מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- משבר קשה...מה עושים?שרון07/04/2009
שלום רב...אני כותבת על מקרה של אחותי. היא נשואה פחות משנתיים וכבר עם שני ילדים (שנה וארבעה חודשים ותינוק בן ארבעה חודשים). את בעלה הנוכחי הכירה ותוך חצי שנה התחתנו. לפניו היא יצאה עם המון גברים שחיזרו אחריה והיא פשוט לא מצאה בהם עניין למרות שהם היו בחורים משכמם ומעלה...בכל אופן לי תמיד הייתה התחושה שהיא לחוצה נורא להתחתן וזו הסיבה שהיא נקלעה לחתונה הזאת. בעלה הנוכחי הוא בן אדם טיפש, ההפך הגמור ממנה, פרמטיבי לחלוטין, כל היום נלחם איתה שתבשל ותנקה את הבית. אין ספק שאחותי עשתה את טעות חייה אבל לפני שבועיים הם הגיעו למשבר קשה ביותר והיא גילתה לי אפילו שהוא מספר פעמים הרים עליה ידיים שלא לדבר על הקללות והצעקות וסגנון הדיבור...הוא אגואיסט וחושב רק על עצמו, המקרר כל הזמן ריק (גם זה הוא מצפה שהיא תעשה עם שני ילדים) והוא עצמו כזה קמצן שהוא לא מסוגל לעשות קניות...לא עוזר בכלום עם הילדים וכל הנטל נופל על אחותי שממילא עובדת במשרה מלאה ומטפלת בשניים כאלה קטנים. ליבי יוצא אליה כשאני רואה אותה במצב הזה. היא כרגע נלחמת על החיים שלה והחליטה שאם הוא לא משתנה בצורה קיצונית היא מתגרשת. לעניות דעתי הוא לא ישתנה. התכונות האלה קיימות אצלו והוא לא ישתנה לעולם...איך אני יכולה לעזור לאחותי?? אני בכל זאת לא רוצה לומר לה להתגרש ולקחת על עצמי דבר כזה...אין ספק שהוא לא הבן אדם שמגיע לה לחיות איתו. אמרתי לה שתלך ליעוץ זוגי לבד...אולי בכל זאת היא תוכל לקבל יעוץ...מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יפית יקרה
יעל צ'רניאק08/04/2009תודה על שאלתך ועל המחוייבות שלך לאחותך.
למיטב הבנתי את שואלת שתי שאלות:
1. מה את יכולה לעשות עבור אחותך, איך את יכולה לעזור לה?
2. מה היא יכולה לעשות? לקבל יעוץ...
לפי הסיטואציה שאת מתארת אני מבינה שכל הנטל נופל על אחותך, בנוסף להתנהגות של בעלה שהיא לפי התיאור בגדר התעללות נפשית ו/או פיזית.
לשאלתך הראשונה - מי את רוצה להיות עבורה? אוהבת , מקשיבה, מקבלת אותה, תומכת.
אני חושבת שבמצב הזה נוכחותך עבורה מאוד חשובה.
היי איתה , הקשיבי לה, הקשיבי למה שהיא רוצה באמת, למה שהיא חושבת שנכון עבורה, קבלי אותה, תמכי בה, שאלי אותה כיצד תוכלי לעזור לה. הקשיבי לתשובתה.
האחריות על הקשר, על חייה ועל הילדים - צריכה להיות שלה.
החלטה משמעותית של גרושין צריכה להתקבל מתוך התבוננות מעמיקה, מתוך השלמה שזו באמת האופציה הנכונה ביותר עבורה.
עליה לעשות את ההתבוננות הזו בעצמה, ולקבל החלטה בעצמה.
זו הדרך שהיא בחרה וזו האחריות שלה גם לשנות את המצב הזה.
אני בהחלט מסכימה איתך שכדאי לה ללכת ליעוץ/ לאימון בעצמה, ללא בעלה בשלב זה.
להבין עם עצמה, מה היא רוצה, על מה היא מוכנה לוותר, איפה היא שמה את הגבולות שלה, מי היא מול בעלה שמאפשר לו להתנהג אליה בצורה כזו.
היא בהחלט יכולה לצמוח מתוך המשבר הזה
מקווה שעזרתי
נ.ב.
חג הפסח הוא בד"כ ארוע משפחתי, ובמיוחד בשעת משבר, חבקי אותה בחג (בעיקר בתחושה), הראי לה את אהבתך, יציאה ואפילו זמנית למרחב אוהב ושמח, יוכל אולי לעזור לה לקחת פרספקטיבה ומרחק מסויים מהמשבר בו היא נמצאת, ולהסתכל על הדברים מתוך מקום נקי יותר, אולי גם לקבל החלטה לקחת אחריות על חייה וללכת ליעוץ או אימון שיעזור לה להבין ולראות דברים שאינה יכולה לראות לבד.
חג שמח
יעל
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! עזרת לי מאוד! חג שמח!
שרון08/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)