יחסים קשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יחסים קשים
    ריי
    29/09/2009

שלום רב,

חברי ואני יחד כבר חצי שנה, גרים יחד ואני בתחילת הריון.
    אני אלמנה שנים רבות ואמא לנער בן 17 בקירוב וחברי גרוש כשנתיים ואבא לילדים בני 5 ושלוש.
    מאחר ולשנינו הסטוריה של יחסים קשים, התחלנו בטיפול זוגי כחודש להכרותנו, אותו הפסקנו לפני כחודש מאחר והרגשנו שאנחנו יכולים להמשיך הלאה לבד. אגב, הטיפול הועיל מאד.

המשבר הקשה ביננו התחיל כשבן זוגי נוכח לדעת שאכן נקלטתי ויש הריון. אגב, הריון שהוא היה שותף לו פעיל, מודע ונלהב. בעצם הוא אמר שהוא לא רוצה בהריון ומבקש שאעשה הפלה. הוא נימק את בקשתו בכך שמפחד שאבקש ממנו להיות שותף בכל המובנים לגידול הילד ושהוא בטוח שלא יעמוד בכך. שגם היום הוא לא מסתדר עצמאית עם תשלומי המזונות לילדיו ונזקק לעזרה מקרובת משפחה והוא לא רוצה שאבוא עם דרישות כלכליות עבור העובר. הוא מתנה את הסכמתו לילד בכך שאכניס אותו כשותף לחשבון הבנק שלי ואז, כך הוא חושב, לא "אתחשבן" איתו...
    אני חוששת מהחשבון המשותף. אני עובדת קשה מאד לפרנסתי, וגם הוא, למרות שאני יותר מבוססת מבחינה מקצועית, ואני פוחדת שבן זוגי פשוט ינצל את העובדה לא להתאמץ יתר על המידה ויחיה חלקית על חשבוני.
    אני מאד רוצה בילד. זוהי הזדמנות אולי אחרונה שלי לילד (עוד מעט בת 40) ואינני מעוניינת לעשות הפלה. אני יודעת שבן זוגי מאד מפחד, אך כך גם אני. יחד עם זאת אני מבינה שזוהי הזדמנות לקשור ביננו עוד, גם מבחינת הילדים, ושילד מביא המון סיפוק אושר ומשמעות ולא רק קושי.
    אני מנסה לחזור לטיפול הזוגי אך בן זוגי איננו מסכים. אני מבקשת שילך לסדנת קואוצ'ינג (הוא גם נתן את מילתו לכך) אך הוא לא רוצה...

אני אובדת עצות ואשמח לעצה מאירה.

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יחסים קשים

הוספת תגובה

• ריי יקרה

יעל צ'רניאק
    30/09/2009

את מעלה פה כמה שיחות:
    הריון - ורצונך בילד
    שיחה על כסף - דאגה שלו שלא יעמוד במימון וגידול ילד נוסף.
    שיחה על כסף - חשבון משותף - תנאי שלו ודאגה שלך.
    היחסים בינכם.

הייתי מפרידה בין השיחות השונות ומנסה ליצור איתך בהירות לגבי כל אחת מהן. כשלך תהייה יותר בהירות, אולי תרצי לשוחח איתו מתוך הבהירות שנוצרה לך, להפריד בין שיחה על כסף, יחסים, וגידול ילד משותף.

התבונני מי את בכל אחת מהשיחות/ סיטואציות אלו?
    אילו הוויות/איכות את מבטאת? מי את בשיחה? (אוהבת, חזקה, חלשה, פוחדת, אחראית, מפשרת, מקשיבה, דורשת...) האם את רואה איכת שחוזרת על עצמה?

מי היית רוצה להיות במצב אידאלי? איזו איכויות/הוויות היית רוצה לבטא? (אהבה, הקשבה...)
    איך זה יראה במציאות?
    האם תהיי מוכנה לשוחח איתו מתוך הוויה זו ולשים בצד את הפחדים והחששות הרגשות והמחשבות של מה יהיה מה הוא יעשה ואיך הוא יגיב?
    האם את מוכנה באמת לאפשר למשהו חדש לעלות בשיחה? לבוא מבלי לדעת מה תהיה התוצאה ולאן זה ילך ורק לשמור על שיחה מתוך ההוויות שבחרת?

בהצלחה
    יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעל תודה לך על תשובתך מעוררת המחשבה

ריי
    08/10/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו