פחד מתמיד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחד מתמיד
    הילה
    09/10/2009

שלום רב.
    האמת שאני שמחה שנתקלתי בפורום הזה,אני רואה שההתייחסות כאן רצינית ויש מענה טוב.
    לכן רציתי לשתף במשהו ולקבל ייעוץ...
    קיים אצלי פחד גדול וחשש מפני בגידה---כלומר שבן הזוג שלי יבגוד בי.
    החששות והמחשבות על כך קיימים אצלי כמעט בכל קשר שיש לי.
    יש לי חבר כבר שנה וחצי, אנחנו מחפשים דירה לעבור לגור ביחד ואנחנו מאוד אוהבים.
    אין לי שום סיבה לחששות האלו, חברות שלי שמכירות אותו גם לפני אומרות לי שאני סתם מפחדת וכדומה. הדבר הבעיתי הוא שהחששות האלו מתחזקים כאשר אנחנו לא נפגשים לכמה ימים.
    מדובר על בחור מתוק, עדין וחברותי. אבל כאשר אנחנו לא נפגשים לכמה ימים אני מרגישה שאני לא מקבלת ממנו את כל המידע שהייתי רוצה לשמוע. כמו הפרטים הקטנים -מה קרה לו ביום, מה עובר עליו,עם מי הוא היה ואפילו מה הוא אכל...
    הוא אדם עם המון חברים ולפעמים אני מרגישה שהוא של כולם ולא רק שלי...
    קורה הרבה פעמים שהוא שוכח לטענתו לספר לי דברים כמו- שהוא ישב לשתות משהוא עם חבר, או שיש לחבר שלו יום הולדת ויש מסיבה בערב. וכאשר המידע הזה מגיע אלי מאוחר יותר או במקרה אז אני מרגישה מוזנחת מצידו ושהוא שכח אותי או לא רואה אותי בחיים שלו.
    אחרי שאנחנו מדברים על הסוגיות האלו זה באמת נראה שפשוט מבחינתו זה לא כל כך חשוב לדעת את הפרטים האלו, הוא אומר שאלו דברים שוליים.
    אבל בשבילי זה מעלה חשש שיש בעיה בתקשורת...
    אני לא באמת מאמינה שהוא מסוג האנשים שבוגדים אבל הראש שלי לא נותן לי מנוח וכל הזמן שולח מחשבות בסגנון של- אל תאמיני עד הסוף ושאני לא יכולה לדעת מה הוא באמת עושה כשאנחנו לא נפגשים...
    אני אשמח לחוות דעת או לעצה כלשהיא.
    תודה מראש,
    הילה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחד מתמיד

הוספת תגובה

• הילה יקרה

עדה מורג
    10/10/2009

קודם כל תודה על דעתך החיובית עלינו.
    אנסה לעזור באמצעות שאלות אימוניות שמטרתן ליצור אצלך בהירות.

האם את יודעת מה מקורו של הפחד מבגידה שאת חווה?
    האם ניסית להתבונן בו? לשוחח איתו? להסתכל לו בעיניים?
    מה הפחד הזה מנסה ללמד אותך?
    איך את יכולה לצמוח ממנו?

אני יודעת שפחד זה רגש שלעיתים מתגבר עלינו עד כדי שיתוק בתגובתנו, אך אם תנסי להתיידד איתו ולהבין אותו....אני בטוחה שתוכלי גם לצמוח ממנו.
    את יכולה להעזר בתהליכים לניקוי והתמרת הפחד (דברי איתי על זה)

בנוסף אני שומעת שיש פערים בתקשורת ביניכם או אולי פער בין הציפיות שלך מההתנהלות שלו ובין מה שקורה בפועל.
    אני רוצה לשאול אותך איזה מודל של זוגיות את רואה בעיני רוחך?
    האם את צריכה זוגיות צמודה ב-100%? או שמא את יכולה לחיות עם מודל זוגיות אחר
    בו כל צד מנהל בחופשיות מסוימת את חייו אך מחוייב 100% לקשר?
    מה היה מתאים לך? מה מתאים לבן זוגך?
    האם דיברתם על זה?
    עד כמה את מתקשרת מולו את הצורך שלך?
    עד כמה הוא מתקשר מולך את המוכנות שלו או את הצורך שלו?

על מנת שהזוגיות תתנהל ממקום של אהבה,כבוד הדדי, שמחה וביטחון מומלץ ליצור בהירות בתקשורת.
    אני מזמינה אותך לבדוק בינך לבין עצמך האם מודל הזוגיות שאת מעדיפה קשור או מושפע מהפחד מבגידה שאת חווה.

מקווה שתרמתי לך....בהצלחה!
    עדה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו