מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אובדת עיצותflower120903/01/2010
שלום,
יש לי בן זוג כבר חצי שנה, הקשר בינינו הוא הקשר הכי רציני שהיה לי. אני מרגישה איתו מצוין ויש בו הרבה תכונות שתמיד חלמתי למצוא בבן זוג.
בן זוגי מעניק לי הרבה <מפנק, מזמין אותי לבתי קפה, ארוחות וכו'> , תומך בי כשקשה לי, דואג לשלומי <מתקשר פעמים רבות במשך היום>, מפרגן ומחמיא לי, רגיש אלי..מדבר איתי על עתיד משותף ואני יודעת שכוונותיו אלי רציניות מאד כפי שלא היה מעולם רציני כך עם בחורה.
עם כל הטוב שבו, יש בו צד אחד שמאד מפריע לי וחורה לי. הוא לעיתים קרובות חסר טאקט ויכול להיות חצוף אפילו. הוא יכול לדבר לא יפה < לא מדובר על קללות חס וחלילה או הקנטות>, לזרוק איזה מילה פוגענית פה ושם כשהוא עצבני עלי וזה משהו שקשה לי איתו מאד. דיברנו על כך פעמים רבות, אמרתי לו שזה פוגע בי המילים שהוא אומר, והוא אמר שהוא אינו מושלם ושהוא כזה ואני צריכה לקבל גם את הצד הזה שלו.
הסברתי לו פעמים רבות שהוא מדבר לא יפה כשהוא מתעצבן <עד כדי חוצפה ממש> ושיש דברים שלא צריכים להיאמר. הוא טוען שכשהוא עצבני קשה לו מאד לשקול את מילותיו אבל הוא ישתדל לשקול מילים. וככה כל מריבה שלנו שבה הוא מדבר לא יפה נאמר, הוא מבטיח שישקול ויהיה עדין יותר.
זה חוזר על עצמו כל הזמן. נראה כאילו זה משהו שמאד טבוע בו חוסר הטקאט הזה. מיותר לציין שזה משהו שמאד פוגע בי ומערער את חוסר הביטחון שלי בו ובקשר עצמו.
הוא מתוסכל מזה שאני מעירה לו על כך פעמים רבות כשאנחנו רבים, אבל זה מפריע לי ואני לא יכולה שלא להעיר על כך כשהוא מדבר בצורה לא יפה.
מצד שני קיימים בו אותן תכונות מצוינות וטובות שתיארתי בהתחלה ואני מאד נקרעת בין השניים.
מה עלי לעשות??
האם אני מפספסת כאן משהו מהותי?
אודה לכם על תגובתכם, זה מאד חשוב לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לך
יעל צ'רניאק05/01/2010האם את מוכנה לנסות תקשורת אחרת בינכם? לתת לזה צ'אנס?
את כותבת שיש לכם קשר רציני, שאת מרגישה טוב בקשר ושבן זוגך תומך ורגיש אלייך...
לדברייך יש לו התבטאויות קשות ופוגעות.
נסי לקחת זאת בצורה לא- אישית נגדך, ולבדוק איתו ביחד איך תוכלו לשנות זאת.
בואי מתוך "הביחד" ולא אחד נגד השני. קיים בו רצון לשינוי לפי דבריו, יתכן וזה משהו שדורש התבוננות מעמיקה ועבודה על עצמו.
העניין הוא שכשאנו מעירים לצד השני - מיד עולה תגובת נגד של התגוננות ואולי התקפה חזרה.
בחרי לתקשר איתו מתוך האכפתיות שלך, האהבה שלך , התמיכה שלך , ממקום לא אישי ורגשי אלא מפרספקטיבה כאילו אתם מדברים על עניין של מישהו אחר, מתבוננים בזה, מנסים להבין מה גורם לזה, מה אפשרי, הקשיבו אחד לשני בתשומת לב רבה, העלו דרכים לגישור - ביחד!!!
נקודה נוספת להתבוננות היא מה עומד מאחורי המריבות שלכם? מה השורש/הסיבה האמיתית למריבות בינכם?
שיהיה בהצלחה!
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)