מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פגיעה מידידיםענת26/05/2009
הוזמנו למסיבת אירוסין של הבת של חבר של בעלי. המסיבה היתה צנועה בחצר בית פרטי. האורחים לא היו מוכרים לי כלל, חוץ ממזל טוב שאמרנו לבעלי השמחה הם לא התייחסו אלי ואל בעלי כלל וכלל וראיתי במו עיני שהם אך ורק מתייחסים לשאר האורחים לכל אחד בנפרד, כולם קיבלו יחס ותשומ לב. התעלמו מאיתנו לחלוטין. אני לא מוכנה לכבדם, אני לא אויר ויש גם לי רגשות, אני לא מוכנה להשתתף בחתונת ביתם שתיערך בקרוב. מה דעתך והרבה תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענת יקרה
יעל צ'רניאק26/05/2009אני מרגישה שנפגעת מהם,
אני גם מאמינה שאת היית נוהגת אחרת אם היית מזמינה חברים אלייך
יחד עם זאת הייתי מציעה לך להשאיר אפשרות שהם לא עשו זאת בכוונה לפגוע בך
האם יכול להיות שבאירועים מעין אלו הורי הכלה לעתיד כל כך מתרגשים ועסוקים
שהם לא שמים לב האם הם ישבו ודיברו עם כל אחד ואחד מהאורחים וזה לא בגלל שהם לא רצו אלא בגלל שלא שמו לב, לא היו במודעות לעניין.
הנטייה שלנו כבני אדם היא תמיד לקחת את כל הדברים שקורים לנו באופן אישי, אך הרבה פעמים אם נוכל להתייחס לדברים באופן לא אישי נגדנו אלא כתופעה, יהיה לנו יותר קל לקבל התנהגויות שאינן תואמות את הצפיה שלנו.
ועכשיו אליך...
יש לך בחירה:
1. להחזיר להם באותה המטבע, ולא להתייחס להזמנתם ולא להגיע לחתונת ביתם, מתוך התחשבנות על מה שעשו לך, ועל זאת שלא כיבדו אותך כמו שהיו אמורים לדעתך או כמו שאת היית מתנהגת בסיטואציה כזו.
או
2. לייצג עמדה חופשיה מהתחשבנות ומפגיעה.
עמדה מבינה שכפי הנראה הם לא היו במודעות רחבה ולא היו בהקשבה מספקת לאורחיהם, ולמרות זאת להמשיך איתם את הקשר, לכבד אותם - כי את אדם מכבד ואת מייצגת דרך נכונה יותר להתנהג.
בסופו של דבר הבחירה היא שלך האם לפעול מתוך הפגיעות או מתוך הבחירה החופשית והמודעת בדרך מכבדת וגבוהה יותר.
בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)