מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צריך עזרה דחוףאורן09/09/2009
הייי זה שוב אני.
אחרי שהגעתי למסקנה שלא טוב לי ואני רוצה להיפרד מהחברה לאחר כמעט 3 שנים שוב לא הצלחתי לעשות את זה..אתמול בערב היא שאלה אותי אם אני רואה אותה איתי לכל החיים ועניתי לה את האמת...אמרתי לה שכל עוד יהיה לי טוב איתה ואני יהיה מאושר אז אני יהיה איתה..אבל אני לא יודע אם זה לכל החיים כי אי אפשר לדעת מה יקרה..ככה אמרתי לה במילים האלו.היא כמובן אמרה שהיא נפגעה כי היא רואה אותי איתה לכל החיים ושאם זה לא הדדי אז היא מעדיפה שנגמור את זה עכשיו.עלה גם נושא המעבר לגור ביחד שבו אמרתי לה שאני לא רואה את עצמי עוזב את בית ההורים בתקופה של השנתיים הקרובות,זה חיזק את העמדה שלה שהיא רוצה להיפרד.,בטענה שזה לא הדדי מצידי ושאני לא אוהב אותה כמו שהיא אותי.לאחר הודעות אס אמ אס רבות שהיא שלחה לי שהיא רוצה שזה יגמר ושזה נגמר מבחינתה לא נשארו לי מילים לענות לה כי אמרתי מה שאני מרגיש לאורך כל השיחה ורק את האמת שלי.אבל לאחר מכן הרגשתי רייקנות..אויל אני לא עושה את הדבר הנכון..אולי אני לא מתנהג נכון..אולי אני בעצם לא בסדר בקשר הזה...ובעצם התחילו לי רגשות אשם.
אולי אני מפספס פה באמת את האשה של החיים שלי.אני לא יודע למה זה קורה לי.מצד אחד אני רוצה להיפרד אבל ברגע שזה נגמר בינינו אני מתחיל לחשוש...אולי את יכול לתת לי את התשובה לכך ואיך אני צריך להתמודד עם הפרידה?וכמו כן איך לעבוד על עצמי ולהיות חזק ולא להישבר לרגשות האשם שיש לי?כמו שקרה בפעם הקודמת שנפרדנו ובסוף חזרתי אלייה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורן יקר
עדה מורג09/09/2009קודם כול אני רוצה להוקיר אותך על כך שהפעם היית כנה איתה.
קראתי את ההודעות הקודמות שלך ושם סיפרת כי היית משקר לה לגבי העתיד.
אז OK, לא יזמת את הפרידה ,אבל היית כנה והיא הבינה מכך שהיא רוצה לסיים את הקשר.
בעצם היא הקלה עליך בהחלטתה....
כעת מופיעות השאלות המטרידות: האם עשיתי נכון? אולי אני מפספס פה משהו?
ולכך מתלווה רגש הריקנות ורגשי האשם.
אורן,אני רוצה לשאול אותך: מה אתה באמת רוצה?
בהתכתבות קודמת סיפרת שאתה מרגיש שאתה מפספס את החיים אם אתה נשאר בקשר.
כעת , שאתה חופשי מהקשר, אתה מרגיש שאתה מפספס את האישה של החיים שלך....
כפי שהצעתי לך בעבר , אני שוב מזמינה אותך ליצור רשימת "מכולת"
מי זו האישה שאני רוצה לצידי? תכונות, מראה, תרומתה לזוגיות וכו'
מהן החוויות שאני רוצה לחוות בחיי?
האם זה אפשרי בתוך הקשר?
האם זה אפשרי מחוץ לקשר?
האם אני יכול לעזוב את הקשר ולחוות את החיים ולהנות, מבלי להרגיש אשם?
במצב שנוצר חברתך עשתה החלטה.היא בחרה להפסיק את הקשר כי הבינה שאין הדדיות.
מהי הבחירה שלך?
חשוב ליצור בהירות ולעשות בחירה. אם אינך יכול להיות בשני המקומות בו זמנית....המציאות מכתיבה לך את הבחירה.
ולגבי כיצד להתגבר על הפרידה.....אם תהיה בהיר עם עצמך שאתה בוחר עכשיו להתנסות
בכל מה שהיה חסר לך קודם...לך על זה!
תחיה יום יום את הכאן והעכשיו שלך. תהנה, תתנסה, תתפתח, תצמח.
וכאשר תרגיש ששבעת ואתה מוכן לזוגיות יציבה - בת הזוג הנכונה עבורך תגיע לחייך.
בהצלחה ושנה טובה!
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)