מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קשר שעובר פרידה שנייהרון11/04/2009
אהלן, אני חייל קרבי טרי.
לפני כ4 שנים הכרתי בחורה מדהימה. היינו חברים הכי טובים ואז נכנסו לקשר זוגי.
בהתחלה היה קשה ולא התסדרנו אבל אהבנו רצח, הקשר המשיך והיינו יחד כמעט שנתיים, ואז היא נפרדה ממני כי הייתי קנאי ורבנו מלא.
הייתי שבור, כי היא הייתה הכל בשבילי והרגילה אותי להיות רק איתה וגרמה לי להתאהב בה יותר.
לאחר חצי שנה שלה היה חבר אחרי שבועיים מהפרידה שלנו ולי הייתה חברה אחרי שהייתי שרוי בדכאון כאבי בטן וחוסר רצון חברתי במשך חודשיים.
לאחר חצי שנה מהפרידה היא התחילה לחזר אחריי ( היינו באותה כיתה) היא נפרדה מחבר שלה ואני מחברה שלי, חזרנו להיות יחד והקשר היה בעננים.
אם הזמן התחלתי לאהוב אותה יותר למרות שהבטחתי לעצמי שזה לא יקרה,היא רק בהתחלה הייתה מפנקת וברגע שאני התחלתי זה היה הדדי במשך כמה חודשים ואז אני זה שהתחיל לנסות להשלים בריבים, לאהוב יותר, לפנק לוותר וכו'.
בחיים לא היו לה ידידים מאז שחזרנו, עבדנו יחד, טיילנו בחו''ל בארץ וכו'.
תמיד אמרתי לעצמי שהיא האחת אבל השלתי את עצמי כי חשבתי שאני לא אמצא מישהי יותר טובה, הכוונה במראה שלה, היא מבחינתי מושלמת במראה וזה אמרתי רק שהייתי עם אחרות.
הקשר שלנו זורם..צוחקים וזה, אבל האופי שלה קצת הורס, היא חמודה טילים,אבל באופן שווה לכולם, לי אין יחס שווה (היה לי יחס שונה ומושלם שחזרנו ואז זה ירד עם הזמן),היא תמיד אמרה שבחיים לא נפרד בצבא ונחזיק וכו'.
והנה היא התגייסה ואז אני התגייסתי, וכל פעםן שהיא חזרה לחצתי עליה להיות איתי וישבתי לה על הווריד ורבנו רוב הסופ''ש שהיא חזרה, ובטלפון בשעות ת''ש שלה לא היה כלכך על מה לדבר, מה שמוזר כי תמיד היינו מדברים שעות.
ואז אני התגייסתי והיא נפרדה ממני, בטענה שהיא לא מתגעגתע (הרגשתי את זה כבר),לא אוהבת אותי ורוצה חופש, להיות עם חברות כי הצבא מלחיץ וכו'.
אמנם אני לא בדכאון כמו קודם, אבל אני בבאסה ויחסית שקט ורוצה להתבודד..מחר אני חוזר לבסיס לעוד שבועיים ואני שבור בגללה, היא חסרה לי, היא אמרה לי שהיא יודעת שנחזור כי אם היא תרצה חבר זה יהיה רק אני, אבל אם אני מתחיל קשר חדש עם מישהו פשוט לזרום, מה זה אומר? אני מפחד שהיא תרצה שנחזור והיא תספר לי שהיא שכבה עם מישהו, ואני מאוד רגיש בנושא הזה..שמישהו אחר יגע במושלמת שלי שהיינו ביחד כמעט 3 שנים, איך אני מחדש את הקשר אם נחזור, איך לגרום לה לחזור, כי אמרנו כרגע שלא כדאי שנהיה בקשר כי זה רק פוגע בי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לך רן
יעל צ'רניאק11/04/2009אני קוראת את מה שאתה כותב ושומעת שני קולות שמלווים אותך:
1. היא חסרה לי, המושלמת שלי , איך אני מחדש את הקשר אם נחזור, איך לגרום לה לחזור
2. אבל האופי שלה קצת הורס, היא חמודה טילים,אבל באופן שווה לכולם, לי אין יחס שווה , תמיד אמרתי לעצמי שהיא האחת אבל השלתי את עצמי
הייתי מציעה לך להתבונן עם עצמך,
מה חשוב לך בזוגיות?
עד כמה המראה החיצוני חשוב לך?
עד כמה האופי חשוב לך?
איזה סוג קשר היית רוצה שיהיה לך, אילו יחסים היית רוצה בזוגיות?
מה אתה לא רוצה שיהיה בזוגיות שלך? איפה אתה שם את הקווים האדומים כדי לא להפגע ?
דבר נוסף שאני שומעת קשור ללחץ והעדר חופש, אתה כותב: לחצתי עליה להיות איתי וישבתי לה על הווריד ורבנו רוב הסופ''ש שהיא חזרה.
האם הלחץ הועיל?
מי אתה כשאתה לוחץ עליה להיות איתך?
האם אתה רוצה שהיא תהיה איתך בגלל שאתה לוחץ עליה או בגלל שהיא בוחרת להיות איתך?
אתה נשמע לי בחור אוהב, חכם, בוגר, רגיש - אילו תכונות בך מושכות בחורות אליך?
האם אתה צריך ללחוץ על מישהי כדי שתראה זאת?
האם תרצה להיות עם מישהי שלא רואה את התכונות האיכותיות שלך?
מי תהיה אם לא תלחץ עליה?
מה איפשר לכם לשוב ולהיות ביחד בעבר?
האם אתה רוצה שהיחסים בינכם יחזרו על עצמם בפעם השלישית אותו הדבר? מה עליך לשנות כדי שהיחסים בינכם ישתנו?
איך תוכל ליצור יחסים אחרים?
מה לא עבד בקשר?
מי אתה מולה בקשר? אוהב, רכושני, נותן....
מי היא בקשר?
מי אתה רוצה להיות בקשר?
יש לך חומר למחשבה למחר בבסיס...
התבונן עם עצמך ואולי תהיה לך בהירות
בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)