מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התלבטותג'ני26/11/2009
שלום, יש לי חבר קרוב לשנתיים.
אני אוהבת אותו כ"כ והוא אותי אבל לפעמים נדמה לי שהוא לא אוהב אותי כמו שאני אוהבת אותו.
למשל בתקופה האחרונה נודע לי שסבתא שלי חולה בסרטן החבר שלי לא תמיד עמד לצידי והתעצבן עלי ולא כ"כ הבין אותי שאני עצובה ובהיסטריה מזה.
ובאותו היום שסבתא שלי עברה ניתוח אני עברתי על הבוקר תאונת דרכים ושבוע ישבתי בבית והוא לא בא לבקר אותי אבל כל הזמן שמר איתי על הקשר.
ונורא כעסתי עליו והוא מבטיח לפצות על זה.. אבל אני נורא מפחדת שזה יחזור על עצמו..
איך אני אמורה לחשוב עכשיו? ומה לעשות אם זה חוזר על עצמו..?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ג'ני יקרה
עדה מורג29/11/2009קודם כול צר לי על מצבה של סבתך ועל התאונה שחווית.
מקווה שהכול בסדר עבורך עכשיו.
לגבי התגובות שלך מול החבר, הייתי רוצה לשאול אותך האם את דרכים אפשריות אחרות כדי לומר דברים בסיטואציות דומות?
מי היית בתגובות שלך כלפיו? עצבנית? כועסת? היסטרית?
האם היית יכולה להיות אחרת?
האם יתכן שבן זוגך לא יכול היה להבין את צרכיך? האם יתכן שהוא לא מיומן בלתת תמיכה
ברגעים קשים? אולי הוא פשוט לא יודע איך עושים זאת.....
מה היית יכולה לעשות אחרת? האם נראה לך שהיית יכולה לתקשר את המצוקה שלך מבלי לכעוס?
האם היית יכולה פשוט לבקש.....? רע לי עכשיו, כואב לי עכשיו, אני מפחדת...בוא תהיה איתי, בוא חבק אותי...
איך את חושבת הוא היה מגיב לבקשה כזו?
ג'ני יקרה, לפעמים נדמה לנו שהצד השני מבין אותנו ומכיר את צרכינו מבלי שנתקשר אותם מולם.
אך זה לא תמיד כך.....הכי פשוט תבקשי תמיכה כאשר את זקוקה לה.
ולמה שזה יחזור על עצמו? אם תנהגי אחרת אין סיבה שזה יקרה.
בהצלחה!
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)