברתך היית מייעצת: קומי לכי לך לדרכך פיתחי דף חדש מספיק עברת איתו כמה שהוא השתנה וניסה באמת למשקעים שלכם אין עתיד אם גבר שאת חיה איתו קורא לך שמנה ונגעל מהבטן שלך וזורק עלייך תפוז לפנים שהוא עצבני אז מה נישאר ??? אחרי כל זה יבוא לך להיות איתו ביחסים אינטימיים???
אם הכל היה אפשרי - האם היית פותחת דף חדש?
מה תוכלי ללמוד על עצמך מתוך הקשר הזה?
איזה שיעור או למידה היחסים האלו מספקים לך בחייך?
את ניצבת בפני בחירה - ובחירה כזו אף פעם אינה קלה.
את צריכה לקחת אחריות מלאה על חייך, בריאותך הנפשית, עליך להיות שלמה עם ההחלטה שתקבלי.
התשובות הן אצלך ורק אצלך
הקשיבי לעצמך
הקשיבי לרצונותיך, ללבך,
התבונני במה שמגיע לך
על מה את לא מוכנה לעבור לסדר היום?
מה צריך להשתנות על מנת שתרגישי טוב בזוגיות?
האם את יכולה להעלות בדעתך ולדמיין שתרגישי טוב בקשר שלך - הכוונה לא לרגעים בודדים, אלא ביומיום.
האם את יכולה לראות סיטואציה בדמיונך בה את שמחה, מאושרת וחיונית בזוגיות?
האם תוכלי לדמיין זוגיות אשר מעצימה אותך, מכבדת אותך ותומכת בך?
זוגיות שמגדילה אותך ולא מקטינה אותך?
האם את מוכנה לקבל את עצמך כמו שאת ולהיות עם מישהו שמקבל אותך כמו שאת?
איזו זוגיות את רוצה ליצור בחייך? עם מי?
מה את רואה מכל זה? מה התבהר לך?
בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנורית היקרה
דנה12/02/2009את כותבת וכותבת ואף אחת פה באתר לא עוזרת לך. את לא שמה לב שרק שואלים אותך שאלות כל הזמן. הן עושות זאת כדי שאנשים יתקשרו אליהן וישלמו להן בעד זה כסף. ולעניינך. תעזבי את הבחור שאת חיה איתו. הוא מתייחס אליך כמו לכלב ואת ממש לא כזאת. אני יודעת מזה בדיוק. גם אני חוויתי זאת. תזרקי אותו לעזזל ונראה אם הוא ימצא פריירית כמוך. תעזבי אותו ותתחילי לדאוג לעצמך, תעשי דיאטה את מסוגלת, תתחילי את החיים מחדש, תתיפיפי כשתתחילי לרזות. תגלי את העולם מחדש, מה עדיף להמשיך לחיות בתוך הבור ביוב השחור הזה? תצאי ממנו תשמעי לי, את לא תצטערי על כך. תטפלי בעצמך, תרזי תקני בגדים חדשים תבלי עם חברות ומבטיחה לך שהמזל יבוא. אל תפחדי ואל תתני למישהו אחר לשלוט עליך. יש לך חיים שקיבלת במתנה ותנצלי זאת עד הסוף. מאחלת בהצלחה מכל הלב. באהבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לך דנה,
עדה מורג14/02/2009אני מוחה על ההתבטאות שלך לגבי העבודה המסורה שיעל ואני עושות כאן.
הפורום הזה מוגדר כ"קואצ'ינג זוגיות" ולא כיעוץ זוגי (יש פורום אחר כזה).
מעצם הגדרתו אימון אינו מספק עצות מן הסוג שאת סיפקת.
מטרת האימון הוא להרחיב נתיבי חשיבה, להרחיב זוויות ראיה ולאפשר לשואל או לשואלת
להתבונן על עצמו, על דפוסי הפעולה שלו ולבחור בדרך המתאימה לו.
תפקידנו כמאמנות הוא לשאול שאלות מאתגרות ולהביא את האדם לחשיבה יצרתית.
אני רוצה גם להוסיף שאנחנו עושות פה עבודה בהתנדבות ותורמות מזמננו כדי לענות תשובות
מעוררות השראה אצל השואל.
אני גם רוצה להדגיש כי איו לנו כוונה לגרום לאנשים להתקשר אלינו "בשביל הכסף" (כפי שאת מתבטאה).אני יכולה גם לבשר לך שאני תורמת לכל מתאמן שמגיע אלי, 5 שיחות ללא תשלום.
מקווה שהבהרתי לך את כוונותינו ואת תרומתנו האמיתית.
שבוע נפלא!
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)