מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מתוסכלת מהבעלבעל11/09/2009
אני בת 55 ובעלי 58. כבר תקופה שבעלי מדבר אלי בצורה מאד לא אמפטית, תמיד מראה פניו קודרות, אינו מחייך, אינו גורם לי לצחוק לשמוח, התגובות שלו מאד עוקצות. הוא גם אדם לא בריא: סוכרתי, עודף משקל ושומנים בדם ואימפוטנט. בעבר ציין שלא סובל את הבוס שלו. אך ממשיך לעבוד. האם אני קרבן??? האם אני שעיר לעזעזל??. אני מדברת אליו יפה, הוא עונה לי בטון תקיף ואמד לא אמפטי. אתן דוגמאות, כשהוא לחוץ, נוסח ביטוייו הם: "תפעילי קצת את הראש שלך", מה את עומדת לי על הראש??? ואני רחוקה מאד מלהיות כזאת, כל הזמן אני חושבת פעמיים מה להוציא מהפה לפני שאקבל עקיצה, ירידה, השפלה, שאלתי אותו אם קורה משהו בעבודה. תגובתו : שלילית. קשה לי להאמין. מראה פניו תמיד קודרות, אינו חייכן, אינו מצחיק וצוחק, ממש דיכאון להיות במחיצתו.חדלתי לאהוב אותו לחלוטין. לעומת זאת אני מרגישה שזקוקה לו: מבחינה כלכלית, הוא גם יודע (מרצונו) להושיט יד לעזרה בבית, ואבא נפלא. האם נגזר עלי להיות תמיד עצובה בגלל שנישאתי לו?? בעצם, בתחילת נישואינו כבר הרחתי שאני לוקחת עלי תיק, חשבתי לתומי שבני אדם משתנים, ואכן לא הדבר. אני אוכלת קש, ועם הגיל זה מחמיר. איני יודעת מה לעשות, הוא לא מספר מדוע הוא כזה, הוא מתנהג איתי לפי המצב רוח שלו.תענוג לשמוע איך הוא מדבר בפלפון עם העובדים/ות שלו שעובד איתם, לגמרי ההיפך, אולי מכיוון ששם הוא צריך להרשים, ואני מובנת מאליו. מאד עצוב, ואיני יודעת מה לעשות. תודה על העזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלית יקרה
עדה מורג12/09/2009אני שומעת מתוך דבריך את התסכול ואת הכאב שאת חווה בנישואיך.
יחד עם זאת אני מאמינה שבכל מערכת יחסים יש לנו אחריות אישית.אני אנסה להראות לך דרך דבריך ובאמצעות שאלות, באיזה אופן יש לך את היכולת להשפיע לטוב או לרע על הקשר עם בעלך.
א. האופי שלו - האם יש לך יכולת לשנותו? את בעצמך הבנת שלא
ב. מצבו הבריאותי - גם הוא בידיו ויתכן שלאופיו יש חלק לא מבוטל בכך
ג. העבודה שלו - האם את יכולה להשפיע על הבוס שלו? נראה שלא....
ד היחס שלו אליך? שם נראה לי שיש אפשרות תשפיעי....
איך את מגיבה כאשר הוא פוגע בך?
האם את מרגישה כקורבן? כשעיר לעזעזאל? (כדבריך.....)
האם את נעלבת ומסתגרת?
האם את אוכלת קש? (כדבריך.....)
האם את מובנת מאליו? (כדבריך.....)
האם את מרגישה כל הזמן שאת סוחבת תיק עליך? (כדבריך....)
איך תוכלי להגיב אחרת? האם יש מקום לתקשורת פתוחה ביניכם?
האם תוכלי לשתף אותו ברגשותיך מבלי להאשימו?
האם תוכלי להתעניין במצבו, ברגשותיו הוא?
"נגזר עלי להיות.....כי נישאתי לו...." - לא גלית יקרה, לא נגזר עליך שום דבר,
את בוחרת להיות שם כי יש לכך סיבות (כלכליות, משפחתיות ....)
אם תקחי אחריות על הבחירה שלך - אני מבטיחה לך שתרגישי פחות מתוסכלת.
הרגשות שלך נובעות בחלקן הרב מהאמירות שאת אומרת לעצמך....
אם תשני את האמירות שלך ....אין לי ספק שתרגישי פחות מתוסכלת.
אני גם רוצה להוסיף ולומר לך שאנחנו לא יכולים לשנות את האחר, רק את עצמנו אפשר לשנות.
מה היית משנה אצלך כדי לשפר את הרגשתך?
מי יכול לתמוך בך בכך?
האם חשבת ,באופן אישי או ביחד עם בעלך, להעזר איש מקצוע (מאמן, או מטפל זוגי?)
את מוזמנת להתקשר אם יש לך שאלות נוספות...
מאחלת לך הצלחה בשינוי ההרגשה שלך , התחילי את השנה בחיוך ...
שנה טובה!
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)