מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות בנישואיןמיכל05/12/2009
שלום, אני נשואה שנה וחצי + ילדה בת שנה, יש ביני ובעלי מחלוקות במספר נושאים מהותיים, שמעכירות את חיי הנישואין שלנו, עד למצב שבו בימים מסוימים אנו לא רוצים להסתכל אחד על השני.
אחת הבעיות המרכזיות היא ההשקפות השונות שלנו לגבי עבודה ומשפחתיות. אני טיפוס יותר משפחתי ולדעתי בעלי מכור לעבודה ואינו מקדיש די זמן לטיפוח הזוגיות בינינו. הדבר מתבטא גם בפגיעה באינטימיות. בעלי עובד 9 שעות כל יום והוא סחוט מעייפות, אני סבורה שעליו להפחית את היקף המשרה. הוא מצדו טוען שכמשפחה עם ילדה, כשאין לנו עדיין מכונית או דירה משלנו, לא יהיה זה נבון להפחית את רמת ההכנסות. מאז הלידה אינני במיטבי מבחינה פיזית, וייתכן שבעלי לוקח על עצמו את התפקיד שלי גם בטיפול בילדה (לדוגמה, אני מתקשה להתעורר בלילה כשהיא בוכה).
אנחנו לא רוצים לחיות יותר עם ההרגשה שאין טעם לנישואין
אשמח לקבל את עצתך בעניין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכל יקרה
עדה מורג06/12/2009אני שומעת את הקושי שלך בהתנהלות היומיומית ויחד עם זאת את אומרת שאת לא רוצה לחיות בהרגשה שאין טעם לנישואין האלה.
שנה וחצי של נישואין שבהן נולדה גם בתכם הראשונה - זה זמן קצר יחסית כדי להגיע להחלטות גורליות.
נראה שבעלך הוא איש חרוץ ומסור ואף עוזר לך בטיפול בילדה.
אז מה ניתן לעשות כדי לשפר את הרגשתך?
מה את יכולה לתרום למערכת הזוגית שלך כדי להרגיש יותר שותפה?
אני מסכימה איתך שרצוי לאזן בין משפחה ועבודה, אך לפי תאורך רוב העול נופל על בעלך......
לפעמים מיכל, האכזבה שלנו והתסכול נובעים מגודל הציפיות.
האם תוכלי להתאים את ציפיותייך למצב הקיים כרגע?
האם תוכלי לקחת אחראיות על רגשותייך שלך ולהבין שהם נובעים מהפירושים שלך למצב?
אז מה אמרנו?
תרומה לזוגיות, הגברת השותפות, הקטנת הציפיות ולקיחת אחריות על רגשותייך.
בהצלחה יקרה,
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)