מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם יש סיכוי לקשר?ענת03/03/2009
אני נמצאת בקשר כבר יותר משנתיים בת 33 ובן זוגי בן 35 .עברנו עליות ומורדות לאורך כל הקשר. עברנו לגור ביחד סוף סוף רק לפני 4 חודשים. לא הגענו להסכמה על כל בית וכך ה"סחבת" נמשכה. כל הזמן יש ביננו מתיחות, אין הרמוניה. אני לא מרגישה יציבות ובטחון.כל אחד מתגונן בעמדתו, יש מאבקי כוחות על כל דבר. אני מאד נמשכת אליו והסקס טוב רק שזה קורה פעם ב.. לא נראה לי שהוא רוצה אותימספיק, כאילו יש לו מעצורים. שום מילה טובה, אין פרגון ועידוד. אני זקוקה להרבה חום ואהבה ותשומת לב יומיומית, ומבחינתו זה שאני יורדת לו לחיים כל הזמן ואני צריכה להרפות. אני רוצה שהוא ישתף אותי בדברים שהוא עושה. אני מוצאת את עצמי מתוסכלת, רוצה להתחתן ולא יודעת אם כך צריכים להראות חיי. (נפגעתי בעבר בקשר זוגי בגיל 27 והיה לי מאד קשה להמשיך בחיי) נסינו לדבר, אבל זה חוזר על עצמו שוב. אני מבקשת ממנו משהו בסיסי שאולי הוא לא יכול לתת לי. אני מרגישה שהוא מתעתע בי מתקרב ומתרחק. לפני שנה היתה לי הפלה נכנסתי להריון בטעות וגם אז הרגשתי שהוא לא ממש איתי הוא היה בסיטואציה, אך כעבור יום יומיים הוא לא דיבר איתי על הנושא.הוא לא התקרב וחיזק אותי כמו שציפתי. היום אנחנו באותו בית, אך כל אחד בענייניו שוכבים אולי פעמיים, שלושה בחודש רק בסופ"ש. אני נראית ממש טוב ואני יודעת שכייף לו כשהוא איתי. הייתי לבד פעמיים ביעוץ זוגי, אך הוא לא רצה להגיע איתי. מה עליי לעשות, אני מפחדת להפרד אני לא מתאהבת בקלות,ומצד שני אני מנסה לסדר ביננו את הענינים. ניסיתי להתרחק אז ככה היה המצב, ניסיתי להיות מקסימה לנסות לא להעיר ולבקר. טיילנו וישבנו במסעדה וכשהגענו הביתה במקום להיות ביחד הוא פשוט הלך לישון. נשארתי עם עצמי ממורמרת על זה שאני בקשר ואני מרגישה לבד -ללכת עם ולהרגיש בלי. כל מה שאני רוצה זה אוטומטית "לא" במקום להגיד אני אחשוב על זה, נראה. מעין תשובות חוסמות שסוגרות עניין. הקשר הזה "תקוע" במקום. אני לא צעירה וזה מתחיל להלחיץ אותי. אני במצב לא ברור אומרת שיש לי חבר, אבל אני מרגישה בדידות. נא התייחסותך. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענת יקרה
עדה מורג03/03/2009אני חווה דרך דבריך את הקושי ואת הבלבול שבו את נתונה ואני בהחלט יכולה להבין אותך.
יחד עם זאת אני רוצה להבהיר בפניך שאני כאן במסגרת הפורום יכולה רק לעזור לך להתבונן על מצבך, כדי שתגיעי לתובנות משלך. כפי שאת מבינה אין בפורום פתרונות קסם.
אז בואי נתבונן ביחד....
האם הגדרת לעצמך פעם מהי זוגיות עבורך?
איזה ערכים חשוב לך לקיים בזוגיות?
מה את מוכנה לתרום לזוגיות?
למה את זקוקה מבן הזוג?
איזה מין בן זוג יהיה עבורך אידיאלי?
מהי תקשורת זוגית עבורך?
מתוך דבריך אני מקבלת רק חלק מהתשובות לשאלות האלה. מה שמאד בולט זו התקשורת או העדר התקשורת שלכם.
התקשורת מתנהלת מתוך מאבקי כח, התבצרות בעמדות, אגו, מתח, חוסר הרמוניה, חוסר פירגון הדדי, חוסר עידוד. האם כך מצטיירת בעינייך זוגיות?
המצב הזה גורם לך תסכול ובלבול לגבי המשך חייך.
את מספרת שניסית לשנות את הוויתך, ניסית לא לבוא ממקום של ביקורת ובכל זאת לא קיבלת את התגובה שציפית לה ואת מרגישה בודדה בקשר.
אני רוצה לשאול אותך, ענת יקרה,.....
האם את נמצאת בזוגיות זו רק כגדי להרגיש עם וללכת בלי (על פי הגדרתך)?
האם את מבינה שאת ראוייה לזוגיות כפי שתמיד חלמת עליה?
האם את מבינה שיש לך זכות מלאה לבחור - כן, לבחור! - איך יראו חייך?
האם את משוכנעת שאת עושה כל מאמץ כדי לשנות את האווירה ביניכם?
אם אכן כן, ואם הדברים לא משתנים, מה זה אומר עליך?
מי את כאשר את נשארת בקשר לא מתאים לאורך זמן?
מה את צריכה לפתח כדי להצליח לבחור אחרת?
איזה כוחות נפש את צריכה לגייס כדי להתגבר על הפחד?
מי יכול לעזור לך בתהליך כזה?
אני מקווה שבשאלותי פתחתי עבורך נתיבי מחשבה חדשים. כנסי לתוכם, התבונני בשאלות, מצאי מתוך עצמך תשובות נכונות עבורך. ואם את זקוקה ליצירת בהירות נוספת, אני פה בשבילך.
בהצלחה
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)