מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ליעלמיטל10/06/2009
שמתי לב שאת לא מנסה לגרום לי לחשוב שיש חשש שמא באמת יכול להיווצר בין שניהם
משהו שבאמת עלול להטריד אותי ואין לי שום סיבה לנסות לחשוד שאולי קורה שם חיבור
שהוא קצת מעבר למותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיטל
יעל צ'רניאק11/06/2009אני לא בוחרת להכנס איתך לכל החששות והדאגות והחשדות כי זה הצד ההרסני ואנחנו לא רוצות להעצים אותו.
אני רוצה למקד אותך על החיובי על הבונה, על הדרך שלך ליצור את הקשר החזק שאת רוצה עם בן זוגך, על ההזדמנות שלך לצמוח ולהתפתח מתוך הסיפור הזה.
זה הצד המעצים והמצמיח - שם עליך למקד את הכוחות. במה שכן עובד.
במה שיש בינכם. במה שחשוב לך שיהיה בזוגיות שלך - צרי את החיובי. השקיעי את מחשבותייך ביצירה של הקשר ולא בהישאבות לתוך רגשות שהם הרסניים לקשר.
החזירי את הפוקוס הביתה - אליך.
אליכם. אליך ואל ובן זוגך. השקיעי שם.
שיהיה בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבקשת עזרה,משבר.
אולגה11/06/2009יעל שלום.האם את יכולה לעזור לי. התחתנתי לפני 5 שנים, יש לי ילד מנשואים קודמים ושני ילדים מנישואים נוכחים. בעלי בן אדם טוב, דואג,אוהב ילדים,גם לילד שלי מתיחס טוב ודואג לו,אבל יחסים ביננו ירדו פלאיםכי כל הזמן יש לו הוראות לא הספקתי ללדת הבן הראשון שלנו כי כבר אני לא עושה כלום רק יושבת נחון כי הוא מגיע הביתה בשעות מאוחרות 22:30 ועם יש כתם על הריצפה זה קטסטרופה הוא ידבר על זה כל הערב. וכל הזמן הוא מדבר על כללים שלו בבית. אני כבר שכחתי כמה פעמים הסברתי לו שאנחנו ביחד וזה לא רק בית שלו.אבל נראה לי מכיוון שלא נתתי אגורה אחת לבית הזה אז אין לי זכות לדבר. אני מאוד עצבנית. כי כל הדיבורים שלו על ניקיון בית ויש דברים שאני לא רואה ויש לי הרבה דברים אחרים שהתחלתי קורס לםני שנכנסתי להריון כבר ילדתי ונשארלי מבחן אחרון אבל עד היום הוא מזכיר לי שנרשמתי לקורס(כש שעלתי אותו עם אני יכולה להרשם חודש לפני הרשמה הוא אמר שלא יודעה תני לי לחשוב, ולפני הרשמה אוד כמה פעמים שעלתי וכיבלתי אותה תשובהתאז נרשמתי ואמרתי שאני מתחילה קורס).אז כל הזמן הינו רבים גם בגלל זה.כל ככ אנחנו הרבה רבים שאני כבר לא יודעת על מה לאגיד קודם. אם צריכ לצאת אז אני אומרת לו שאנחנו זוג וכידאי שנצא ביחד, והוא אומר ני לא בכלה. אז אני בכלה, כי אני יצאת רק עם ילדים לקחת מהגן או לנסוע להורים שלי פעם ב.אני מאוד עיפה מיחס הזה.מה עלי לעשות. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולגה שלום לך
יעל צ'רניאק12/06/2009אני שומעת מדבריך כמה נושאים:
בעלך מול הילדים
היחסים בינך לבין בעלך
שיחה על הכללים בבית
שיחה על כסף - כסף=זכות דיבור.
קורס - העצמאות שלך. בקשת /שאילת רשות או קביעת עובדה.
אני חווה את הכעס על תחושת הכלא שאת חווה.
את שואלת מה עליך לעשות?
כיוון שאת זו שפונה אלי בשאלה אציע לך דברים שתוכלי לעשות בעצמך.
כי את הבן זוג אנחנו לא יכולים לשנות, בטח שלא בכוח ולא בנסיונות שכנוע.
לכן..
אולי אם את תשני משהו אצלך, יתכן וזה ישפיע גם על הקשר והיחסים בינכם.
חשוב לי שיהיה ברור - תחושת כלא היא תחושה פנימית.
יתכן והיא מלווה בחוסר יציאה מהבית. אך התחושה היא פנימית.
הייתי מתבוננת איתך בשני כיוונים:
1. את עם עצמך:
מה חשוב לך בחיים שלך? מה היית רוצה ליצור בחיים שלך? מי את רוצה להיות? איך תרצי להרגיש?
2. מול בעלך:
מי את כיום בסיטואציות שאת מתארת כאן? עצבנית, עייפה, כועסת, מסבירה,
מי היית רוצה להיות בזוגיות ?
איך היית רוצה שהזוגיות שלך תראה?
איזה יחסים היית רוצה שיהיו?
מה חשוב לך בזוגיות?
איזה ערכים חשובים לך? לדוגמא: אהבה, אמון, הדדיות, שמחה, קבלה, הקשבה, חופש.
מי את רוצה להיות מולו ?
איך יבואו לידי ביטוי הערכים שאת רוצה בזוגיות, במי שתהיי מולו?
לדוגמא: אם חשוב לך ערך של אהבה, איך זה יראה במציאות שאת תהיי אוהבת? מה זה אומר? איך תתנהגי? מה תגידי? איך זה שונה ממה שיש היום? אם חשוב לך חופש, איך זה יראה במציאות שאת חופשיה מולו? איך מתנהגת מישהי שהיא חופשיה... ?... כך לגבי כל ערך שחשוב לך בזוגיות שלך.
חשוב לי להזכיר שוב, שאת בן זוגנו לא נוכל לשנות, אך נוכל להשתנות בעצמנו.
לרוב כשאנחנו עושים שינוי, זה עושה שינוי במערכות היחסים שלנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)