עזרההה דחוףף!!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרההה דחוףף!!
    עדי
    17/02/2010

היי..
    יש לי חבר ואנחנו יחד שנה ו..
    אנחנו כל הזמן מדברים על חתונה שתהיה בעוד שנה וחצי אחרי שהוא יסיים ללמוד אבל הוא עדיין לא הציע לי נישואים אז בקשתי ממנו להציע לי נישואים והוא נלחץ מזה.. הוא כל הזמן שזה מלחיץ אותו.. לפי דעתי בן אדם שלחוץ מלהציע נשואים הוא כנראה לא בטוח שהוא רוצה בכלל להתחתן..
    הוא כל הזמן אומר לי שהוא כן רוצה להתחתן איתי והוא לא רואה את עצמו מתחתן עם משהי אחרת..
    האנשים שמסתכלים אלינו מהצד אומרים שאנחנו זוג מושלים.. שאנחנו נראים הכי מאוהבים אחד בשני..
    מה אתם חושבים שאני צריכה לעשות??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרההה דחוףף!!

הוספת תגובה

• עדי יקרה

יעל צ'רניאק
    17/02/2010

איזה יופי שיש לך חבר שאת אוהבת ואוהב אותך
    ואת רוצה להתחתן איתו והוא אומר שהוא רוצה להתחתן איתך
    וכולם אומרים עליכם שאתם זוג מושלם

נשמע מצויין, עד שעולה בך האמונה שאדם שלחוץ מלהציע נשואים הוא כנראה לא בטוח שהוא רוצה בכלל להתחתן..

האם את בטוחה באמונה הזו? האם יתכן שחתונה עבורו זה משהו רציני ולכן זה מלחיץ?
    האם אתם פתוחים ומדברים על הכל? האם את משתפת אותו ברגשות שלך? האם שאלת אותו מה מלחיץ אותו?
    מי את כשהוא נלחץ? תומכת, אוהבת משתפת, בטוחה ומקבלת או נלחצת, נבהלת, חסרת ביטחון...

מי היית רוצה להיות?
    איזו עדי את רוצה להיות לידו/מולו?
    איזו עדי את אוהבת?
    איזו עדי הוא אוהב ורוצה להיות איתה?

מה יאפשר לך להיות כזו?

במה את רוצה להתמקד בבעיה או בזוגיות הטובה בינכם.
    לעיתים לכל אחד יש קצב משלו ובקצב שלו הוא פועל. הקשיבי לקצב שלו כבדי את הקצב ועם זאת תבדקי מה הגבולות שלך, מי יודע אולי תחליטי להציע לו נישואין?

התבונני עם עצמך בשאלות הללו ואולי יתבהרו לך דברים
    בהצלחה!
    יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבל.....

עדי
    18/02/2010

טוב אני יספר לך את כל הסיפור שלנו ככה תביני למה הוא נלחץ מלהציע לי נישואים...

אנחנו שנינו בוכרים, ובוכרים הם עם פרמיטיבי...
    איך שיתחיל הקשר שלנו היה לנו הרבה בעיות עם ההורים שלו כי הם לא קיבלו אותי. ואמרנו להם שאנחנו לא מתכוונים לוותר אז הם יתחילו להציב לנו תנאים. הם בקשו שאני ילך ללמוד אז הלכתי ללמוד שסימתי הם אמרו שהם לא אוהבים את הלבוש שלי . ואחר כך שנתי את הלבוש שלי .. בקיצור הם מרחו אותנו כל פעם היה להם תרוצים אחרים..
    בסוף התייעצנו עם כמה רבנים שאמרו לנו לא לוותר אחד על השני ואמרו לנו ליתחתן.. אז החלטנו ליתחתן באפריל הקרוב. שספרנו את זה להורים שלו אז הם אמרו שהם יעשו בלגן ובאו לאיים על המשפחה שלי. אז יגענו להסכם עם המשפחה שלו שאנחנו מתחתנים אחרי שחבר שלי יסיים ללמוד (זה היה התנאי הבאה שלו שהוא ילך ללמוד) והוא אמור לסיים ללמוד בעוד שנה וחצי.
    ואצל הבוכרים נועגים לעשות אירוסים אחרי שמבינים שהזוג הולך ליתחתן בעתיד (כאילו להראות שייכות. שאנחנו שייכים אחד לשני) בדרך כלל עושים את זה אחרי קשר בין חצי שנה בערך..אז ההורים שלי בקשו מההורים שלו והם אמרו שהם רוצים קודם להכיר אותי שאני יבוא לעשות אצלהם שבת כדי שהם יכירו אותי טוב.. הכל הלך טוב בשבת יתנהגתי הכי טוב שאני יכולה ליתנהג .. אפילו שטפתי אחר כך כלים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך..

עדי
    18/02/2010

אחרי חודשיים ההורים שלי באו שוב להורים שלו בקשר לאירוסים ואבא שלו אמר שעד שהוא לא מסיים את הלימודים ומוצא עבודה בתחום הוא לא רוצה לשמוע כלום על האירוסים והחתונה. בקיצור זה נראה שהם מורחים אותנו כל הזמן. לי יש תחושה שכל פעם שנעשה את מה שההורים שלו מבקשים הם יחפשו אחר כך עוד משהו ועוד משהו..
    יש מצב שזה בגלל שיש לו אח שגדול ממנו והם רוצים והוא קודם יתחתן... תאמת הם ציינו את זה כמה פעמים אבל לא ניראה לי שהוא בכלל רוצה להתחתן הוא אפילו לא יוצא עם אף אחת.. אבל לא רוצה להגיע למצב שאני מחכה כל החיים רק בגלל אח שלו .. ואם אח שלו לא יתחתן בחיים?? אני ימשיך לחכות לו??
    חבר שלי אמר שהוא לא ייתן להם לעשות את זה.. הוא אמר שאם הם ימשיכו למרוח אותנו אז אנחנו נתחתן לבד.. אבל הוא אמר את זה גם לפני והוא לא עמד במילה שלו.
    השכרתי דירה לפני חודשיים אמרתי לו שאם מתחתנים עוד שנה וחצי אז לפחות נעבור לגור יחד והוא אמר שלא כי הוא מפחד מהתגובה של ההורים שלו (כי אצל הבוכרים אסור לגור יחד לפני החתונה)
    אז זה כבר עצבן אותי אז אמרתי לו אז שיציע לי נשואים והוא אמר שהוא לא רוצה אז אמרתי שנמאס לי ושאני מעדיפה להיפרד כי אני מרגישה שמשחקים בי יותר מדיי אחרי כמה ימים הוא שאל אותי אם אני מרשה לו שהוא ישאל את ההורים שלו וזה גם עצבן אותי כי הוא לא יכול לעשות כלום בלי ההורים שלו ... הרבה אומרים לי שבעתיד שנתחתן אנחנו נסבול הרבה בגלל שהם יתרבו לנו הרבה אחרי הנשואים...
    מה את ממליצה לי לעשות?? להיפרד זה לא הופצה כי אנחנו ממש אוהבים אחד את השני ואנחנו לא יכולים אחד בלי השני...
    מקווה שתעזרי לי כי אני כבר מיואשתתת!! תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדי יקרה

יעל צ'רניאק
    18/02/2010

עכשיו באמת התמונה יותר מורכבת,
    אני מוקירה אותך על הפתיחות שלך ועל המחוייבות שלך לקשר והרצון שלך שזה יעבוד!
    אחלה.

אני מבינה עכשיו שהמשפחה שלו מאוד דומיננטית בחייכם.
    מצד אחד את רוצה לקבל את המשפחה שלו ולכבד אותם מצד שני יש את הגבולות והרצונות שלך.
    אני מבינה מדברייך שאין לך ספק לגבי האהבה שלו אלא לגבי ההשפעה של המשפחה שלו עליו ועל הבחירות שהוא עושה.

אם נתבונן ממצב שאין בעיה, את רוצה להיות עם בן זוגך ופרידה היא לא אופציה מבחינתכך כי אתם אוהבים מאוד. וזה נפלא.

האם יש בינכם תקשורת פתוחה לגבי היחסים שלכם, לגבי הכוונות של המשפחות?
    האם הוא משתף אותך בפתיחות בעמדת המשפחה שלו?

אני שומעת שאת אדם חזק ויודעת מה את רוצה.

שני כיוונים למחשבה:
    1. את רוצה שהוא יהיה יותר עצמאי וחזק ויעשה החלטות בעצמו בלי לשאול את הוריו.
    את רוצה שהוא יתגבר על ההתניה התרבותית של המשפחה השמרנית שלו.

היות ואנחנו באימון לוקחי אחריות על המרחב, התבונני בחייך וראי האם יש תחום בחייך שאת יכולה להיות יותר עצמאית בו? האם יש מקום שאת צריכה אישור מהסביבה ואת לא מרשה לעצמך לפעול ולסמוך על עצמך?
    ככל שתחזקי את זה אצלך זה יכול להתחזק גם אצלו.
    אנחנו השתקפות אחד של השני.

2. כשעובדים כיחידה אחת הכוחות שלנו מתעצמים.
    כיצד תוכלי לחזק אותו ולעבוד ביחד איתו ? ככל שתביני אותו, תקבלי את הקושי שלו, לא צריך להסכים עם הדרך שלו, אבל לקבל ולהבין, ולחשוב ביחד מה תוכלו לעשות כדי שזה יצליח, כך ייטב לכולם. פעלו כצוות.

מקווה שזה עוזר
    בהצלחה והאמיני שהכול יפתר לטובה,
    החזיקי באפשרות זאת במחשבה שלך ובאמונה שלך שזה יפתר לטובה

סוף שבוע נעים

יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו