משבר בזוגיות אחרי לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• משבר בזוגיות אחרי לידה
    שנשונה
    26/07/2009

שלום,
    אני נשואה 3 שנים ונמצאת עם בעלי כבר 4 שנים. לפני חודשיים וחצי ילדתי את ילדתנו הראשונה.
    מאז הלידה משהו במערכת היחסים שלנו השתנה לרעה.
    אני מרגישה שבעלי מתנהג אלי בצורה שונה ומביט בי בצורה שונה. זאת אומרת- אם היינו חברים טובים לפני הלידה, היו לנו הרבה נושאח שיחה משותפים הרבה צחוקים וכמובן כבוד והבנה היום זה כאילו נעלם. הוא מזלזל בי, כאילו חסר אכפתיות כזה, לא מפנק, נורא שלילי (דברים שהיו קיימיים גם לפני אך החמירו מאוד). הוא מתנהג כאילו השיג את מטרתו וחלומו- הבאת ילד לעולם ואני היום צריכה רק לגדל אותה וזהו. אני מרגישה שככל שהזמן עובר אני לא אוהבת אותו כבר כי הוא פוגע בי מאוד, אציין כי כבר ניהלתי עימו אינספור שיחות "מוטיבציה" שבסופן תמיד הוא ביקש שנישאר ביחד וניתן צ'אנס נוסף אך המצב חוזר לקדמותו מס' ימים לאחר מכן. אני כבר אובדת עיצות לחלוטין.
    אציין דבר נוסף ששכחתי, גרנו עד לפני שבועיים עם אימי ואחיי מאחר והייתי זקוקה להם לאחר הלידה, דבר נוסף שלא צינתי הוא שהייתי במשבר לאחר לידה מאוד חמור שחלקו הלא מבוטל היה בגלל ההתנהגות הבלתי נסבלת של בעלי. הצלחתי להתגבר על העניין בזכות אימי שהייתה לידי כל התקופה, העניין הוא שבגלל שלא גרנו לבד הדבר השפיע לרעה על הזוגיות שלנו.
    בכל מקרה, אני יודעת שקצת בילבלתי בצורת הכתיבה אך אני מקווה שתצילחו לעזור לי.
    אני ממש על סף פירוק החבילה.
    תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    משבר בזוגיות אחרי לידה

הוספת תגובה

• שנשונה יקרה

עדה מורג
    27/07/2009

אני חווה מתוך דבריך את הקושי הגדול, את הבלבול, את הפגיעות....לא קל להתנהל במציאות החדשה הזו כאשר נולדת ילדה קטנה שדורשת 24/7 תשומת לב ובנוסף לכך המציאות גם דורשת לשמור על איזון בזוגיות ובמשפחה המורחבת.

במרחב האימוני אנחנו אומרים שהאחריות על המציאות שאנו חיים היא תמיד שלנו.
    אז אני רוצה לשאול אותך מספר שאלות על מנת שתתבונני על המציאות שלך.

האם שאלת את עצמך איך בעלך מרגיש עם בואה של הילדה הקטנה?
    האם לדעתך הוא מרגיש שותף? או שמא הוא מרגיש דחוי?
    מה היה מצבו כאשר גרתם אצל הוריך? איך הוא הרגיש איתם?
    האם היה לו תפקיד או היה רק צופה?

קיימת תופעה מוכרת של "קנאת אב" ברגע לידת הילד הראשון בעיקר. אם עד עכשיו הייתם חברים ושותפים לכל דבר, עכשיו יש שחקן נוסף על הבמה.
    מי את מולו כאבא של הילדה? האם את סומכת עליו ? האם את מבקשת ממנו עזרה (ולא רק מאמא)?
    האם את מסוגלת לחוות את התחושה שלו של אובדן "המקום הראשון" אצלך?

כאשר את מדברת על שיחות "מוטיבציה" למה את מתכוונת?
    האם יש שם טענות, דרישות, כעס, איומים? או שמא יש שיתוף רגשות, בקשה לעזרה, הערכה הדדית,
    אמונה ביכולת שלו, עידוד?

בני אדם מגיבים תמיד ליחס שהם מקבלים. אם תרצי לשנות את האווירה בזוגיות כדי להתגבר על המשבר,יש צורך כנראה להעלות את התקשורת לרמה הבאה שלה.
    האם את מקשיבה לו? האם את מבינה מה הוא אומר לך בין השורות?
    האם את מתעניינת בו?
    אם תזמיני אותו להיות שותף לגידול הילדה ולא תראי אותו כ"אויב" אני מאמינה שתוכלו להתגבר על המשבר.

אני גם מזמינה אותך לשאול את עצמך: האם עשיתי כל מה שאפשר ? לפני שאת מחליטה על פירוק החבילה. פירוק היא הדרך הקלה.....פתרון המשבר היא אפשרות של צמיחה עבור שניכם.
    אל תוותרי על הצמיחה שלך!

בהצלחה לכם מכל הלב....
    עדה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו