ל - עדה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ל - עדה
    אפרת
    02/07/2009

האופי שלי הוא לא של בן אדם אסרטיבי.אני מאוד אוהבת רוגע ולא אוהבת שכועסים עליי ולא אוהבת לריב מאפיין את המזל שלי : מאזניים. אני לא יודעת אם משהי אחרת היתה נשארת איתו אחרי דיבור מזעזע כזה מה זה : "אמא שלך זונה" אפילו אם הוא עצבני הוא לא מצליח לשלוט על העצבים שלו ולא רואה מי עומד מולו.מה היה קורה אם היו לנו ילדים ככה הוא היה מקלל אותי לידם? מה שכן זה נראה לי טמון בו הוא כזה בן אדם שהוא עצבני.למה את מתכוונת שאת אומרת אלים? מילולי? או שזה יכול להפוך לפיזי?מה הכוונה לעצור את התופעה אם הוא יקלל אז לצעוק בחזרה? התגובה הראשונית היא בכי אני בוכה כי אני נפגעת סוכרת את הדלת בחדר והולכת לישון ..יום למחרת לא מדברת איתו עד שהוא מתנצל.כנראה שאני יותר מידי פחדנית להתמודד עם ההתנהגות שלו יש לו אופי שולט כזה..

אני יודעת שאם אני אביא אותה והוא יראה את פרצופה הוא יכול לעשות לי פדיחות שאצער עליהם אח"כ חבל זה יהיה סתם מצב לא נעים אני מכירה אותו במצב של עצבים ונראה לי שגם את כבר הספקת להבין את האופי שלו ולא כדי שחברה שלי לא תדבר איתי בגלל דבר כזה.אני לא מסוגלת לומר לה שחבר שלי לא אוהב אותה אני מתפדחת.מעדיפה שלא לומר לה כלום.ולא לגרום להם לראות אחד את השני.השאלה כמה זמן זה יחזיק לפני שיהיה פה פיצוצ גדול

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ל - עדה

הוספת תגובה

• אפרת יקרה

עדה מורג
    02/07/2009

זוכרת ששאלתי אותך מה את לומדת מול ההתנהגות שלו?
    האם את צומחת בקשר הזה?
    התכוונתי לומר שיתכן ובן זוגך מספק לך מגרש משחקים נח כדי ללמוד להיות קצת יותר אסרטיבית.

אסרטיביות איננה אלימות. אסרטיביות זה לומר את דבריך ממקום רגוע אך בתוקף מספיק כדי שהאחר יבין שיש גבול.
    אסרטיביות זה לומר בתוקף שגם את גרה בבית הזה וזכויותיך שוות ואת רוצה להזמין את החברה.
    אסרטיביות זה למשל להחליט ללכת עם החברה למופע - גם אם הוא לא רוצה ללכת.
    אסרטיביות זה לחיות בזוגיות ולשמור על החופש שלך

אני מבטיחה לך שגם בת מאזניים (גם אני כזו) יכולה ללמוד להיות אסרטיבית .
    לעצור את התופעה זה לא אומר לצעוק בחזרה.
    איך היית את עוצרת את התופעה?
    האם אסרטיביות תעצור אותה? האם לדבר ברור על כוונותיך לעתיד יכול לעצור את השטף המילולי
    הבוטה שלו?

אני רוצה שתזכרי, אפרת, הבחירה תמיד בידייך:
    את יכולה להישאר כל עוד את "מתרגלת" אסרטיביות....
    את יכולה להישאר ולהמשיך לבכות,להסתגר, לסלוח.....
    את יכולה להסתפק במה שהזוגיות הזו נותנת לך....
    ואת גם יכולה לבחור ללכת ולבנות לעצמך זוגיות שתהיה לך טובה יותר.
    לעולם אל תישארי במקום ש"מישהי אחרת לא היתה נשארת בו".....תבחרי את מה שאת רוצה.

מזמינה אותך לבדוק עם עצמך מה את מצפה מזוגיות, מי יכול להיות עבורך בן זוג אידיאלי, איזה ערכים תרצי לקיים בזוגיות שלך, מי את רוצה להיות בזוגיות ומה את רוצה לתרום שם.
    כשתהיה לך רשימה ברורה תוכלי גם לבדוק מולה האם הדברים האלה מתקיימים בזוגיות הנוכחית שלך.

מאחלת לך ימים טובים.
    עדה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו