מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קנאהאפרת09/06/2009
יש לי בן זוג כבר שנה וחצי שנה האחורנה עברתי לגור איתו..יש לי בעיית קנאה מאוד גדולה
יש לו תחביב מסוים שבו הוא אוהב לעסוק ואני מבחינתי לא מתעניינת בתחום זה.לאחרונה
הוא הכיר מישהי דרך חבר טוב שלו שהיא גם אוהבת את התחום המשותף שלו והם נפגשים אחת או פעמיים בשבוע ועוסקים בתיביב זה.הבעיה כאן נוצרת שכאשר הם נפגשים אני אכולת דמיונות
שמשהו קורה בניהם והקנאה הגדולה שלי היא על החיבור שנוצר בניהם בגלל התחביב המשותף.
הקנאה גורמת לי למתחים איתו ומריבות קשות בגללה מה גם שאני עצבנית ללא הפסקה מה אפשר לעשות? איך אפשר להתשחחר ממצב כזה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיטל יקרה
יעל צ'רניאק09/06/2009זה נהדר שאת מודעת לזה.
זה הדבר הראשון שצריך על מנת להשתחרר מזה, מודעות ורצון.
רגש הקנאה הוא אחד הרגשות החזקים וההרסניים שקיימים, לקנאה יש נטיה להשתלט ולשלוט במחשבות וברגשות שלנו.
אני מבינה שזה גורם לך להיות קנאית, כועסת, עצבנית.
מי היית רוצה להיות איתו ובכלל בחייך? לדוגמא: אוהבת, מפרגנת, משתפת, שלווה, רגועה, שמחה...
ככל שתפני את תשומת ליבך לקינאה ולחיבור בינהם - את מעצימה את תחושת קינאה.
ככל שתפני את תשומת הלב ליצור את הזוגיות והקשר שאת רוצה ליצור, לחזק את הקשר בינכם, להיות יותר נינוחה ורגועה, להיות אוהבת וכו' - כך הקשר בינכם יתחזק.
איזה ערכים חשובים לך בזוגיות שלך? אהבה, פתיחות, מרחב אישי...
התמקדי במה שחשוב לך ליצור.
בכל פעם שעולה רגש הקנאה. אמרי לעצמך שאת לא תכנעי לו. יש לך בחירה.
בחרי להתמקד בחיזוק הקשר בינכם.
חשבי כיצד תוכלי ליישם את הערכים החשובים לך בזוגיות ובחיים.
יש לך אפשרות להתמקד במה שתבחרי!!!
צריך לאמן את השריר של הבחירה. לבחור בחיובי ולא בקנאה.
לבחור במה שבונה את הקשר ולא בקנאה שיכולה להרוס אותו.
אמני את שריר הבחירה שלך.
מצאי לך את המקורות שנותנים לך אנרגיה: פעילות גופנית, עשייה יצירתית, כל דבר שמטעין אותך
כשאת עסוקה בקנאה זה סוחט לך את האנרגיות.
מצאי את המקומות שנותנים לך אנרגיה, את החברים או הסביבה שמפרגנת לך ומחזקת אותך.
שיהיה בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקנאה
גולי10/06/2009לבחורה שמקנאת בגלל שהבן זוג שלה מצא מישהי לאותו תחביב, עצה ממני וסביר להניח שאני גדולה ממך בכמה שנים. אני בת 40... אל תתני לתחביב משותף להרוס לך את הזוגיות, התחביב המשותף של שניהם ישאר בגדר תחביב משותף , ברגע שתרפי ממנו ולא תעשי סנקציות מיותרות. אני מבינה אותך מאוד ואני קנאית לא פחות ממך, אבל אאמיני לי שביום שאת תרפי ותקבלי את זה הזוגיות שלך תהיה הרבה יותר טובה ממה שנדמה לך. אני אגלה לך סוד, גבר שרוצה למצוא עניין במישהי ולא בך הוא יכול לעשות את זה גם בשעות העבודה. למדי דבר אחד... ככל שאת מתקרבת למטרה ככה היא מתרחקת ממך.( ככל שתתעקשי יותר ככה תאבדי אותו יותר מהר) דעי לעשות את הדברים נכון כי האימפולסביות שלנו גורמת לנו להרס עצמי ולזוגיות בפרט. בהצלחה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגולי
אפרת10/06/2009אני באמת לא רוצה לעשות סנקציות חמורות..הגעתי למצב שגם שהאי מגיעה אלינו הביתה אני מגעילה אליה ועושה לה פרצופים וגורמת לה להרגיש לא בנוח בבית שלי ושל בן הזוג שלי..אני משתפת את בן זוגי ברגשותיי והוא מרגיש את הקנאה שלי לעניין זה לא מונע ממנו להפסיק לעשות התחביב המשותף שלהן שהוא צילום.אבל הסרטים שרצים בראש לא עוברים ובכל פעם שהוא מספר לי שהוא הולך לצלם איתה אני מרגישה את הגופ רועד מעצבים.הוא מודה שההוא לא מוצא בה עניין אבל עצם התחביב המשותף יכול לגרום לו להריש אליה משהו ולהתחבר אליה יותר..גם ככה יש בניהם חיבור..הקנאה הזאת מוציאה אותי מדעתי ואני פשוט מרגישה שאני לא מסוגלת לקבל את הידידה הזאת למרות שניסיתי להיות חביבה ולדבר איתה זה לא עוזר כשהם שניההם לבד..יאלהה כבר שתעזוב אותו בשקט מה היא נדבקת כמו קרציה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)