מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גיל 30 +וויקי20/12/2009
אז מה הסיבה בעצם שבעידן שלנו להיות רווק עד גיל 30 ויותר זה מקובל
סבתא שלי התחתנה בגיל 19 ואמא שלי בגיל מאוד דומה
אני בת 25 וכשאני מדברת על חתונה חברים שלי מסתכלים עלי כאילו קיללתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היום זה ממש לא כמו פעם
שיר20/12/2009היום זה ממש לא כמו פעם. למרות שאני חושבת שפעם "מיהרו" להתחתן, אני גם לא רוצה למצוא את עצמי רווקה בת 40..:(
מצד שני, קשה לכלכל היום משפחה בגיל 25, ככה שרוב הזוגות בכל מקרה מוצאים את עצמם מתחתנים רק בגיל 30+..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאלה למה זה ככה
וויקי21/12/2009לא ברור לי למה זה ככה, קראתי באיזה בלוג מישהי שטוענת שזה קשור לכך שהתרבות שלנו התפתחה ואנחנו רגילים לתרבות שפע
יכול להיות שזה קשור?
דווקא אני בגיל 25 מרגישה שמבחינה כלכלית אני דווקא כן יכולה לעמוד בזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויקי יקרה
עדה מורג20/12/2009אכן הכון.....היום החבר'ה דוחים את עניין החתונה לסביבות גיל ה-30.
להערכתי זה נובע מכל מיני סיבות:
א. עליית תוחלת החיים גורמת לנו להרגיש שיש עוד זמן...
ב. רוב האנשים רוצים קודם לרכוש השכלה ולבנות קריירה ואפילו להספיק איזה טיול חווייתי בחול.
ג. מגוון טכנולוגיות שמאפשרות לנו להכיר בני זוג ולהתנסות יותר מפעם אחת לפני שמתחייבים לחתונה. אם תשאלי את סבתא או את אימא הן בודאי נישאו לאיש הראשון שהזדמן או מי יודע.....אולי אפילו היה זה שידוך.
ד. הרצון להתבסס כלכלית לפני שמקימים משפחה.
יחד עם זאת ויקי , אין צורך שתרגישי רע עם חבריך כאשר את מדברת על חתונה.
ההחלטה היא מאד אישית ואם יש לך בן זוג מתאים ויש אהבה אז למה לא?
השאלה מה את מרגישה:
האם את בשלה להקים משפחה?
האם יש עוד חלומות שהיית רוצה להגשים לפני שאת נכנסת למחוייבות?
האם את בהירה ובטוחה בקשר לבן הזוג הנבחר?
האם את יודעת איך היית רוצה לראות את הזוגיות הזו? איזה ערכים יהיו בה?
האם את ערה מהם הצרכים שלך מבן הזוג שלך?
ומה את מוכנה לתרום כדי לעשות את בן זוגך מאושר?
כל השאלות האלה ועוד.....
כפי שאמרתי, החלטה על חתונה דורשת התבוננות עמוקה פנימה אך ההחלטה היא תמיד שלך
ושל בן זוגך, בלי קשר למה שהחברים מסביב חושבים.
מאחלת לך החלטה נכונה וחיים מאושרים
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכרויות
וויקי21/12/2009זה הגורמים? מתי כל זה השתנה?
סבתא שלי לא התחתנה עם הראשון שהיא פגשה , היא נפגשה עם בחורים ואז היא פגשה את סבא
אמא שלי גם לא קפצה על ההזדמנות הראשונה
אני מרגישה בשלה להקים משפחה: בהיבט הכלכלי, האישי
רוב החלומות שלי כבר הגשמתי, אני מנהלת את העסק של אמי, סיימתי לימודים, טיילתי
אני סגורה על עצמי בהרבה מובנים רק שבגילי לא חושבים על חתונה ואם כן אז את משונה
מעניין אותי באיזה גיל יש לי רשות להתחיל לחשוב על מחויבות רצינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויקי יקרה
עדה מורג21/12/2009אני מאד מוקירה אותך על הבהירות שיש לך....
אם כן, אם את בטוחה כל כך ברצונך להקים משפחה....... מדוע כל כך חשוב מה חבריך חושבים.?
מי בכלל אמור לתת לך רשות לחשוב על מחויבות רצינית?
החיים שלך הם החיים שלך - גם אם הסביבה חושבת אחרת....
האם יש לך בן זוג?
אם כן - האם גם הוא מוכן כבר עכשיו להתחייב?
אם לא - אני מזמינה אותך להגדיר בפרטי פרטים מיהו האדם שמתאים להיות בן זוגך...
פרטי ככל האפשר: גיל, מראה, מצב כלכלי, תכונות אופי, רצון למחויבות וכו'...
ברגע שתהיה לך תמונה בהירה את מי את רוצה בחיים, תוכלי להתכוונן , לחפש ולמצוא...
והחברים? הם ישמחו לרקוד בחתונתך....
שיהיה במזל טוב!
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנראה לי שמצאתי את הפוסט המדובר
שיר21/12/2009נראה לי שמצאתי את הפוסט המדובר
"אני חושבת שזה קשור לבחירה וגם לאשליה שבחירה היא היתרון שיש להוקירו יותר מכל דבר אחר בחיים. הסביבה התרבותית, התת-הכרתית שלנו וזו שאנו שואפים אליה מבוססת בדיוק על זה"
יש משהו בדבריה.. ללא ספק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז אולי תכירי לי את חברייך כי כל
יעל30/01/2010החברות שלי שבנות 25 כבר נשואות/ מאורסות.. (וזה לא שאנו דתיות.. ממש לא)
ואני שאפילו אין לי חבר, הן מרימות גבה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאיה יקרה
עדה מורג30/01/2010אני מזמינה אותך לקרא שוב ושוב את התשובות לוויקי.
אין קשר בין מצבן המשפחתי של חברותייך ובין רצונך להיות בזוגיות או לא.
אז מה אם הן מרימות גבה?
אני מזמינה אותך להתמקד בעצמך, במאיה, מה את רוצה? מה מתאים לך? איך את רואה זוגיות בחייך? איך היא תתנהל? על בסיס איזה ערכים?
האם את בשלה כבר לזוגיות?
אם כן - יופי!
אם לא - מהי העבודה הפנימית שנדרשת כדי להגיע לבשלות כזו?
מאחלת לך התבוננות פנימית אמיצה ומציאת זוגיות החלומות שלך.
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לך
סבטה09/02/2010תראי זה רק נראה לך שכולם מתחתנים היום אחרי 30 וזה בטח בגלל שכמו שאמרת חברייך לא חושבים אפילו על הנושא. אם תדברי עם אנשים שהם לא בסביבה הקרובה שלך תגלי שדווקא יש המון זוגות שמתחתנים ממ בימים אלו והר הרבה לפני גיל 30. הכל תלוי מתי מוצאים את האהבה זה בכלל לא קשור לגיל. אז תעשי מה שטוב לך אני לא יודעת אם יש לך כרגע בן זוג או לא אבל בכל מקרה מאחלת לך למצוא בעל אוהב כמה שיותר מהר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)