מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אובדת עצות...ליאת22/01/2010
אני בת 24 וחבר שלי בן 28 אנחנו יוצאים כבר 3 וחצי שנים,
לפני שנה וחצי נודע לי שהוא בגד בי ובכל זאת הוא הבטיח שישתנה, ושלא יפגע בי יותר.והחלטתי לתת עוד צ'אנס לו ולקשר.
יש לי 2 בעיות:
לפני 3 שבועות הוא שאל רב אם להתחתן איתי והרב אמר לו שכן וכמה שיותר מהר, הוא החליט לקחת את עניין החתונה ברצינות , ובא לדבר אם ההורים שלי איך יוכלו לעזור לנו (כי שנינו סטודנטים) ההורים שלי לא במצב כלכלי ממש טוב ובכל זאת הם אמרו לו שיוכלו לעזור לנו ב30 אלף, הוא דיי קיבל את זה,והתחיל לברר מחירים לחודשים הקרובים (עד 5 חודשים) אחרי כמה ימים הוא בא ואמר לי שהוא מחליט לדחות את עניין החתונה לעוד שנה, בטענה שההורים שלי לא עוזרים מספיק , כי הוא רצה שהמתנות מהחתונה יהיו לתחילת דרכינו. למרות שכולם גם משפחתו וגם משפחתי אמרו לו שנכסה את החתונה מהמתנות, הוא מתעקש שהוא לא רוצה שנתחיל את דרכינו "כעניים" .
אני לא מסוגלת להישאר ככה עוד שנה כי רוב הזמן אני ישנה אצלו בבית והוא גר עם ההורים שלו , הוא רוצה לחסוך כסף במשך השנה ואני מאמינה שגם מה שהוא יחסוך לא יספק את הציפיות שלו ולכן אני מאמינה שזה יהיה יותר משנה.
לא משנה מה אני אומרת לו הוא לא מוכן לשנות את דעתו ולהתחשב מעט בדעתי.
הבעיה השנייה: זה שהוא אוהב "חופש" לעשות מה שבא לו, מתי שהוא רוצה ומבחינתו הוא גם לא חייב להודיע לי אם הוא יוצא לבלות, או נוסע מחוץ לעיר, (או כל דבר אחר)
אם אני מבקשת ממנו שלא יצא הוא עושה לי דווקא ויוצא, כל מה שאני מבקשת ממנו הוא עושה ההיפך רק בשביל הדווקא להראות לי שאני לא יכולה "לסרס" אותו.
אני לא יודעת איך להסביר לו שקשר מבוסס על הקשבה, ולעיתים גם היענות לרצונות של הצד השני.
מבחינתו אם אני מבקשת ממנו משהו, אז אני שתלטנית ומנסה לקחת ממנו את החופש שלו.
בנוסף לכל זה הוא אומר שבגלל שאנחנו רוב הזמן ביחד, "אחד בתחת של השני" הוא לא מתגעגע אלי אבל אם אני לא לידו אז הוא ממש מתגעגע, אבל הבעיה שהוא לא מראה את זה ואפילו לא מתקשר בשביל להראות "הנה חשבתי עליך"
מצד אחד, ממש קשה לי להישאר איתו לאור ההחלטה שלו לדחות את עניין החתונה לעוד שנה (כי אני יודעת שזה יהיה יותר משנה) ובכלל כל המצב הזה שהוא לא מייחס חשיבות למה שאני אומרת. הוא נותן לי הרגשה כאילו אני מובן מאליו.
ומצד שני ממש קשה לי לקום וללכת כי אני מאוד אוהבת אותו והייתה תקופה שהוא ממש כיבד אותי וייחס לי חשיבות רבה ואז החלטתי שאיתו אני רוצה לבנות את החיים שלי.
אני פשוט אובדת עצות ולא יודעת מה לעשות, לעזוב או להישאר ולנסות לתקן את הדברים? (אם אני ישאר אני לא יודעת איך לשנות אותם)
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאת יקרה
עדה מורג23/01/2010מתוך דברייך אני חווה כאב, תסכול, בלבול, חוסר אונים......האם זה נכון?
אינני חושבת שהבעיה טמונה בתאריך החתונה, צי שנה או שנה.... יש כאן סימפטומים
שראויים להתיחסות לפני כל החלטה.
על מנת לצאת מהמצב הזה יש צורך ליצור בהירות. האם תהיי מוכנה לקחת עם עצמך את הזמן
ולערוך התבוננות על עצמך ועל מערכת היחסים שבה את נמצאת?
אני מאמינה שבני זוג הם כמו מראה אחד לשני, הם באים לשקף לנו איך אנחנו נראים...
כאשר את צופה בבן זוגך ובהתנהגותו, מה הוא משקף לך?
מה הוא רוצה לומר לך כל פעם שהוא לוקח החלטה לבד (מתי להתחתן, מתי לצאת, לאן לצאת, עם מי לצאת) ?
מה הוא רוצה לומר לך כאשר הוא מנסה להראות לך שאת לא יכולה "לסרס" אותו?
האם את מרגישה שהוא "מסרס" אותך?
מה הוא רוצה לומר לך כאשר הוא "השולט" ביחסים?
מה ההתנהגות שלו אומרת עליך? מי את בתוך הקשר הזה? (כנועה, מוותרת, שולטת, אוהבת, מכתיבה, מקשיבה, מפרגנת, מבקרת ועוד.... מצאי את עצמך ברשימה והוסיפי משלך)
אני מזמינה אותך לכתוב לעצמך את חזון הזוגיות שלך, איזו מין זוגיות את רוצה,איזה ערכים יהיו בה (אהבה,חברות, שותפות, הדדיות, אחריות ועוד) , מי הוא עבורך בן הזוג האידיאלי, איזה תכונות יש לו, מה את רוצה לקבל ממנו, מה את מוכנה לתת לו...
לאחר מכן, ערכי רשימת מאזן: מה יש ומה אין בקשר הנוכחי.
ואז תוכלי להחליט....האם הפער הוא לטובת היש? או שמא לטובת האין?
ואם האין גובר על היש - מה את מוכנה לעשות כדי לשנות את המצב? האם זה אפשרי מבחינתך?
מהם הקווים האדומים שמאחוריהם את מוותרת על הקשר?
ליאת יקרה, התבוננות אמיצה תקל עליך את הדרך עכשיו וגם בעתיד.
מאחלת לך תשובות בהירות ואוטנטיות והחלטות נכונות עבור עצמך.
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחתונה לא תציל את הזוגיות
סבטה09/02/2010כל עוד יש לכם בעיות ביחסים לדעתי לא כדאי להתחתן כי אחרי החתונה שום דבר לא ישתנה את כל הבעיות צריך לפתור עכשיו כל עוד לא מאוחר מדי .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)