עיכוב בהצעת נישואים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עיכוב בהצעת נישואים
    המחכה
    19/04/2009

שלום רב,
    זה ארוך...
    אני בת 29 בן זוגי צעיר ממני בשנה ואנחנו יוצאים בקרוב שנה. מהרגע הראשון זה היה ברור ש"זה זה". תחילה לו, לי זה בא בשלב מאוחר יותר, אבל היום, שנה אחרי, זה ברור שאנחנו כבר סתם מושכים את הזמן.
    ויחד עם זאת ההצעה מתאחרת.
    מאז שאנחנו יוצאים חודשיים הוא מדבר על כך שאנחנו צריכים להתחתן. זה ברור לי שזב מה שהוא רוצה כי כל הזמן הוא מדבר על זה (אנחנו נעשה כך, אנחנו נעשה אחרת, נגור פה, נגדל כלב...) גם בצורת ההתנהגות שלו זה ברור שזה התכנון שלו - באופן שהוא מתנהג מול הורי, הוא תמיד מדבר עם כולם על זה שאנחנו עומדים להתחתן, בצורת ההתנהלות הכספית שלנו (אפילו שאנחנו לא גרים ביחד) ולכן לא ברורה לי סיבת העיכוב וזה מתסכל אותי.

כל פעם שאני מעלה את זה (אחת לכמה שבועות) הוא אומר ומבהיר ומדגיש שהוא רוצה להתחתן איתי אבל שאני לא אלחיץ אותו ובלה בלה בלה ושעיקר הבעייה היא הכסף - שהוא חושש שלא נסתדר (הוא עומד להתחיל עבודה חדשה) זה מטריף אותי כי זה קשקוש במיץ ונשמע לי כמו סתם תירוצים. אבל אני מריחה את הפחד שבדברים שלו - כאילו הוא מוכן להכל והוא מבין את הכל אבל הטבעת בשבילו היא סוף העולם.

אני גם לא בחורה שמעניין אותה הצעת נישואים ואני לא צריכה טקסיות. חשוב לי לסגור תאריך בשביל הברכה, חשוב לי שלא נעבור לגור יחד (הוא ממש אבל ממש מנדנד) עד שאנחנו מחליטים להנשא (זה ה"נשק" היחיד שיש לי כרגע...) אפילו אמרתי לו לא צריך הצעה ולא כלום בוא נלך לבחור טבעת ונסגור תאריך וזהו. אבל אז הוא ממש נעלב שאני לא מאמינה לו שהוא רוצה והוא נפגע כי אני גורמת לו לעשות את זה בלחץ.

בשורה התחתונה - אני לא מצליחה להבין את העניין. זה כאילו ברור לכולם (גם המשפחות שלנו) שזה משהו שאוטוטו קורה, וכולם מדברים כאילו כבר סגרנו תאריך ומצד שני הכל מתעכב. הוא אמר לי פעם "טבעת זה מה שחסר לך? זה רק טכני". אז עניתי לו שאם זה היה רק טכני - זה לא היה מלחיץ אותו כל כך....

לפני חודשיים וחצי הוא אמר לי "תני לי שלושה חודשים להצעה ומתחתנים אחרי (נתן חודש) ולא מדברים על זה יותר". ועמדתי במילתי לא העליתי את הנושא. לפני יומיים הוא שאל אם אני אציע לך עוד חודש וחצי תסכימי? ולמחרת הוא שוב אמר תעברי לגור איתי אמרתי לו תביא טבעת ושוב הוא אמר שזה לא זמן מתאים.

אז אני לא מבינה את הטירוף של הבן אדם הזה. ברור לי שהוא מטורף עליי ברור לי שזה מה שהוא רוצה אני רק לא מבינה מה מניע את הפחד הזה. אני מגיעה מבית מסורתי ואני לא מתכוונת לחיות איתו בלי להתחתן.

מה לעשות? חשבתי לדבר עם אמא שלו (שגם היא מתחננת שנתחתן כבר) או אחים שלו ולבקש מהם להבהיר לו שאם הוא לא יעשה את זה בקרוב אני פשוט אלך. זמני מתבזבז אני לא בת 22 וזה מלחיץ אותי ומתסכל אותי נורא

תודה וסליחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עיכוב בהצעת נישואים

הוספת תגובה

• שלום לך

יעל צ'רניאק
    20/04/2009

קודם כל זה נפלא שזה ברור לכם "שזה זה",
    אפילו רק העובדה הזו, יש להוקיר אותה בחייכם.

יחד עם זאת את אומרת שההצעה מתאחרת.
    אני מבינה שחשוב לך שלא לעבור לגור יחד לפני שאתם מחליטים להנשא.

את כותבת שלדבריו עיקר הבעייה היא הכסף והוא עומד להתחיל עבודה חדשה.
    ולך זה נשמע כמו סתם תירוצים. ואת מריחה את הפחד בדברים שלו.
    יכול להיות שאת צודקת, ושהוא באמת מפחד , ויכול להיות שעם זאת הוא באמת רוצה קודם כל להתחיל עבודה חדשה, לדעת שהוא יציב כלכלית ולהתחיל את החיים המשותפים שלכם ממקום של בטחון.

כיוון שאת היא זו שפונה אלי בפורום ואין לי אפשרות לברר איתו, מה באמת עומד בדרכו.
    מי את רוצה להיות מולו, מול הדברים שהוא אומר, מול הפחד שלו?
    האם את מקבלת את הפחד שלו? פחד זה דבר טבעי לפני החלטת נישואין.
    מי את !!! רוצה להיות בקשר לזה?
    אוהבת, מקבלת, תומכת, סבלנית, מקשיבה, מבינה ?
    או שאת מפרידה את עצמך ממנו, שמציבה לו אולטימטום.

האם תרצי לדבר איתו ברכות, בנעימות , על הפחדים והחששות שלו?
    האם תרצי להיות שם בשבילו כשקשה לו?
    ויחד עם זאת להסביר לו כמה זה חשוב עבורך?

אני מאמינה שדרך האמצע היא תמיד עובדת, אחד מתגמש לקראת השני, מוותר על העמדות הנוקשות והמפרידות שלו, וזה עושה שינויים גם אצל השני, השני מגיב ורוצה לתרום את תרומתו שלו לראשון ולעשותו מאושר.

זכרי שיש לך אוצר גדול, אם מהרגע הראשון זה היה ברור לכם שזה זה.

שאלי את עצמך מי את רוצה להיות עבורו שם בסיטואציה?

בהצלחה
    יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו