זוגיות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זוגיות
    מישהי
    07/09/2009

הי עדה ויעל

אני חוזרת לפורום שלכן שתמיד מסביר פנים...

אני בת 32 ואני מאוד רוצה זוגיות. זוגיות אמיתית מכילה והדדית, ואת זה למדתי מתוך ניסיונות לא קלים בתחום...

הבעיה היא שאולי בגלל שאני כל כך רוצה, אני מצפה שדברים יקרו מהר, אני בונה כל מיני ציפיות, פנטזיות ולרוב מתאכזבת, או אם הן לא מתגשמות כמו שנראה לי שצריך להיות אני נכנסת לפחדים, סרטים וכו'.
    אני לא יודעת איך לנהוג אחרת.
    אולי אני לא קוראת נכון את המצב.

בשבוע שעבר הכרתי מישהו בחו"ל, והיה לנו מאוד טוב יחד. היה מאוד מרגש ומפתיע.
    דיברנו על אפשרות של להפגש שוב בעוד חודש, חודשיים אבל לא סיכמנו שום דבר.
    ביום שישי האחרון קיבלתי ממנו מייל והוא אמר שגם לו היה טוב ושהוא מתגעגע..

אני פוחדת מהציפיות של עצמי, מאיך שנורא מהר אני בונה מגדלים באויר.
    אני מקווה שהוא יזום שיחת טלפון או מפגש אבל שונאת לחכות לשמוע ממנו, מצד שני לא רוצה ללחוץ.

מנסה לשחרר ולתת לדברים להיות מה שהם, אבל קשה לי.
    זקוקה לאישורים שאני רצויה וזה שם אותי בעמדת חולשה...

אשמח לשמוע את דעתכן
    מישהי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זוגיות

הוספת תגובה

• שלום לך

יעל צ'רניאק
    08/09/2009

תודה על האמון שלך בנו,
    אני שומעת מדברייך שאת מאוד מודעת, למדת מהנסיון שלך, את רואה את שאת בונה ציפיות ופנטזיות שלא מתגשמות ומובילות לאכזבה.

על מנת לראות את האמונות בהן את מחזיקה עלי לדעת עוד פרטים על הקשרים שהיו לך
    אך ממה שאת מפרטת כאן:
    מי את בקשר הזה, מולו?
    מי היית רוצה להיות בקשר?
    איזה אדם היית רוצה להיות במפגשים? בין המפגשים?
    מה בך את צריכה לחזק ולפתח על מנת שתהיי כזו?

האם ליזום=ללחוץ?

מה תוכלי לחזק בעצמך על מנת להרגיש רצויה.
    מתי בעבר הרגשת שאת רצויה? מה היה שם שהרגשת זאת? מה הרגשת?
    האם יש תחומים אחרים בהם את בעלת ביטחון בעצמך, הסתכלי בתחומים אלו וראי איך סיגלת לעצמך ביטחון בתחומים ההם?

מה נחוץ לך מעצמך כדי להרגיש טוב עם עצמך, להרגיש רצויה ולא תלויה במישהו חיצוני לך?
    מה את אוהבת בעצמך? איזה איכויות בך את אוהבת?

הפנימי את האכויות הללו, הרגישי אותן - כמי שאת.
    הרבה פעמים יש לנו תפיסה מוטעת לגבי עצמנו שאנו צריכים לשחרר ולהסכים לראות את היופי שכבר קיים בנו.

שיהיה לך בהצלחה
    יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנסה לענות

מישהי
    08/09/2009

מולו ובכלל אני רוצה לא להרגיש שחסר לי משהו, שאני זקוקה למשהו שימלא אותי.
    אני רוצה להרגיש שאני מספיקה עבור עצמי ולא זקוקה לאישור לערכי.

לא להיות תלויה ברצון שלו ובניסיון להבין מה הוא רוצה. לא לנסות לרצות את הצד השני.

מה נחוץ לי מעצמי לשם כך?
    לשים את עצמי במקום הראשון (לא במובן האגואיסטי), ולהיות זו שבוחרת בשביל עצמי, לבדוק אם מה שיש מתאים לי, נכון לי... לא להגרר אחרי הרצון של הצד השני.
    אני חושבת שזה לא בא לי בקלות. אפילו לחשוב על מה טוב לי זה הרגל די חדש.

לפרגן לעצמי.

לעסוק בעיניינים שלי- גם במובן של מה שחשוב לי בחיים כרגע, וגם במובן של לא לנסות לחשוב מה עובר לו בראש.

אני לא יודעת איך ליישם את זה, ביחוד מאחר ואנחנו מתקשרים במייל וכנראה שהוא לא בודק את המייל שלו לעיתים קרובות.
    שאלת המשך הקשר היא לא שאלה פשוטה מאחר והוא לא חי בארץ. אבל גם בלי זה פשוט קשה לי לשאול. אני מרגישה נבוכה. מצד שני אני יודעת שזו אולי הדרך להיות בשליטה, ולדעת בשביל עצמי איפה זה עומד ואם בכלל לצפות למשהו.

כרגע זה קצת באויר ומעצבן. שלחתי לו מייל בשבת ועדין לא קיבלתי תשובה.

מבחינה מסוימת אולי זה שיעור בשבילי בלקחת את הדברים בקלילות.
    היה לנו טוב ביחד וזה מה שחשוב. למה אני כל כך צריכה תשובות? למה אני צריכה שדברים יקרו עכשיו ומייד ואם לא אני מאבדת אמון באפשרות? למה הלחץ הזה?

להרפות.
    אולי זה השיעור.
    המרחק מאפשר את השיעור הזה.

היה לי באמת טוב איתו. מזמן לא הרגשתי נוח כל כך עם מישהו. אולי זה בגלל שלא היתי בארץ. אבל גם הוא הרגיש ככה.

יעל, אשמח לשמוע ממך ולקבל עוד הכוונה
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נהדר

יעל צ'רניאק
    09/09/2009

נפלא! את נותנת לעצמך תשובות רבות:
    *לשים את עצמי במקום הראשון (לא במובן האגואיסטי), ולהיות זו שבוחרת בשביל עצמי, לבדוק אם מה שיש מתאים לי, נכון לי... לא להגרר אחרי הרצון של הצד השני.
    *לפרגן לעצמי
    *לעסוק בעיניינים שלי- גם במובן של מה שחשוב לי בחיים כרגע, וגם במובן של לא לנסות לחשוב מה עובר לו בראש.
    !!!
    *לקחת את הדברים בקלילות
    *להרפות
    להיות שלמה ומספיקה עבור עצמך .

התבונני עם עצמך, נסי לראות בדימיונך תמונה פיזית של איך זה נראה:

בואי תראי איך זה נראה במציאות כשאת שמה את עצמך במקום הראשון, בוחרת בשביל עצמך?
    מה את עושה? איך זה מתבטא ביום יום שלך? ראי תמונה, תחווי את הסרט שזה מתרחש. איך התחושה?

איך זה נראה במציאות כשאת מפרגנת לעצמך? מה את אומרת לעצמך? איך את מרגישה? באילו סיטואציות את מפרגנת לעצמך? מצאי כבר עכשיו לפחות 7 דברים שאת מפרגנת לעצמך עליהם.

להרפות - מה יאפשר לך להרפות? האם זכורה לך סיטואציה בה הרפת בעבר? כיצד עשית זאת אז?
    תלמדי כיצד את מרפה. מה מאפשר לך להרפות מהשליטה, מלדעת מראש את העתיד ואת מה שיהיה, מלנסות לרצות אותו ולחכות לאישורים ממנו, הרפי מכל אלו, שחררי - חזרי לעצמך!!!
    הסיטי את תשומת לבך ממנו חזרה אליך- מה חשוב לך בחיים כרגע. תרגלי את זה.

ככל שתעשי את כל אלו תהיי שלמה יותר עם עצמך ותרגישי מספיקה עבור עצמך.

בהצלחה
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו