תקשורת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תקשורת
    תמר
    17/10/2009

יש לי בעייה נורא משונה. אני יוצאת עם בחור כחודש וחצי. אנחנו מדברים המון בטלפון ובצ'אטים מאחר ושנינו עובדים מול המחשב כל היום. הצ'אטים מאוד זורמים, מצחיקים ומהנים. גם בטלפון אנחנו מסוגלים לדבר המון זמן והשיחה זורמת. אך משום מה, כאשר אנחנו נפגשים, יש לי תחושה שאין לנו על מה לדבר. הוא משתתק, בעיקר רוצה להתפקנק (גם אם אנחנו מסעדה או עם חברים שלו). הרבה פעמים הוא עייף או במצב רוח לא טוב. זה נורא מוזר, לא?
    חוץ מזה הוא מאוד משקיע בי. מתקשר, מסמס, רוצה להפגש והכל.
    מה קורה שם בדיוק?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תקשורת

הוספת תגובה

• יעל יקרה

יעל צ'רניאק
    18/10/2009

המדיות החדשות מאוד מהנות , מאפשרות תקשורת קלה וזורמת - זה נכון
    יחד עם זאת הן גם מאפשרות לאנשים להסתתר מאחוריהן, מכיוון שאין שם מפגש פיזי פנים אל פנים.

יש קשרים שעובדים מצויין ווירטואלית, ובמפגש יכולים לעלות פחדים, חוסר ביטחון, רצון בפינוקים, באינטימיות אולי גם ללא מילים, רצון במגע ובחום.

התשובות להתנהגות זו נמצאות ללא ספק אצלו, וכל פרשנות שלך או שלי ישארו בגדר פרשנות.

האם אתם פתוחים זה עם זה? משתפים זה את זה במה שעובר עליכם?
    האם אתם תומכים זה בזה? מרגישים ביטחון זה עם זה?

האם את פתוחה איתו ומשתפת אותו במה שאת מרגישה? בכך שההתנהגות שלו מוזרה ואת לא מבינה אותה, בכך שהיית רוצה להבין את הפער בין המפגש לשיחות בטלפון ובצ'טים.
    האם את רוצה לעשות זאת?
    אם כן עשי זאת בקלילות בנעימות מתוך סקרנות והתעניינות אמיתית ולא בשיחה כבדה.

שיהיה בהצלחה!
    יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תקשורת

תמר
    18/10/2009

היי ותודה על התשובה.

השאלות ששאלת מאוד קשות לקשר של חודש וחצי. בנוסף, אני לא רואה את הרצון בפינוק ומגע פיסי כדבר רע. נראה לי דווקא מאוד טבעי, שאם אנחנו מדברים הרבה במשך היום, המגע יהיה הדגש כאשר אנחנו נפגשים. לא?

העניין הוא גם ששלושה שבועות מתוך החודש וחצי האלה אני הייתי בחו"ל (אני חוזרת לארץ מחר). כל התקופה הזאת הוא היה איתי בקשר - צ'אטים, סמסים ונראה לי שאם הוא לא היה מעוניין להמשיך בקשר, זו הייתה הזדמנות מצויינת להפטר ממני, לא לענות לי, לא לשמור על קשר. אבל הוא כן.
    מחר אני חוזרת ואני מאוד חוששת, זה כמו להתחיל קשר מחדש. אני חושבת שגם הוא מפחד מזה מאחר והוא ביומיים האחרונים יותר מהוסס.

אם לשפוט עפ"י ההיכרות הקצרה שלי איתו, הוא בחור מאוד רגיש. הוא לא יודע להחביא את הרגשות שלו. הן כלפי והן כלפי כל דבר אחר. אם הוא עצוב, הוא עצוב, אם הוא מדוכא, הוא מדוכא, אם הוא שמח, הוא שמח.

ביטחון ופתיחות אלה דברים שמתפתחים. אנחנו לא מדברים על הקשר שלנו, זה נראה לי מוקדם. אבל אני כן מרגישה שעל כל דבר אחר, אני כן יכולה לדבר איתו. אנחנו תומכים אחד בשני ומאוד נותנים אחד לשני את החופש שחשוב לשנינו.

אני מאוד רוצה להמשיך את הקשר הזה ונראה לי שהוא מישהו שהייתי רואה את עצמי איתו לטווח הארוך.
    כיצד אוכל לשפר את התקשורת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תקשורת

תמר
    18/10/2009

היי ותודה על התשובה.

השאלות ששאלת מאוד קשות לקשר של חודש וחצי. בנוסף, אני לא רואה את הרצון בפינוק ומגע פיסי כדבר רע. נראה לי דווקא מאוד טבעי, שאם אנחנו מדברים הרבה במשך היום, המגע יהיה הדגש כאשר אנחנו נפגשים. לא?

העניין הוא גם ששלושה שבועות מתוך החודש וחצי האלה אני הייתי בחו"ל (אני חוזרת לארץ מחר). כל התקופה הזאת הוא היה איתי בקשר - צ'אטים, סמסים ונראה לי שאם הוא לא היה מעוניין להמשיך בקשר, זו הייתה הזדמנות מצויינת להפטר ממני, לא לענות לי, לא לשמור על קשר. אבל הוא כן.
    מחר אני חוזרת ואני מאוד חוששת, זה כמו להתחיל קשר מחדש. אני חושבת שגם הוא מפחד מזה מאחר והוא ביומיים האחרונים יותר מהוסס.

אם לשפוט עפ"י ההיכרות הקצרה שלי איתו, הוא בחור מאוד רגיש. הוא לא יודע להחביא את הרגשות שלו. הן כלפי והן כלפי כל דבר אחר. אם הוא עצוב, הוא עצוב, אם הוא מדוכא, הוא מדוכא, אם הוא שמח, הוא שמח.

ביטחון ופתיחות אלה דברים שמתפתחים. אנחנו לא מדברים על הקשר שלנו, זה נראה לי מוקדם. אבל אני כן מרגישה שעל כל דבר אחר, אני כן יכולה לדבר איתו. אנחנו תומכים אחד בשני ומאוד נותנים אחד לשני את החופש שחשוב לשנינו.

אני מאוד רוצה להמשיך את הקשר הזה ונראה לי שהוא מישהו שהייתי רואה את עצמי איתו לטווח הארוך.
    כיצד אוכל לשפר את התקשורת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוות דעת? מישהו?

תמר
    19/10/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעל יקרה

יעל צ'רניאק
    19/10/2009

לפי מה שאת מתארת יש לכם קשר תומך ומאפשר.

אם השתמע מדבריי שחום ומגע הם לא דבר טוב - אין זו כוונתי , להיפך!!!

נשמע שיש לכם רצון הדדי להיות בקשר, שזה הכי חשוב.

ואני בכל זאת שומעת מדברייך חשש ודאגה, שהם טבעיים למצב של תחילת היכרות.
    מה תוכלי לעשות כדי לחזק את עצמך, את הביטחון שלך שהדברים ילכו כפי שצריך?
    שימי לב כמה מקום את נותנת לחשש שלך.

התמקדי במה שכבר בניתם בינכם, בתמיכה, בנתינה, ברגישות, בחופש.

אולי תוכלו לחזק זה את זה.

מקווה שזה עוזר,
    בהצלחה
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את צודקת

תמר
    19/10/2009

אני באמת מקדישה יותר מדי זמן לחששות ול"מה אם לא".
    אני חייבת ללמוד להתמקד בדברים הטובים ע"מ שהקשר יצמח.
    כיצד אני עושה את זה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעל יקרה

יעל צ'רניאק
    20/10/2009

בדיוק כמו שאת כותבת: התמקדי בדברים הטובים על מנת שהקשר יצמח.

איך?

כל פעם שעולה חשש או דאגה החזירי את תשומת הלב שלך לדברים שכבר יש בקשר.
    יש לך בחירה במה למקד את תשומת ליבך - בחרי כל פעם מחדש בחיובי ובמה שמקדם.

בהצלחה
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו