מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- היא רוצה להפרד ..רון27/06/2009
אהלן, אני אנסה כמה שיותר לקצר כי זה לדחוף הרבה מידע להודעה.
בקיצור אני בן 19 וחצי, משרת ביחידה קרבית.
היא בת 19 חיילת
הכרנו לפני 4 וחצי שנים, והיום אנחנו אוטוטו 3 שנים, שבאמצע הייתה פרידה של חצי שנה מצידה, ועוד הפסקה של שלושה שבועות בדיוק ביום שהתגייסתי.
אני התגייסתי לפני שלושה חודשים והיא חודש וחצי לפני..
יוצא לנו להתראות במקרה הטוב פעמיים בחודש.
היא נפרדה ממני בתחילת הגיוס כי היא הכירה חברות חדשות,היה לה טוב איתן,הרגישה שאני כבר לא נחוץ לה ורבנו מלא,הייתי לוחץ עליה שהיא חזרה הבייתה פעם בשבוע שתהיה רק איתי..ובסופו של דבר היא נפרדה ממני.
תקופה מאוד קשה של שלושה שבועות. חזרנו ביוזמתי אפשר להגיד והיה מושלם, היא הייתה כל מה שהייתי צריך, יש לציין שהיינו רואים זה את זה 24 שעות ביממה כולל בביה''ס ולפני הצבא..עבדנו יחד..למדנו אותה כיתה.היו לנו חברים לא משותפים,היינו אחד לשנייה הכל.
לפני חודש נפגשנו למשך 4 ימים והיה מאוד כיף..היינו ביחד כל הזמן הזה.
לאחר שחזרתי לצבא ( יומיים אחרי)רבנו בטלפון וזה נגרר לריבים בלתי פוסקים.היא הפסיקה להתקשר..הפסיקה לשלוח הודעות..ואם דיברנו זה היה מסתיים בכעס.החלטתי להעמיד אותה במקום ולהסביר לה שככה לא מתנהגת חברה וזה והיא אמרה לי שאתן לה זמן אין לי מושג מה קורה לה..זה התבטא בזה שהיא הכירה חברות ממש טובות בצבא ודי שכחה ממני בגללן כי טוב לה איתן והן אפשר להגיד אלו שהיא רואה כל יום ואותי לא.
החלטתי שאני אומר לה שאני רוצה להפרד (למרות שלא רציתי ולא חשבתי שנפרד ) בשביל לראותצ אם היא נלחמת עליי..וידעתי שאם היא תגיד שהיא רוצה להפרד אני אלחם ואגיד שאני לא רוצה.במשך שבועעים אנחנו בקושי מדברים..ואם מדברים זה מה יש לה וכל מה שאני מטיח בה היא אומרת שאני צודק ושהיא רוצה להפרד כי לא מגיע לה מישהו מושלם כמוני. אני לא רוצה להפרד ממנה, אני יודע שהיא יכולה לחזור לעצמה ואין לי מושג מה לעשות. סופ''ש הבא אננחנו נפגשים ואני די בונה על זה שזה מה שיציל.היא בהתחלה אמרה שנפגש זה יסדר הכל, אבל עכשיו היא כל הזמן אומרת לי להפרד ממנה כי זה מה שהיא הייתה רוצה.
היא הכל בשבילי ורק לפני חודש היה כזה מושלם וטוב לנו. איך אני מחזיר את המצב הזה, הרי בהתחלה אמרנו שזה רק תקופה.אבל בגלל שהכנסתי לה לראש שצריך להפרד..היא לא יודעת אם היא אוהבת אותי וכו' ורוצה שאפרד ממנה.
מה אני עושה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שון היקר
עדה מורג27/06/2009מדבריך אני שומעת סוג של יאוש.....אתה עושה הכול כדי שהזוגיות תתקיים והיא זו שרוצה להיפרד.
האם זה נכון?
תקופת הצבא היא באמת תקופה מכרעת בגורלו של קשר. מחד נוצר מרחק פיזי ומאידך כל אחד מבני הזוג נהיה מודע לאפשרויות אחרות.
זו תקופה שבה עולות הרבה שאלות לגבי טיב הקשר, האם זו בת/בן הזוג המתאימ/ה לי ועוד....
אני רוצה לשאול אותך כמה שאלות שאולי יאפשרו לך לחשוב קצת אחרת:
האם אתה רוצה זוגיות עם מישהי שלא רוצה אותך? שרוצה להיפרד ממך?
האם יש לך שליטה על ההחלטות שלה?
האם אתה באמת יכול "להעמיד אותה במקום"?
האם אתה יכול להסביר למה בסופו של דבר אמרת לה שאתה רוצה להיפרד ?
מה חשבת? שתילחם עליך....? האם לא שיחקת משחק אבוד מראש?
שון יקר, זוגיות אמורה להיות הדדית לא כפויה....
אם התקשורת שלכם כרגע לא עובדת (אני מניחה שהיא מבוססת אגו....) , כל מה שאתה יכול אולי לעשות זה להציע פסק זמן למחשבה והתבוננות. בזמן הזה, אני מזמינה אותך לשים את המיקוד על עצמך, לשאול שאלות עמוקות:
מי אני בזוגיות? מי אני רוצה להיות בזוגיות? האם היא מתאימה לי כבת זוג לחיים?
האם היא היחידה שיכולה להתאים לי? איך תראה הזוגיות האידיאלית בשבילי? מה אני מוכן לתרום לזוגיות? במה אני צריך להשתנות כדי שזוגיות תצליח?
כאשר תקבל תשובות לגבי השאלות האלה אולי תדע מה לעשות.
במקביל אולי גם היא תשאל את עצמה אותן שאלות.
בסיום פסק הזמן תוכלו להחליט : מה הלאה?
רצוי שתהיה מוכן לכל סוג של תשובה -וגם אם היא תהיה שלילית....אתה תדע שהכול לטובה ושמיציתם את מה שהיה ביניכם.
בהצלחה!
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)