מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- המיואשתום16/12/2009
אני דיי מיואש ומקווה למצוא את האור בעקבות הוידואי גם לאחר 10 שנים יחד.
לי ולאשתי יש בעיה בזוגיות (אני חושב). אנחנו נשואים 10 שנים ויש לנו שני ילדים.
אני חושב שעיקר הקושי נובע מהשוני באופי שלנו. נדמה לי שפשוט קשה לה\חוסר נכונות\ חוסר אסרטיביות \לך תדע...להפתח אליי רגשית.
ניראה שאשתי פשוט לא נהנת מהקשר שלנו. היא משקיע מעט בהכל. (בילויים, יחסים אינטמיים, מחוות קטנות של חיבה בבית וכו) זה לא שפעם זה היה יותר טוב. מראשית הקשר היא לא אהבה ליזום ולעשות עבורו ומיותר לציין שהדבר הווה פתח למריבות שפגעו בזוגיות ובחיי המשפחה שלנו.
לדעתי, אם יש דבר שמחזק יותר את הקשר בין בניי הזוג זה הדנמיקה והאינטנסיביות בלהיות יחד ,בעיקר לבד. היא מודעת לחשיבות העניין אבל לא מגלה סימניי איכפתיות. אני חושב עליה המון ובאמת שמנסה לעודד אותה להיות פעילה יותר ביננו. אני מודע לקשיים היומיים (ילדים בית וכו) ומנסה לעזור אבל לצערי, יש לי הרגשה שהולכת ומתחזקת שהמאמצים שלי דווקא מרחיקים אותה ולא מקרבים! קשה לי מאוד להתמודד עם החוסר דואליות ביחסים שלנו. כאילו הבכורה על המאבק לשימור התא המשפחתי היא נחלתי הבלעדית ! אני מרגיש שככול שעובר הזמן, תחומיי העניין והנושאים המשותפים שקשרו אותנו בהתחלה מתרחקים והיא לא עושה שום דבר שימנע את זה וזה הכי מרגיז! ראויי לציין שעדיין לא הפסקתי לאהוב אותה ואני לא מוכן לוותר בקלות. אבל, אני מתחיל להבין ש ל"בכול מחיר" יש סייגים ..
קשה לי לדעת מדוע היא מתנהגת ככה. יש בנינו משיכה גופנית (שנינו ניראים טוב) ובאופן כללי אנחנו מכבדים את הפרטיות שביננו.
זהו , מקווה שהאור יגיע מכם חברים ואם לא, אז לפחות הוצאתי עליכם קצת...
השבוז (קצת פחות)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לך
יעל צ'רניאק17/12/2009אני שומעת את התסכול מדברייך ואת התקווה והמחויבות שלך לקשר שלכם - כל הכבוד!
הייתי מתבוננת איתך לשני כיוונים:
1. אתה
2. התקשורת בינכם - הקשבה
1. מהי אהבה עבורך? מה אתה צריך ורוצה מהקשר? מה אתה רוצה שהיא תעשה/ תהיה?
האם תוכל לתת כל אלו לעצמך? האם תוכל לשחרר אותה מכך? האם תוכל לשחרר את עצמך מהרצון שהיא תהיה משהו אחר?
יתכן שדווקא אם תרפה מהצורך שהיא תהיה משהו אחר, ותיצור בעצמך את מה שאתה רוצה שהיא תספק עבורך - משהו ישתנה בקשר. האם זה נשמע לך הגיוני? האם זה משהו ששווה לנסות לפחות?
2. תקשורת זוגית - אחד הדברים החשובים בתקשורת הזוגית היא הקשבה נקייה.
אולי עשית זאת ואולי תוכל להקשיב יותר למה שיש לה לאמר לך .
הכוונה בהקשבה נקייה היא הקשבה לבת הזוג ללא רצון או אג'נדה כלשהי מצדך. פשוט להקשיב.
מבלי לענות ולאמר את הדברים הרגילים שכבר בטח נאמרו בעבר, פשוט להתעניין במה שיש לה להגיד, במה שהיא חושבת ומרגישה. להשאר איתה רגע, בלי להביא את עצמך לשיחה.
מהקשבה נקייה באמת, יכולים לעלות דברים חדשים שקודם לא באמת שמענו או שלא נתנו להם את החשיבות הנכונה.
מקווה שזה עוזר,
בהצלחה,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרייקנות ריגשית
תום17/12/2009היי יעל,
תודה על ההתייחסות..
אהבה עבורי זה יחס. התיחסות , איכפתיות אמפאטיה הרצון לשתף ולהיות שותף. זה בעצם מה שאני רוצה מהקשר שלי איתה ושלה עם ילדיינו. אני בפרוש לא מעוניין שהיא תהיה מישהו\משהו אחר! אני רק רוצה שהיא תואהב את עצמה יותר והיא פשוט מרגישה רע עם עצמה באופן כללי. (דבר שלדעתי מעיד על שורש הבעיה) אני חושב שיחסים אינטימיים ויחסים באופן כללי מתחילים מאהבה עצמית! האם טוב לך עם מי שאתה? זהו הבסיס להכל. מה דעתך?
אני חושב שאני יכול להסכים אם הנקודה השנייה. ובאמת לפעמים, למרות שאני כועס ומתוסכל על חוסר שיתוף הפעולה אני מנסה להקשיב מבלי להביא את עצמי לשיחה ורואה שהיא באמת זקוקה לאוזן קשבת ומאוד קשה לי להישאר ניטרלי גם מאחר ואני קצת דומיננטי.
לגביי הנקודה הראשונה, אני חושב שפשוט צריך להחליף את המילה "אתה" ב "את".
ולשאול אותה את אותן השאלות... למרות שנדמה שבתרם נשיב על שאלות מהסוג הנ"ל אולי כדי ללכת טיפה אחורה ולבדוק מה היה טיב היחסים שלה בבית הורייה? ולשאול את השאלות היותר בסיסיות: האם העניקו לה חום\אהבה? האם חיבקו אותה? מי היה אבא\אמא שלה? איך הם התייחסו אליה? וכו
אני יודע את התשובות ונדמה לי שלא נוח לאשתי להשיב עליהן. לא היה שם משהו חריג לשמחתי אלא חוסר יחס.
אני משער שקשה יהיה לענות על כל השאלות ובמטה של קסם "להעלים" את השפן. דברנו קצת, היא טוענת שהיא מרגישה מרוקנת מבחינה נפשית והיא לא יודעת איך ומה לעשות כדיי לאהוב יותר! קשה לי מאוד עם זה ואני לא יודע איך לעזור לה.
אולי יש מצב להתערבות מקצועית?
שוב תודה!
תום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרייקנות ריגשית
תום17/12/2009היי יעל,
תודה על ההתייחסות..
אהבה עבורי זה יחס. התיחסות , איכפתיות אמפאטיה הרצון לשתף ולהיות שותף. זה בעצם מה שאני רוצה מהקשר שלי איתה ושלה עם ילדיינו. אני בפרוש לא מעוניין שהיא תהיה מישהו\משהו אחר! אני רק רוצה שהיא תואהב את עצמה יותר והיא פשוט מרגישה רע עם עצמה באופן כללי. (דבר שלדעתי מעיד על שורש הבעיה) אני חושב שיחסים אינטימיים ויחסים באופן כללי מתחילים מאהבה עצמית! האם טוב לך עם מי שאתה? זהו הבסיס להכל. מה דעתך?
אני חושב שאני יכול להסכים אם הנקודה השנייה. ובאמת לפעמים, למרות שאני כועס ומתוסכל על חוסר שיתוף הפעולה אני מנסה להקשיב מבלי להביא את עצמי לשיחה ורואה שהיא באמת זקוקה לאוזן קשבת ומאוד קשה לי להישאר ניטרלי גם מאחר ואני קצת דומיננטי.
לגביי הנקודה הראשונה, אני חושב שפשוט צריך להחליף את המילה "אתה" ב "את".
ולשאול אותה את אותן השאלות... למרות שנדמה שבתרם נשיב על שאלות מהסוג הנ"ל אולי כדי ללכת טיפה אחורה ולבדוק מה היה טיב היחסים שלה בבית הורייה? ולשאול את השאלות היותר בסיסיות: האם העניקו לה חום\אהבה? האם חיבקו אותה? מי היה אבא\אמא שלה? איך הם התייחסו אליה? וכו
אני יודע את התשובות ונדמה לי שלא נוח לאשתי להשיב עליהן. לא היה שם משהו חריג לשמחתי אלא חוסר יחס.
אני משער שקשה יהיה לענות על כל השאלות ובמטה של קסם "להעלים" את השפן. דברנו קצת, היא טוענת שהיא מרגישה מרוקנת מבחינה נפשית והיא לא יודעת איך ומה לעשות כדיי לאהוב יותר! קשה לי מאוד עם זה ואני לא יודע איך לעזור לה.
אולי יש מצב להתערבות מקצועית?
שוב תודה!
תום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתום יקר
יעל צ'רניאק19/12/2009אני מסכימה איתך שאהבה עצמית בריאה היא חשובה ביותר בקשר זוגי.
וככל שטוב לך יותר עם מי שאתה אתה , אתה מביא אור גדול יותר גם לזוגיות.
יתכן ויש מקום להתערבות מקצועית, אך היא צריכה לרצות בזה. ללא הרצון שלה, לא יהיה שינוי מצדה. אם היא רוצה - זה נפלא!!
הייתי מתבוננת איתך , מה השיעור שלך בכל זה?
אם נקח לרגע השקפת עולם שאומרת שאנחנו יוצרים את המציאות שלנו כדי ללמוד ולהתפתח, מה הביא אותך לקשר ומה אתה לומד על עצמך מתוך הקשר? מה השיעור שלך פה? כיצד אתה יכול לצמוח מכך?
שיהיה בהצלחה!
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסיכום
תום20/12/2009יעל תודה,
לסיכום...
1 אהבה עצמית ואהבה באופן כללי מביא אור גדול לזוגיות ולחיים בכלל.
2 הכרה ורצון שלה הם חלק חשוב בשינוי.
3 עזרה מקצועית - מכירה ?
לגביי השאלות שהעלית
אני לא מחפש ללמוד או לצמוח באופן אישי מהקשר שלי איתה. אני חושב שאשמור את הפריבילגיה לימים טובים יותר כאשר הקשר יהיה חזק ובטוח יותר. היום אני מנסה באופן הכי פשוט לשמור על התא המשפחתי כדיי לא להביא לפרוק "החבילה".
תודה על הכל!
TOM* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתום יקר
יעל צ'רניאק21/12/2009אם היא תרצה עזרה מקצועית , יש לה מגוון רחב של אפשרויות:
אימון אישי, טיפול פסיכולוגי, טיפולים אלטרנטיביים, פסיכותרפיה, גוף-נפש וכו'.
היא צריכה לרצות לעשות שינוי, ובדרך שהכי מתאימה לה!
במה שהיא מאמינה שיכול לעזור לה ... בדרך שהיא מתחברת אליה או מוכנה לנסות.
בהצלחה!
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)