מתלבטת מה לעשות..

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתלבטת מה לעשות..
    שירן
    26/08/2009

אני בת 22, מתחילה כעת קשר חדש וכנראה שזה הולך בכיוון רציני.
    אני מאוד שמחה על הקשר החדש הזה אך גם מאוד פוחדת. יש משהו, עיקרון מסוים שאני מאמינה בו ומאוד פוחדת לספר לצד השני.

אני לא מעוניינת להביא ילדים לעולם. לא מרגישה את הצורך האימהי הזה, אני רואה בהבאת ילדים כמעמסה נפשית, פיזית, כלכלית או מה שתרצו להוסיף. מה גם שעברתי הרבה טראומות בחיי שגרמו לי להבין בעצם שהדבר האחרון שארצה הוא לא להביא ילד לעולם בעתיד, ילד שיכול לעורר את כל "השדים" שלי בחזרה ולא עלינו- לגרום לקריסה נוספת שלי בכל תחומי החיים <כאילו שלא היו לי מספיק קריסות בחיי.>

הנושא הזה עלה בינינו לפני כמה זמן בטלפון. ממש במקריות. אמרתי לו שאיני מרגישה צורך בהבאת ילדים מתישהו ושאני לא מעוניינת בכך מהסיבות שכבר אמרתי. הוא הופתע מאוד לשמוע את זה. באישזהו מקום זה שבר אותי ואני עדיין מרגישה רע עם זה.
    למרות שאני יודעת שאם לבחור בין לבין אז אני מעדיפה לגמרי להישאר לבד מאשר להביא ילדים לעולם.

אולי זה נשמע לכם הזוי אבל באמת שעברתי מספיק בחיי כדי להבין שזה משהו שלא אוכל נפשית להכיל אותו. לא לכולם יש מסוגלות הורית ועדיף להודות בכך מוקדם מאשר מאוחר או לעולם לא.

שאלתי היא האם להעלות את הנושא הזה שוב בפני אותו בחור עימו אני הולכת לכיוון של קשר רציני ? או להשאיר זאת כך לעת עתה?
    אני מרגישה שאני בסוג של אשליה בכך שלא אספר לו את האמת כולה או אפילו מעבר לזה שאני סוג של מרמה אותו אם לא אספר לו לעומק את עמדתי ואבהיר לא אותה.

מצד שני אני לא רוצה להרוס את הקשר הזה ואני ממש בדילמה.
    מה הייתם ממליצים לי לעשות???

נ.ב: אני יודעת שייתכן ותאמרו לי שאני עדיין צעירה כדי לגבש דיעה כזו אך אני באמת איתנה בדעתי ולא מדובר בקפריזה חולפת או בגחמה חסרת משמעות.

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מתלבטת מה לעשות..

הוספת תגובה

• שירן יקרה

יעל צ'רניאק
    26/08/2009

אני מאוד מעריכה את הכנות שלך ואת האחריות שלך , שאת מודעת ליכולת ההכלה שלך, ולוקחת בחירה אמיצה לא להביא ילדים לעולם.
    גם אם זו החלטה סופית וגם אם זה משהו שישתנה בעתיד, כרגע זו החלטתך ואת מאוד ברורה לגביה.

אני מסכימה איתך לגמרי שזה משהו שצריך להיות ברור גם לצד השני.
    ובמיוחד כישראלים , הבאת ילדים זה נושא מרכזי בחיים שיש ליצור הסכמה לגביו.

את אומרת שאמרת לו את דעתך בנושא, הוא הופתע לשמוע ונראה שהקשר בינכם ממשיך.

האם בזה שאמרת את עמדתך, את מרגישה שזה לא היה מספיק ברור?
    האם את מאמינה שיש סיכוי לקשר בינכם, כשתספרי לו את האמת כולה?
    אני מבינה את הרצון שלך להיות ברורה ולא להשלות אותו - וזה מוערך, קשר צריך להתבסס על אמון, כנות וערכים משותפים כמו להביא או לא ילדים.
    האם את סומכת על כך שאת תהיי בקשר רציני עם בחור שמבין אותך , מסכים ובוחר גם הוא לא להביא ילדים?

לפני השאלה אם לספר לו את האמת כולה כבר עכשיו, או להשאיר את זה כך לעת עתה, הייתי מציעה לך לראות בעיני רוחך את המציאות הזו מתרחשת: שאת בקשר רציני עם הגבר הנכון עבורך, שמסכים ובוחר גם הוא לא להביא ילדים לעולם. דמייני זאת, כאילו זה כבר קורה. זה אמיתי.
    חשוב שתוכלי לראות את זה בדמיונך.

אולי תרצי להשאיר את זה כך לעת עתה ולראות אם הנושא הזה עולה שוב?
    מה היית ממליצה לחברה שלך לעשות במקרה דומה?

אין תשובה אחת ויחידה , התבונני עם עצמך על השאלות הללו, וראי מה עולה בך.

בהצלחה
    יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעל

שירן
    26/08/2009

קודם כל תודה רבה על תגובתך המהירה והמתחשבת.

העלית כאן שאלות באמת מהותיות. את צודקת לגבי זה שכשאמרתי לו שאיני מעוניינת בהבאת ילדים לעולם הוא לא נרתע והמשיך איתי בקשר. אך אני חושבת שזה משום שהוא לא הבין לעומק כמה זה נושא באמת מהותי בשבילי.
    הוא אמר לי שהוא בטוח שזה עוד ישתנה אצלי משום שאני רק בת 22 ועדיין צעירה לחשוב על כך אבל אני באמת חושבת שזה לא קשור לגיל שלי כרגע.
    חוויות החיים הכואבות שעברתי ואני עדיין בתהליכי החלמה מבעיות לא קלות בכלל, גרמו לי להבין שילד בעתיד יכול לעשות לי יותר רע למצבי הנפשי מאשר טוב.

חברה הציעה לי שלא לדבר על כך בשלב הזה משום שזה עדיין ממש מוקדם. אך איני רוצה לרמות אותו ..אני מרגישה שאני בסוג של הסתרה שאני לא מדברת איתו על כך בגלוי לב.
    אני בהחלט רואה את עצמי חיה עם מישהו ללא הבאת ילדים. אני דווקא חושבת שזה יכול להיות טוב יותר עבורי ועבור הקשר הזוגי גם כן.
    אני יודעת שהוא מצידו מאוד אוהב ילדים ורוצה כאלה בעתיד. אך איני יודעת אם יהיה מוכן להתפשר על כך.

מה היית עושה במקומי לדעתך? היית משתפת אותו בהרגשתך כבר בשלב ראשוני זה של הקשר? או שהיית מחכה קצת יותר?

אשמח לשמוע מה את חושבת, זה חשוב לי.

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שירן יקרה

יעל צ'רניאק
    27/08/2009

את מציינת שאת חושבת שהוא לא הבין לעומק כמה זה באמת נושא מהותי עבורך.
    את גם אומרת שאת מרגישה בסוג של הסתרה שאת לא מדברת איתו בגלוי.

לפי דבריך , נראה כי את רוצה להגיד לו שוב, כדי שיבין את החשיבות של זה בעינייך.
    אני מבינה שנושא הילדים, עומד בדרכך באמת להכיר ולתת לקשר סיכוי אמיתי.

אם את אכן מרגישה כך, אולי תשאלי את עצמך , מהי הדרך הטובה ביותר להגיד את זה. מבלי לפרט את כל חוויות החיים הכואבות שעברת, אך גם להעביר את המסר בצורה ברורה.

נסי לראות בדמיונך, איך תדברי איתו, מה יכולות להיות תגובותיו, איך את תתמודדי עם התגובות הללו, נסי לראות את כל האפשרויות שיכולות לעלות.

אולי כך תוכלי להחליט אם וכיצד לדבר איתו על זה בצורה שלא תכביד על הקשר, אך גם לא תסתיר עניין מהותי זה.
    אם בחרת לספר לו והוא שוב אינו נרתע, שחררי את הנושא והשקיעי בקשר.

מקווה שעזרתי
    סוף שבוע נעים
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך יעל יקרה

שירן
    27/08/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו