מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סופי שבוע עם החבראיילת03/11/2009
שלום,
אני בת 27 וחבר שלי בן 29 וגרים יחסית רחוק אחד מהשני. אנחנו ביחד5 חודשים ושנינו טיפוסים מאוד אינטסיביים מבחינת תפיסת הזוגיות וזה לרוב מאוד מתאים...בימי השבוע אנחנו מתראים בערב בין פעם לפעמיים ובסופי שבוע אני נמצאת אצלו לרוב משישי אחה"צ ועד שבת...העניין הוא שאני לרוב מרגישה בשבתות שכבר נמאס לי מלהיות "תקועה בבית" איתו ואז דברים מתחילים לתפוס כיוון שלילי-
הצד השחצן והשתלטן שבו בא יותר לידי ביטוי או שאני פשוט חסרת סבלנות בנקודה הזו ואני מצידי הופכת לסופר-רגישה..מפה לשם אנחנו לא רבים אבל יוצא שיש איזה תקל ואני בוכה המון...
איך אני יכולה לאזן חיים נורמליים- שיהיה טוב גם בשבילי וגם לזוגיות...מבלי שימאס לי ומבלי שאהיה נורא רגישה...?
כל פעם שניסיתי ללכת הביתה בשבתות בצהריים למשל, הייתי נגררת אחרי הבקשות שלו להישאר ובסופו של דבר הרגשתי כמו פראיירית כי איפשהו אני מרגישה שאני "קישוט" ברקע וזה משגע אותי...
תודה
איילת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איילת יקרה
עדה מורג04/11/2009מתוך דבריך אני שומעת שדווקא הזוגיות זורמת יפה ואתם מתראים הרבה. שניכם תופסים את הזוגיות כזוגיות קרובה ואינטנסיבית. יחד עם זאת את מביעה סוג של חוסר שקט כאשר זמן הפגישה ארוך יותר בסופי שבוע...
אני רוצה להזמין אותך להתבונן מעט על עצמך....
מה זה עבורך זוגיות אינטנסיבית?
עד כמה אינטנסיבית את רוצה שהזוגיות שלכם תהיה?
האם להרגיש "תקועה בבית איתו" אומר "תקועה בבית" או "תקועה איתו"?
אם תקועה בבית זו התשובה - אז מה האפשרויות שעומדות בפניכם כדי לא להרגיש כך?
האם את יוזמת פעילויות משותפות מחוץ לבית?
אם תקוע איתו היא התשובה - נראה שרצוי שאת תהתבונני על ההרגשה הזו שלך...
לאן את רוצה להוביל את הזוגיות הזו?
מה את רוצה שיהיה שם? למה את זקוקה בזוגיות? מה את מוכנה לתת? על מה את מוכנה לוותר?
האם יש ביניכם שיחה משותפת? איך התקשורת?
האם את משתפת את בן זוגך ברגשותיך?
האם תוכלו למצא ביחד קצב שיתאים לשניכם?
הרגשת ה"פרייריות" או "קישוט ברקע", איילת יקרה, היא שלך בלבד ואני מזמינה אותך
להתבונן בפירושים שאת נותנת לשהות הממושכת ביחד ללא עשייה אינטנסיבית.
אני דווקא שומעת מדבריך שבן זוגך מאד רוצה אותך לצידו....ומשום מה את מרגישה "פריירית".
אני מאמינה שכאשר תדברו פתוח ובכנות על מה את מרגישה, על מה הוא מרגיש לגבי המשך הקשר
וכאשר תמצאו את המינון הנכון המשותף - הרגישות שלך תחזור למקומה הטבעי ללא פירושים מזיקים.
בהצלחה!
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)