חסר אונים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חסר אונים
    חסר אונים
    26/10/2009

אני רוצה כבר תקופה להיפרד מחברה שלי שאני איתה 3 שנים.אמרתי לה פעמיים כבר בהפרש של חודשיים שאני רוצה לגמור את זה.אמרתי לה את זה פנים מול פנים והיא ישר התחלילה לבכות בכי לא נורמלי ואומרת לי שאין לה טעם לחיות בלעדיי ושהיא לא רוצה שאני יעזוב אותה...וזה היה ממש היסטרי....אני לא יכול לתאר את הסצנה הקשה שעברתי פעמיים כשרציתי להיפרד.ומה שקרה לבסוף הוא שלא ניפרדנו כי כאב לי ואפשר להגיד שריחמתי עלייה..אני יודע שאני לא צריך להישאר מתוך רחמים אבל אני פשוט לא מסוגל לראות אותה מתפרקת לי ככה מול הפנים ואני לא רוצה לראות אותה נפגעת בעוצמה כזאת...אני לא יודע אם היא באמת אוהבת אותי ככה או שהיא פוחדת להתחיל חיים חדשים בלעדיי...או פוחדת להיות לבד.בכל מקרה אני מרגיש שאני לא מצליח לסיים את הקשר הזה.אני מרגיש שאני רוצה לנסות דברים אחרים,בחורות אחרות,לצאת,להתפתח,להרגיש קצת לבד ואני לא רואה באופק את זה כי כל פעם שאני בא להיפרד אני עובר סרט אייימים .אמרתי לה שהאהבה היא לא כמו פעם,ואמרתי להשאני חושב שמתישהו זה יסתיים אז עדיף עכשיו ולמרות כל זה היא רוצה להיות איתי ובוכה וצועקת שאני לא יעזוב אותה
    איך אני עושה את זה בלי לעבור את כל הייסורים והבכי האלה מצידה?
    איך אני גומר תקשר הזה מבלי "לרסק" את חברה שלי שהייתה איתי 3 שנים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חסר אונים

הוספת תגובה

• שלום לך

יעל צ'רניאק
    27/10/2009

הרגישות שלך ראויה להערכה.
    יחד עם זאת אם ברור לך שאתה רוצה לסיים את הקשר ואתה שלם עם הבחירה הזו - השארות בקשר לא עושה טוב לאף אחד מכם בטווח הארוך.
    האם אתה נשאר איתה רק מתוך רחמים, או שיש משהו נוסף שמשאיר אותך בקשר?

איך אתה עם סיום של דברים באופן כללי? האם בחיים שלך סיום מלווה בקושי?

אני מבינה שאתה לא רוצה לפגוע בה, וכפי הנראה היא תפגע.
    לא ניתן לשלוט ברגשות שלה.

אולם מה שכן תוכל לעשות הוא התבונן עם עצמך מי אתה רוצה להיות בשיחה... (רגוע, רגיש, אוהב, מפרגן, אסטיבי, טוטאלי, ברור...?)

איך מבחינתך היית רוצה לסיים את הקשר, מה להגיד, מה לעשות לאחר השיחה, האם שיחה אחת ודי או מפגש חוזר... ראה את הסרט שהיית רוצה לראות מבחינת הדברים שאתה עושה.
    היא אחראית לרגשותיה, לחייה, סמוך עליה, חזק אותה, פרגן לה על הדברים הטובים שהיו בינכם ועל התכונות והטובות שלה.

מה זה אומר מבחינתך להיות אסריטיבי, להיות ברור וחותך? איך זה נתפס עבורך? האם אפשר להיות רגיש, מבין ועם זאת גם אסרטיבי ברור וחותך? איך זה היה נראה?

אם אתה חושש שהיא עלולה לפגוע בעצמה, אולי תרצה לשתף בכך מישהי קרובה לה שתתמוך בה...

ראה מה הדרך הטובה ביותר מבחינתך לעשות זאת (תן לה להגיב כפי שהיא תגיב, זה שלה).

שיהיה בהצלחה

יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חסר אונים

אורן
    27/10/2009

היי תודה על העזרה
    אני יכול להביע הערכה כלפייה אבל זה לא יעזור היא את ההתפרקות של תעשה ולא תבין....האם אני צריך לנסות דרך אחרת להיפרד ולא פנים מול פנים?
    האם זה יכול לפגוע בה יותר או רק לעזור לשנינו להתנתק?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אורן יקר

יעל צ'רניאק
    28/10/2009

התשובות בסופו של דבר אצלך
    אם אתה שואל לדעתי, אחרי תקופה של 3 שנים הייתי נפרדת פנים מול פנים,
    עשה זאת עם כל הרגישות שבך, הערכה והפרגון,

האם תרצה לעשות זאת בשיחה קצרה או ארוכה?
    תהיה החלטי וברור ועם זאת רגיש ומעריך

תן את המקסימום מבחינתך והשלם עם כך שהיא לא תהיה מרוצה מהפרידה ושהיא לא תגיב כפי שהיית רוצה שתגיב - אין לך שליטה בזה, השליטה שלך היא על הצד שלך בלבד.

בהצלחה
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו